2019 Pio Cesare Barbaresco

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2039 |
Op voorraad
7 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Barbaresco is een ultieme Nebbiolowijn, dat wil zeggen een wijn die door het gebruik van de Nebbiolodruif van nature veel stevigheid heeft meegekregen, en daarom lang moet rijpen. Wel wordt de Nebbiolo geplukt op het moment dat hij perfect rijp is, meestal rond medio oktober. De druiven zijn vrijwel alleen afkomstig uit de gemeente Treiso. De rest van de druiven is afkomstig van wijngaarden in Barbaresco en San Rocco Seno dElvio. Dit levert een wijn op met meer complexiteit, door de verschillende terroirs. De gisting vindt plaats met een optimaal contact tussen schillen en gistende wijn, om de wijn kleur en karakter te geven. De druiven gisten op zo'n 25 graden en ze blijven tussen de drie en vier weken in contact met de gistende wijn. Hij rijpt vervolgens op barriques, deels nieuwe vaten van Franse eiken, deels op eveneens nieuwe vaten Slavonisch eiken. Er is bewust gekozen voor een lange houtrijping, tot wel drie jaar voor een deel van de wijn, om hem meer complexiteit te geven en om de schoonheid van de wijn extra te onderstrepen. En daarin is Pio Cesare meer dan geslaagd.
Het huis Pio Cesare is een van de klassieke producenten van de streek. Gevestigd in Alba, de wijnhoofdstad van deze regio, en opgericht in 1881 door Cesare Pio. Zijn naam is in omgekeerde volgorde behouden gebleven als de naam van dit handelshuis en familiebedrijf. Het is nog altijd in familiehanden, want aan het hoofd staat Pio Boffa, de achterkleinzoon van de oprichter. Hij zet het werk van de familie op een uitstekende wijze voort, en is intussen ook verantwoordelijk voor een aantal moderniseringen en veranderingen bij dit fraaie, traditionele bedrijf. Zo is Pio Cesare van huis uit altijd een handelshuis geweest, dat de druiven op contract betrok bij wijnboeren uit de streek. Dat is ook een gangbare praktijk in deze streek, die vele kleine wijnboeren telt met kleine lapjes wijngaard, die altijd bereid zijn hun druiven te verkopen aan een van de handelshuizen. Wat dat betreft lijkt de streek wel een beetje op de Bourgogne, met al die verschillende wijngaarden, elk met een eigen naam, onderverdeeld in kleine stukjes wijngaard, die allemaal in het bezit zijn van een andere wijnboer.
Pio Boffa heeft besloten dat het voor de kwaliteit van de wijnen een goede zaak is om ook zelf wijngaarden in bezit te hebben. In de loop der jaren heeft hij dan ook een aantal wijngaarden aangekocht, vooral in de befaamde gebieden Barolo en Barbaresco. Het wijngaardbezit is inmiddels 45 hectare groot, en brengt een paar van de mooiste wijnen van het huis voort, met als toppers een paar aparte wijngaard-cuvées. Deze worden alleen op de markt gebracht in de goede jaren.
Ook bij het wijn maken zijn de nodige veranderingen doorgevoerd. Hierbij is gekozen voor een zeer terughoudende vinificatie, waarbij de wijn zoveel mogelijk met rust wordt gelaten, dus met zo min mogelijk ingrepen. Elke wijn krijgt de individuele behandeling die bij die betreffende wijn het beste past, met een kortere of langere gisting op de schillen, al of niet gevolgd door een klassieke rijping op Slavonisch eikenhout, het traditionele hout van de streek. Het levert wijnen op met een klassieke finesse, uitgebalanceerde en complex, waardige vertegenwoordigers van deze bijzondere wijnstreek.
92/100 Parker en 95/100 Suckling
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barbaresco |
Wijnhuis | Pio Cesare |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2039 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$82
Drink Date:
2024 - 2038
The words "Barbaresco Pio" appear on the bottom of the label in tribute to the late Pio Boffa. The Pio Cesare 2019 Barbaresco shows a beautiful ruby-tinged appearance that is well suited to the bright aromas of cassis, pomegranate, licorice and grilled herb that lift from the bouquet. This Barbaresco is slender and silky in texture, and it's already drinking nicely right now.
