2019 Château Angélus Le Carillon de l'Angélus

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2042 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Stéphanie de Boüard-Rivoal, en haar neef Thierry Grenié-de Boüard vertegenwoordigen de achtste generatie van de familie Boüard de Laforest, die het beheer voeren over Angélus. Na Catherine Sophie de Boüard de Laforest in 1800 enen Eugénie Chatenet en 1900, is Stéphanie de Boüard-Rivoal de derde vrouw aan het hoofd van dit domein, dat ze heeft zien groeien. Zij is zich bewust van de taak die haar werd toevertrouwd in 2012 en van de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt. Zij vertegenwoordigt de waarden die haar familie hebben geleid in de geschiedenis van dit domein: integriteit, werk, nederligheid en plichtsbesef. Samen met haar neef zet zij het werk van hun voorouders voort met als enig doel de grandeurvan Angélus te verdedigen en ervoor te zorgen dat deze naam, synoniem aan uitmuntendheid en tijdloosheid, blijft bestaan.
De inspanningen van de gedreven eigenaar, Hubert de Boüard, om de beste wijn in Bordeaux te maken, werden in 2012 beloond met de promotie van Ch Angelus naar de superklasse A. Slechts vier Saint-Emilions mogen deze hoogste kwalificatie voeren, Cheval Blanc, Ausone, Pavie en Angélus. Dezelfde equipe is verantwoordelijk voor de Le Carillon de l'Angélus, 2nd vin du Château Angélus.
De goede verhouding tussen kalk en klei zorgt voor een prima water- en mineralenhuishouding. De druivenrassen zijn verdeeld volgens de bodemsoort: merlots op de flanken (meer klei) en cabernets francs op de zand-klei-kalksteenbodems aan de voet. De Angelus wijngaard ligt in een natuurlijk amfitheater op de zuidzijde en aan de voet van Saint-Emilion, waardoor de temperatuur in de zomer oploopt en de rijping van de druiven vervroegt. De bodem heeft natuurlijke drainage door de helling.
De Le Carillon d'Angélus 2019 bestaat uit 90% Merlot en 10% Cabernet Franc en rijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan 60% nieuw. De wijn heeft een robijnrode kleur en stuift uit het glas met bloemige tonen van lavendel en rozen met een ondertoon van bakkruiden en een kern van rode bessengelei, bramentaart, zwarte frambozen en gemalen zwarte peper. De smaak is medium-bodied, heerlijk elegant en verfrissend met veel zwarte fruitlagen, mineraliteit en een stevig fijnkorrelig tannines eindigend met een mooie lange afdronk. Bewonderwaardige wijn en zeker een wijn waar eerder van kan worden genoten dan van de grote broer (of zus).
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Angélus |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (91-93)
Reviewed by:
Lisa Perrotti-Brown
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
Composed of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, the 2019 Le Carillon d'Angélus is aging in French oak barrels, 60% new. Medium to deep garnet-purple colored, it springs from the glass with floral notes of lavender and red roses with a baking spice undercurrent and a core of redcurrant jelly, blackberry pie, black raspberries and cracked black pepper. Medium-bodied, the palate is wonderfully elegant and refreshing with loads of mineral-laced black fruit layers and a firm, fine-grained frame, finishing with great energy and bags of perfume.
Published: Jun 10, 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CARILLON DE L'ANGÉLUS ST.-EMILION 2019
Thursday, March 3, 2022
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
95
Redcurrant, sweet-tobacco, bark and earth aromas follow through to a full body with a creamy texture of crushed stone and pure fruit at the end. It’s tight and pure with beautiful finesse and mouth-feel. 90% merlot and 10% cabernet franc. Second wine of Angelus. Try after 2026.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(91-93)
From: 2019 Bordeaux: A Long, Strange Trip (Jun, 2020)
The 2019 Le Carillon d'Angélus is broad, ample and enveloping. There is plenty of fruit richness, but a good bit of tannin, too. Far from an easygoing second wine, the Carillon is going to need a few years to come together. Inky dark fruit, spice, menthol and licorice build into a finish endowed with real weight and gravitas. Le Carillon is a blend taken from vineyards in three locations; Saint-Christophe-des-Bardes, the Cheval Blanc/Figeac sector and around the château. It is a serious medium-range offering from Angélus.
Stéphanie de Boüard-Rivoal described 2019 as a year marked by an alternation of hot days and cool nights, with the most severe heat in June. PHs were lower across the board than in 2018. I was especially impressed by the No. 3 de Angélus and Le Carillon d'Angélus, which seem to benefit from the strong year and a new winemaking facility dedicated to their production. As for the Grand Vin, well it is truly Grand.
- By Antonio Galloni on June 2020
(92-94)
Drinking Window
2023 - 2035
From: Uncertain Smile: Bordeaux 2019 (Jun 2020)
The 2019 Le Carillon d'Angélus, matured in 60% new oak and the rest in one-year old, is perfumed on the nose with detailed black cherry, raspberry and pressed iris petal scents that are neatly integrated with the oak. The palate is silky smooth on the entry with finely detailed black fruit laced with cracked black pepper. This feels very cohesive and focused with a sensual finish, completing a classy second wine that will give up to 15 years of drinking pleasure.
- By Neal Martin on May 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Michel de Boüard de Laforest, historicus, chartist en rector van de Academie van Caen onderzocht de oorsprong van zijn familie. De vroegste verwijzing die hij vond naar zijn stamboom was die van Georges Boüard, geboren in 1544, een Bourgeois en Jurat van de stad Bordeaux. Aan het einde van de 18e eeuw, in 1782, vestigt Jean de Boüard de Laforest, een lijfwacht van de koning, zich in Saint-Emilion. Zijn dochter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, trouwde in 1795 met Charles Souffrain de Lavergne en vestigde zich op het landgoed Mazerat, dat toebehoorde aan haar man. Aan het begin van de 20e eeuw erfde Maurice de Boüard de Laforest het landgoed. Hij breidde het uit en voegde in 1920 met name een omheining van 3 hectare toe, genaamd Angélus. Hij liet het in 1945 na aan zijn zonen. Jacques en Christian de Boüard de Laforest zetten het werk van hun vader en dat van vorige generaties voort. Het pand werd geclassificeerd in 1954. Ze breidden het verder uit tot het in 1985 meer dan 20 hectare groot was. Op dat moment nam Hubert de Boüard de Laforest, de zoon van Jacques, het beheer van het landgoed over en in 1987 kreeg hij gezelschap van zijn neef Jean-Bernard Grenié, de schoonzoon van Christian en later van zijn dochter, Stéphanie de Boüard- Rivoel in 2012.
De wijngaard van Château Angélus is gelegen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de drie Saint-Emilion-kerken. Midden op deze bijzondere plek werden de klanken versterkt en klonken de angelusklokken 's ochtends, 's middags en 's avonds. Ze brachten de werkdag in ritme in de wijngaarden en dorpen en riepen de mannen en vrouwen op om een paar minuten te stoppen met werken en te bidden. De grote Franse impressionistische schilder Jean-François Millet vereeuwigde dit moment van gebed in zijn magnifieke werk "The Angelus", dat nu te zien is in het Musée d'Orsay in Parijs.
Op minder dan een kilometer van de beroemde klokkentoren van Saint-Emilion, gelegen aan de veelgeprezen 'voet van de heuvel' op het zuiden, is Angélus het levenswerk geweest van acht generaties van de familie Boüard de Laforest. In de allereerste classificatie van Saint-Emilion-wijnen in 1954 was Château Angélus een Grand Cru Classé. Reeds in die tijd profiteerde het van een solide reputatie, waardoor het de Bordeaux-wijncrisis van 1973 overleefde en deelnam aan de oenologische vernieuwing van de jaren 80. In deze context profiteerde Hubert de Boüard de Laforest, gediplomeerd oenoloog aan de universiteit van Bordeaux, van het roemruchte verleden van deze prachtige wijn, terwijl hij zich resoluut op de toekomst richtte en een ambitieus en vernieuwend beleid lanceerde en voortzette om uitmuntendheid in de wijnbouw en het maken.
Stéphanie de Boüard-Rivoal, en haar neef Thierry Grenié-de Boüard vertegenwoordigen de achtste generatie van de familie Boüard de Laforest, die het beheer voeren over Angélus. Na Catherine Sophie de Boüard de Laforest in 1800 enen Eugénie Chatenet en 1900, is Stéphanie de Boüard-Rivoal de derde vrouw aan het hoofd van dit domein, dat ze heeft zien groeien. Zij is zich bewust van de taak die haar werd toevertrouwd in 2012 en van de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt. Zij vertegenwoordigt de waarden die haar familie hebben geleid in de geschiedenis van dit domein: integriteit, werk, nederligheid en plichtsbesef. Samen met haar neef zet zij het werk van hun voorouders voort met als enig doel de grandeurvan Angélus te verdedigen en ervoor te zorgen dat deze naam, synoniem aan uitmuntendheid en tijdloosheid, blijft bestaan.
De inspanningen van de gedreven eigenaar, Hubert de Boüard, om de beste wijn in Bordeaux te maken, werden in 2012 beloond met de promotie van Ch Angelus naar de superklasse A. Slechts vier Saint-Emilions mogen deze hoogste kwalificatie voeren, Cheval Blanc, Ausone, Pavie en Angélus. Dezelfde equipe is verantwoordelijk voor de Le Carillon de l'Angélus, 2nd vin du Château Angélus.
De goede verhouding tussen kalk en klei zorgt voor een prima water- en mineralenhuishouding. De druivenrassen zijn verdeeld volgens de bodemsoort: merlots op de flanken (meer klei) en cabernets francs op de zand-klei-kalksteenbodems aan de voet. De Angelus wijngaard ligt in een natuurlijk amfitheater op de zuidzijde en aan de voet van Saint-Emilion, waardoor de temperatuur in de zomer oploopt en de rijping van de druiven vervroegt. De bodem heeft natuurlijke drainage door de helling.
De Le Carillon d'Angélus 2019 bestaat uit 90% Merlot en 10% Cabernet Franc en rijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan 60% nieuw. De wijn heeft een robijnrode kleur en stuift uit het glas met bloemige tonen van lavendel en rozen met een ondertoon van bakkruiden en een kern van rode bessengelei, bramentaart, zwarte frambozen en gemalen zwarte peper. De smaak is medium-bodied, heerlijk elegant en verfrissend met veel zwarte fruitlagen, mineraliteit en een stevig fijnkorrelig tannines eindigend met een mooie lange afdronk. Bewonderwaardige wijn en zeker een wijn waar eerder van kan worden genoten dan van de grote broer (of zus).
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Angélus |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (91-93)
Reviewed by:
Lisa Perrotti-Brown
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
Composed of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, the 2019 Le Carillon d'Angélus is aging in French oak barrels, 60% new. Medium to deep garnet-purple colored, it springs from the glass with floral notes of lavender and red roses with a baking spice undercurrent and a core of redcurrant jelly, blackberry pie, black raspberries and cracked black pepper. Medium-bodied, the palate is wonderfully elegant and refreshing with loads of mineral-laced black fruit layers and a firm, fine-grained frame, finishing with great energy and bags of perfume.
Published: Jun 10, 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CARILLON DE L'ANGÉLUS ST.-EMILION 2019
Thursday, March 3, 2022
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
95
Redcurrant, sweet-tobacco, bark and earth aromas follow through to a full body with a creamy texture of crushed stone and pure fruit at the end. It’s tight and pure with beautiful finesse and mouth-feel. 90% merlot and 10% cabernet franc. Second wine of Angelus. Try after 2026.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(91-93)
From: 2019 Bordeaux: A Long, Strange Trip (Jun, 2020)
The 2019 Le Carillon d'Angélus is broad, ample and enveloping. There is plenty of fruit richness, but a good bit of tannin, too. Far from an easygoing second wine, the Carillon is going to need a few years to come together. Inky dark fruit, spice, menthol and licorice build into a finish endowed with real weight and gravitas. Le Carillon is a blend taken from vineyards in three locations; Saint-Christophe-des-Bardes, the Cheval Blanc/Figeac sector and around the château. It is a serious medium-range offering from Angélus.
Stéphanie de Boüard-Rivoal described 2019 as a year marked by an alternation of hot days and cool nights, with the most severe heat in June. PHs were lower across the board than in 2018. I was especially impressed by the No. 3 de Angélus and Le Carillon d'Angélus, which seem to benefit from the strong year and a new winemaking facility dedicated to their production. As for the Grand Vin, well it is truly Grand.
- By Antonio Galloni on June 2020
(92-94)
Drinking Window
2023 - 2035
From: Uncertain Smile: Bordeaux 2019 (Jun 2020)
The 2019 Le Carillon d'Angélus, matured in 60% new oak and the rest in one-year old, is perfumed on the nose with detailed black cherry, raspberry and pressed iris petal scents that are neatly integrated with the oak. The palate is silky smooth on the entry with finely detailed black fruit laced with cracked black pepper. This feels very cohesive and focused with a sensual finish, completing a classy second wine that will give up to 15 years of drinking pleasure.
- By Neal Martin on May 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Michel de Boüard de Laforest, historicus, chartist en rector van de Academie van Caen onderzocht de oorsprong van zijn familie. De vroegste verwijzing die hij vond naar zijn stamboom was die van Georges Boüard, geboren in 1544, een Bourgeois en Jurat van de stad Bordeaux. Aan het einde van de 18e eeuw, in 1782, vestigt Jean de Boüard de Laforest, een lijfwacht van de koning, zich in Saint-Emilion. Zijn dochter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, trouwde in 1795 met Charles Souffrain de Lavergne en vestigde zich op het landgoed Mazerat, dat toebehoorde aan haar man. Aan het begin van de 20e eeuw erfde Maurice de Boüard de Laforest het landgoed. Hij breidde het uit en voegde in 1920 met name een omheining van 3 hectare toe, genaamd Angélus. Hij liet het in 1945 na aan zijn zonen. Jacques en Christian de Boüard de Laforest zetten het werk van hun vader en dat van vorige generaties voort. Het pand werd geclassificeerd in 1954. Ze breidden het verder uit tot het in 1985 meer dan 20 hectare groot was. Op dat moment nam Hubert de Boüard de Laforest, de zoon van Jacques, het beheer van het landgoed over en in 1987 kreeg hij gezelschap van zijn neef Jean-Bernard Grenié, de schoonzoon van Christian en later van zijn dochter, Stéphanie de Boüard- Rivoel in 2012.
De wijngaard van Château Angélus is gelegen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de drie Saint-Emilion-kerken. Midden op deze bijzondere plek werden de klanken versterkt en klonken de angelusklokken 's ochtends, 's middags en 's avonds. Ze brachten de werkdag in ritme in de wijngaarden en dorpen en riepen de mannen en vrouwen op om een paar minuten te stoppen met werken en te bidden. De grote Franse impressionistische schilder Jean-François Millet vereeuwigde dit moment van gebed in zijn magnifieke werk "The Angelus", dat nu te zien is in het Musée d'Orsay in Parijs.
Op minder dan een kilometer van de beroemde klokkentoren van Saint-Emilion, gelegen aan de veelgeprezen 'voet van de heuvel' op het zuiden, is Angélus het levenswerk geweest van acht generaties van de familie Boüard de Laforest. In de allereerste classificatie van Saint-Emilion-wijnen in 1954 was Château Angélus een Grand Cru Classé. Reeds in die tijd profiteerde het van een solide reputatie, waardoor het de Bordeaux-wijncrisis van 1973 overleefde en deelnam aan de oenologische vernieuwing van de jaren 80. In deze context profiteerde Hubert de Boüard de Laforest, gediplomeerd oenoloog aan de universiteit van Bordeaux, van het roemruchte verleden van deze prachtige wijn, terwijl hij zich resoluut op de toekomst richtte en een ambitieus en vernieuwend beleid lanceerde en voortzette om uitmuntendheid in de wijnbouw en het maken.