2019 Alejandro Fernández Dehesa La Granja
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2028 |
Omschrijving
De Alejandro Fernández Dehesa La Granja is in het glas mooi donker kersenrood van kleur met een granaatrode ring. Warm en aromatisch in de neus met zuivere nuances van getoast hout, zwart en rood fruit en een hint van specerijen. In de mond, vol, rond en mild, goed evenwicht tussen het rijpe fruit en de tannines van het hout, met een hint van zwoele vanille in de lange en aanhoudende afdronk. De Dehesa Granja heeft maar liefst 24 24 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout speciaal geselecteerd en met een fijnen nerf mogen rijpen. De Dehesa Granja is een wijn met een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding en is een uitstekende begeleider bij geroosterd of gegrild lamsvlees, rood vlees, wild en gerijpte harde kazen, in het bijzonder de lokale rauwmelkse schapenkaas zamorano!.
Nicolaas Klei: Omfietswijn
"Alejandro Fernandez is vermaard om z'n Pesquera uit Ribera del Duero, en dit instapmodel, eveneens van puur tempranillo, is een heel fijne kennismaking. Iedereen die bij 'tempranillo' denkt aan wee fruit en vanille, en bij Ribera del Duero aan over het paard getilde massieve geweldenaars verpakt in meer nieuw hout dan goed is voor een wijn: geniet deze. Voor iedereen die wat anders denkt geldt hetzelfde genietadvies. Stevige doch fijnzinnige krachtpatser niet onder het fruit en het hout een waaier aan avontuurlijke geuren en smaken. Nergens voor nodig om meer te betalen"
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Pesquera |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
Op gebied van succes kan slechts Vega Sicilia van Ribera del Duero zich meten aan de Pesquera wijnen van Alejandro Fernández. Fernández maakt wijnen van een rijk en uitzonderlijk karakter aan relatief realistische prijzen, en hij is dan ook het archetype van een ‘succes story’ in moderne tijden. Geboren in 1932, verlaat hij de schoolbanken op 14 jarige leeftijd en wordt opgevoed in de velden. In zijn ‘curriculum vitae’ staan dan ook beroepen als timmerman, hoefsmid en uitvinder van talrijke landbouwmachines welke de bewerking van de o.a. bietvelden moest vergemakkelijken. Nochtans droomde hij met zijn vrouw Esperanza en hun 4 dochters om wijn te verbouwen met internationale allures.
In 1972 verkrijgt hij door zijn bedrijf in landbouwwerktuigen een lening die hem in staat stelt zich in de wijnbouw te lanceren. Een van zijn eerste assistenten (en mentor), de oenoloog Teofilo Reyes, zal een bepalende invloed hebben op de stijl van de wijn door meer nadruk te leggen op de rijpheid van de druiven dan het rijpen op vat. In een periode dat de Spaanse wijnbouw achteruit gaat en druivenstokken uitgerukt worden om vervangen te worden door bieten, plant Fernández wijnstokken en brengt zijn eerste wijn op de markt in 1975. In tegenstelling tot de meeste Spaanse wijnen die in de wijnkelders op vat verouderen en verkocht worden wanneer ze hun rijpheid bereiken, rijpt de Pesquera wijn op fles naar voorbeeld van de grote Bordeaux. Heel sobere robijn- purpere kleur, veel fruit, typerend hout, opmerkelijke rijpheid en intensiteit, met een mooie structuur en veel tanines, door deze karakteristieken worden de Pesquera wijnen beschouwd als huidige maatstaf van het potentieel van de Spaanse wijnen.