Published: Aug 24, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
95
Avg Price (ex-tax)
$ 84
Pio Cesare Barbaresco 2019
Tuesday, Aug 16, 2022
Color
Red
Country
Italy
Region
Piedmont
Vintage
2019
Download Shelftalker
This is a very typical Barbaresco, with a solid core of fruit. Lots of strawberries, cedar and chewy tannins. Full and structured. Excellent length, with the tannins kicking in at the end. This needs at least four or five years of bottle age. Try after 2027.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Pio Cesare
Barbaresco 2019 | $85
A graceful, well-toned red, with a solid construction supporting aromas and flavors of cherry, strawberry, rose and graphite. Reveals flashes of tar and white pepper as this winds down on the resonant finish. Best from 2025 through 2043. 2,100 cases made, 800 cases imported.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het huis Pio Cesare is een van de klassieke producenten van de streek. Gevestigd in Alba, de ‘wijnhoofdstad’ van deze regio, en opgericht in 1881 door Cesare Pio. Zijn naam is in omgekeerde volgorde behouden gebleven als de naam van dit handelshuis en familiebedrijf. Het is nog altijd in familiehanden, want aan het hoofd staat Pio Boffa, de achterkleinzoon van de oprichter. Hij zet het werk van de familie op een uitstekende wijze voort, en is intussen ook verantwoordelijk voor een aantal moderniseringen en veranderingen bij dit fraaie, traditionele bedrijf. Zo is Pio Cesare van huis uit altijd een handelshuis geweest, dat de druiven op contract betrok bij wijnboeren uit de streek. Dat is ook een gangbare praktijk in deze streek, die vele kleine wijnboeren telt met kleine lapjes wijngaard, die altijd bereid zijn hun druiven te verkopen aan een van de handelshuizen. Wat dat betreft lijkt de streek wel een beetje op de Bourgogne, met al die verschillende wijngaarden, elk met een eigen naam, onderverdeeld in kleine stukjes wijngaard, die allemaal in het bezit zijn van een andere wijnboer.
Pio Boffa heeft besloten dat het voor de kwaliteit van de wijnen een goede zaak is om ook zelf wijngaarden in bezit te hebben. In de loop der jaren heeft hij dan ook een aantal wijngaarden aangekocht, vooral in de befaamde gebieden Barolo en Barbaresco. Het wijngaardbezit is inmiddels 45 hectare groot, en brengt een paar van de mooiste wijnen van het huis voort, met als toppers een paar aparte wijngaard-cuvées. Deze worden alleen op de markt gebracht in de goede jaren. Ook bij het wijn maken zijn de nodige veranderingen doorgevoerd. Hierbij is gekozen voor een zeer terughoudende vinificatie, waarbij de wijn zoveel mogelijk met rust wordt gelaten, dus met zo min mogelijk ingrepen. Elke wijn krijgt de individuele behandeling die bij die betreffende wijn het beste past, met een kortere of langere gisting op de schillen, al of niet gevolgd door een klassieke rijping op Slavonisch eikenhout, het traditionele hout van de streek. Het levert wijnen op met een klassieke finesse, uitgebalanceerde en complex, waardige vertegenwoordigers van deze bijzondere wijnstreek.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanDe Barbaresco is een ultieme Nebbiolowijn, dat wil zeggen een wijn die door het gebruik van de Nebbiolodruif van nature veel stevigheid heeft meegekregen, en daarom lang moet rijpen. Wel wordt de Nebbiolo geplukt op het moment dat hij perfect rijp is, meestal rond medio oktober. De druiven zijn vrijwel alleen afkomstig uit de gemeente Treiso. De rest van de druiven is afkomstig van wijngaarden in Barbaresco en San Rocco Seno dElvio. Dit levert een wijn op met meer complexiteit, door de verschillende terroirs. De gisting vindt plaats met een optimaal contact tussen schillen en gistende wijn, om de wijn kleur en karakter te geven. De druiven gisten op zo'n 25 graden en ze blijven tussen de drie en vier weken in contact met de gistende wijn. Hij rijpt vervolgens op barriques, deels nieuwe vaten van Franse eiken, deels op eveneens nieuwe vaten Slavonisch eiken. Er is bewust gekozen voor een lange houtrijping, tot wel drie jaar voor een deel van de wijn, om hem meer complexiteit te geven en om de schoonheid van de wijn extra te onderstrepen. En daarin is Pio Cesare meer dan geslaagd.
Het huis Pio Cesare is een van de klassieke producenten van de streek. Gevestigd in Alba, de wijnhoofdstad van deze regio, en opgericht in 1881 door Cesare Pio. Zijn naam is in omgekeerde volgorde behouden gebleven als de naam van dit handelshuis en familiebedrijf. Het is nog altijd in familiehanden, want aan het hoofd staat Pio Boffa, de achterkleinzoon van de oprichter. Hij zet het werk van de familie op een uitstekende wijze voort, en is intussen ook verantwoordelijk voor een aantal moderniseringen en veranderingen bij dit fraaie, traditionele bedrijf. Zo is Pio Cesare van huis uit altijd een handelshuis geweest, dat de druiven op contract betrok bij wijnboeren uit de streek. Dat is ook een gangbare praktijk in deze streek, die vele kleine wijnboeren telt met kleine lapjes wijngaard, die altijd bereid zijn hun druiven te verkopen aan een van de handelshuizen. Wat dat betreft lijkt de streek wel een beetje op de Bourgogne, met al die verschillende wijngaarden, elk met een eigen naam, onderverdeeld in kleine stukjes wijngaard, die allemaal in het bezit zijn van een andere wijnboer.
Pio Boffa heeft besloten dat het voor de kwaliteit van de wijnen een goede zaak is om ook zelf wijngaarden in bezit te hebben. In de loop der jaren heeft hij dan ook een aantal wijngaarden aangekocht, vooral in de befaamde gebieden Barolo en Barbaresco. Het wijngaardbezit is inmiddels 45 hectare groot, en brengt een paar van de mooiste wijnen van het huis voort, met als toppers een paar aparte wijngaard-cuvées. Deze worden alleen op de markt gebracht in de goede jaren.
Ook bij het wijn maken zijn de nodige veranderingen doorgevoerd. Hierbij is gekozen voor een zeer terughoudende vinificatie, waarbij de wijn zoveel mogelijk met rust wordt gelaten, dus met zo min mogelijk ingrepen. Elke wijn krijgt de individuele behandeling die bij die betreffende wijn het beste past, met een kortere of langere gisting op de schillen, al of niet gevolgd door een klassieke rijping op Slavonisch eikenhout, het traditionele hout van de streek. Het levert wijnen op met een klassieke finesse, uitgebalanceerde en complex, waardige vertegenwoordigers van deze bijzondere wijnstreek.
92/100 Parker en 95/100 Suckling
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barbaresco |
Wijnhuis | Pio Cesare |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2039 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden |
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$82
Drink Date:
2024 - 2038
The words "Barbaresco Pio" appear on the bottom of the label in tribute to the late Pio Boffa. The Pio Cesare 2019 Barbaresco shows a beautiful ruby-tinged appearance that is well suited to the bright aromas of cassis, pomegranate, licorice and grilled herb that lift from the bouquet. This Barbaresco is slender and silky in texture, and it's already drinking nicely right now.
Published: Aug 24, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
95
Avg Price (ex-tax)
$ 84
Pio Cesare Barbaresco 2019
Tuesday, Aug 16, 2022
Color
Red
Country
Italy
Region
Piedmont
Vintage
2019
Download Shelftalker
This is a very typical Barbaresco, with a solid core of fruit. Lots of strawberries, cedar and chewy tannins. Full and structured. Excellent length, with the tannins kicking in at the end. This needs at least four or five years of bottle age. Try after 2027.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Pio Cesare
Barbaresco 2019 | $85
A graceful, well-toned red, with a solid construction supporting aromas and flavors of cherry, strawberry, rose and graphite. Reveals flashes of tar and white pepper as this winds down on the resonant finish. Best from 2025 through 2043. 2,100 cases made, 800 cases imported.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het huis Pio Cesare is een van de klassieke producenten van de streek. Gevestigd in Alba, de ‘wijnhoofdstad’ van deze regio, en opgericht in 1881 door Cesare Pio. Zijn naam is in omgekeerde volgorde behouden gebleven als de naam van dit handelshuis en familiebedrijf. Het is nog altijd in familiehanden, want aan het hoofd staat Pio Boffa, de achterkleinzoon van de oprichter. Hij zet het werk van de familie op een uitstekende wijze voort, en is intussen ook verantwoordelijk voor een aantal moderniseringen en veranderingen bij dit fraaie, traditionele bedrijf. Zo is Pio Cesare van huis uit altijd een handelshuis geweest, dat de druiven op contract betrok bij wijnboeren uit de streek. Dat is ook een gangbare praktijk in deze streek, die vele kleine wijnboeren telt met kleine lapjes wijngaard, die altijd bereid zijn hun druiven te verkopen aan een van de handelshuizen. Wat dat betreft lijkt de streek wel een beetje op de Bourgogne, met al die verschillende wijngaarden, elk met een eigen naam, onderverdeeld in kleine stukjes wijngaard, die allemaal in het bezit zijn van een andere wijnboer.
Pio Boffa heeft besloten dat het voor de kwaliteit van de wijnen een goede zaak is om ook zelf wijngaarden in bezit te hebben. In de loop der jaren heeft hij dan ook een aantal wijngaarden aangekocht, vooral in de befaamde gebieden Barolo en Barbaresco. Het wijngaardbezit is inmiddels 45 hectare groot, en brengt een paar van de mooiste wijnen van het huis voort, met als toppers een paar aparte wijngaard-cuvées. Deze worden alleen op de markt gebracht in de goede jaren. Ook bij het wijn maken zijn de nodige veranderingen doorgevoerd. Hierbij is gekozen voor een zeer terughoudende vinificatie, waarbij de wijn zoveel mogelijk met rust wordt gelaten, dus met zo min mogelijk ingrepen. Elke wijn krijgt de individuele behandeling die bij die betreffende wijn het beste past, met een kortere of langere gisting op de schillen, al of niet gevolgd door een klassieke rijping op Slavonisch eikenhout, het traditionele hout van de streek. Het levert wijnen op met een klassieke finesse, uitgebalanceerde en complex, waardige vertegenwoordigers van deze bijzondere wijnstreek.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan