2018 Marques de Murrieta Capellania Reserva Blanco Magnum

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Rioja Alta |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2037 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
Marqués de Murrieta is één van de klassieke grootheden in de Rioja. Dit bedrijf maakt uitsluitend hoge kwaliteit wijnen waarbij men vasthoudt aan de traditionele wijze van wijnmaken. Een goed voorbeeld hiervan is deze witte Capellanía, afkomstig van een stukje Viura wijngaard met dezelfde naam en welke onderdeel uitmaakt van het beroemde Castillo Ygay domein.
Bij Murietta hebben de traditie, de kennis en het fruit om wijnen zeer lang te laten rijpen op het vat. Voorbeelden zijn bijv de 1986 witte Ygay die pas na 30 jaar is vrij gekomen en vanaf jaargang 2016 heeft men ook besloten de Capellania een langere rijping te geven (barriques, beton en flesrijping). De druiven voor de witte Rioja komt van een perceel van de Ygay wijngaard waar de wijn zijn naam aan dankt; het is hun hoogste perceel op 485 meter hoogte. De druiven werden op 3 en 4 oktober geplukt van de slechts zes hectare, en de most uit het persen van de clusters werd gefermenteerd op 10 graden Celsius in roestvrij staal en natuurlijk zonder malolactisch gisting. De lage temperatuur zorgt voor een zeer lange fermenatatie waardoor alle het mooie wat het Ygay fruit geeft kan worden opgenomen. Na de fermentatie rijpt de wijn in nieuwe frans eiken vaten (barriques van 225 liter) waar de wijn 16 maanden in rijpt en daarna werd hij in beton bewaard om in alle rust verder te ingreren en daarna heeft de wijn nog ruim een jaar flesrijping gekregen. De Cappelania 2017 heeft 13,5% alcohol en een zeer goede frisheid en zuurgraad. De lange rijpingstijd markeert de wijn in hoge mate. De langzame oxidatie zorgt voor een klassiek witte Rioja aroma met veel complexiteit. Geroemd om zijn grote culinaire inzetbaarheid!
De Cappelania heeft nog behoorlijke eiken tonen maar met wat veroudering zal dit geweldig integreren en zoals alle wijnen van Murrieta is dit een wijn voor de middellange en lange termijn. Zelfs al na een paar uren in het glas of na te zijn gedecanteerd wordt de wijn geweldig harmonieus. De smaak is gestructureerd, rijk en serieus, met een kalkachtige sensatie en een lange, droge en smakelijke, bijna zoute afdronk. Deze wijn heeft alle potentie om geweldig te kunnen verouderen (20+ jaren). De 2018 is pas medio mei 2023 vrijgegeven. We raden aan om de wijn enkele minuten voor het serveren te decanteren zodat deze kan demen en dan geeft deze zijn volledige aromatische potentieel vrij. Drink de wijn niet te koud (zoals bij vele high end witte wijnen) Aanbevolen temperatuur rond de 12 ° C
Dit is een fraaie magnum van 1.5 liter in houten kist
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja Alta |
Wijnhuis | Marques de Murrieta |
Druif | Viura |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
ating
94
Release Price
$79
Drink Date
2022 - 2029
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
14th Jul 2022
Source
July 2022 Week 2, The Wine Advocate
The 2017 Capellanía comes from the earliest harvest in recent times. It's pure Viura from the vineyard that names the wine and was aged in French oak barrels, which comes from the tradition of whites with a long aging in wood that were one of the hallmarks of Murrieta, structured and with good aging potential. These are some of the oldest vines, planted in 1945 at the highest elevation, 485 meters above sea level. The grapes were picked September 13th and 14th, when the bunches were pressed in a vertical press and the must fermented slowly in stainless steel at 10 degrees Celsius without going through malolactic fermentation. The wine matured in French barriques for 24 months, but since 2016, the wines are sharper and they also started introducing a small percentage of American oak barrels. It's 14% alcohol with a pH of 3.23 and 6.58 grams of acidity (tartaric), and it has more integrated oak and is sharper and fresher. It's medium-bodied, with less volume and more length, beautifully textured and tasty. It follows the general path in the winery toward more freshness and elegance. It's even more remarkable given how adverse the natural conditions from 2017 were... 22,920 bottles were filled in March 2021, a much shorter production than the 2016. The wine will change more in 2018 when they started fermenting the wine in concrete.
Marqués de Murrieta is one of the most classical names in Rioja, and they have managed to keep the classical style of the wines but are also completely relevant and up to date with what is happening in the world today. All of their wines come from their own vineyards, which sets them apart from the majority of classical wineries that didn't use to have any vineyards. So, it's a château style winery, a domaine, not a négoce and a small- to medium-size winery. All of the wines are numbered, and they produce a total of a little more than one million bottles. They keep faithful to the use of mostly American oak barrels for their wines, and the aim is for elegance and freshness. The first vintage in the new winery was 2018, but they only open the winery to the public now. So, the wines from 2018, 2019 and 2020 that I tasted are the first ones that fermented in the new winery.
They have finished building their new winery, where they now have plenty of room to work as they have a lot of wines aging in the winery, both in barrel and in bottle. Fermentation will change, and they have introduced concrete for Capellanía and oak vats for the top-of-the-range in reds. In 2022, they celebrate their 175th anniversary. Many congratulations!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Luciano Murrieta, de latere Marquès de Murrieta, is niet alleen de stichter van de Bodegas die zijn naam dragen, maar wordt ook beschouwd als de grondlegger van de moderne wijnhandel in de Rioja. Luciano Murrieta werd in 1822 geboren in de toenmalige Spaanse provincie Peru. Na de onafhankelijkheid van Peru, kwam hij in Londen terecht. Hier verbaasde hij zich over de populariteit van Bordeauxwijnen en werd geïnspireerd door deze stijlvan wijnmaken, waarbij de wijnen een bepaalde periode in houten fusten rijpten.
In 1852 exporteerde hij zijn eerste wijnen en had daarmee zo'n succes dat andere wijnboeren zijn technieken volgden. Vandaag de dag is Marquès de Murrieta het oudste nog actieve wijnbedrijf in de Rioja. In 1983 is het bedrijf in bezit gekomen van hertog van Creixell, Vincente Cebrián. Daarmee is het familie-element van het wijnbedrijf behouden gebleven. Na zijn plotselinge overlijden in 1996 hebben zijn kinderen onder leiding van Vicente jr het roer overgenomen en het perfectionisme van hun vader voortgezet. Vicente (2e roepnaam Dalmau) is geboren in 1970. Hij brengt zijn jeugd afwisselend door in Madrid en Galicia, waar hij de zomers doorbrengt in Pazo Barrantes, het wijngoed dat sinds de 16e eeuw eigendom is van zijn familie. Zijn roots en de goede tijden die hij in Galicia doorbracht hebben dit gebied voor altijd een bijzondere plaats in zijn hart gegeven.
Na zijn studie in Madrid, vervolgt hij zijn opleiding in de USA en na terugkeer in Spanje rondt hij zijn universitaire opleiding af (Economics, Business & Law degrees). Vanaf dat moment gaat Vincente zich volledig richten op het bedrijf van zijn vader, van wie hij na diens onverwachte overlijden in 1996 de leiding op zich neemt. De jaren daarna moderniseert hij, samen met zijn zus Cristina, op revolutionaire wijze de bodega en bereikt de kwaliteit van de wijnen zeer grote hoogten: zij behoren thans tot de beste van de wereld. De familie Cebrian-Sagarriga Suarez Llanos is eigenaar van twee wijnhuizen namelijk; Marqués de Murrieta (Rioja DOCa) en Pazo de Barrantes (Rías Baixas D.O.).
De bodega heeft zo'n 300 hectare aan wijngaarden, en teelt daarop druiven als tempranillo, garnacha, graciano en mazuelo voor de rode wijnen, en viura voor de witte wijn. Natuurlijk draait daarbij alles om de hoogste kwaliteit. Ook traditie speelt een grote rol: Marqués de Murrieta maakt klassieke Rioja. Traditie is echter niet hetzelfde als stilstand, want, zoals de vader van Vicente Dalmau het formuleerde: je moet voortdurend alles veranderen, opdat alles hetzelfde kan blijven. Dat is precies wat er gebeurt. Zo liet de familie het oude bedrijfsgebouw afbreken en vrijwel exact hetzelfde weer opbouwen, maar dan voorzien van de modernste snufjes. En zo werkt ze ook aan de wijnen: die worden steeds beter, maar verliezen nooit hun identiteit.
Alle wijngaarden van Finca Ygay (Marqués de Murrieta), tezamen ongeveer 300 ha, liggen bij de bodega en zijn eigendom van de familie. Het inmiddels geheel gerenoveerde Castillo Ygay is het hoofdkwartier van Marqués de Murrieta. Finca Ygay kent aanmerkelijke verschillen in bodem. De hoogte van de wijngaarden varieert van 300 tot 500 m en het gebied valt onder Rioja Alta. Deze verschillen in bodemgesteldheid geeft Murrieta de mogelijkheid om gevarieerde wijnen te produceren.
Door de relatief koele ligging is dit gebied uitermate geschikt voor de productie van de meest verfijnde wijnen. De grootste wijngaard: Valsalado produceert de druiven voor de Murrieta Reserva. Het hoogstgelegen deel van het domein heet La Plana. De druiven uit dit gebied (Tempranillo en Mazuelo), afkomstig van oude wijnstokken op leem, vormen de basis voor de wereldberoemde Gran Reserva Especial Castillo Ygay (die uitsluitend in goede jaren wordt gemaakt) en van de uitstekende witte wijn Capellania. Deze wijn, heeft 15 maanden gerijpt op Frans eiken; een Bourgondisch aandoende wijn, maar ook een prachtige en moderne witte Rioja. De wat lager gelegen wijngaard Las Canajas, waar in de jaren '80 van de vorige eeuw Cabernet Sauvignon werd aangeplant, heeft een bodem van kiezels en kalkrijke klei. Sinds 1994 vormen de druiven uit dit gebied de basis voor Dalmau, de "moderne" Murrieta, vernoemd naar Vicente Dalmau jr., één van de huidige eigenaren.
Heel bijzonder is de zeldzame witte Castillo Ygay afkomstig uit 1986 (100 Parker punten!), maar nog zeer vitaal! Deze wijn is een assemblage van Viura en Malvasia.
Sinds 1995 is de oorspronkelijk uit Argentinië afkomstige oenologe Maria Vargas verantwoordelijk voor de wijnen van het wijnhuis. Een gevleugelde uitsprak van haar is dat eikenhout in een wijn is als parfum bij een vrouw, het mag nooit overheersen. Zij maakt op subtiele wijze gebruik van Amerikaans eiken uit Pennsylvania en Ohio. Tempranillo is de belangrijkste blauwe druif, met daarnaast kleinere hoeveelheden Graciano, Garnacha en Carinena en bovendien heeft Marqués de Murrieta als één van de weinige Bodegas in Rioja toestemming om ook Cabernet Sauvignon druiven te gebruiken bij de bereiding van hun wijnen. Als witte druif wordt voornamelijk Viura verbouwd en een zeer kleine hoeveelheid Malvasia.
Marqués de Murrieta is één van de klassieke grootheden in de Rioja. Dit bedrijf maakt uitsluitend hoge kwaliteit wijnen waarbij men vasthoudt aan de traditionele wijze van wijnmaken. Een goed voorbeeld hiervan is deze witte Capellanía, afkomstig van een stukje Viura wijngaard met dezelfde naam en welke onderdeel uitmaakt van het beroemde Castillo Ygay domein.
Bij Murietta hebben de traditie, de kennis en het fruit om wijnen zeer lang te laten rijpen op het vat. Voorbeelden zijn bijv de 1986 witte Ygay die pas na 30 jaar is vrij gekomen en vanaf jaargang 2016 heeft men ook besloten de Capellania een langere rijping te geven (barriques, beton en flesrijping). De druiven voor de witte Rioja komt van een perceel van de Ygay wijngaard waar de wijn zijn naam aan dankt; het is hun hoogste perceel op 485 meter hoogte. De druiven werden op 3 en 4 oktober geplukt van de slechts zes hectare, en de most uit het persen van de clusters werd gefermenteerd op 10 graden Celsius in roestvrij staal en natuurlijk zonder malolactisch gisting. De lage temperatuur zorgt voor een zeer lange fermenatatie waardoor alle het mooie wat het Ygay fruit geeft kan worden opgenomen. Na de fermentatie rijpt de wijn in nieuwe frans eiken vaten (barriques van 225 liter) waar de wijn 16 maanden in rijpt en daarna werd hij in beton bewaard om in alle rust verder te ingreren en daarna heeft de wijn nog ruim een jaar flesrijping gekregen. De Cappelania 2017 heeft 13,5% alcohol en een zeer goede frisheid en zuurgraad. De lange rijpingstijd markeert de wijn in hoge mate. De langzame oxidatie zorgt voor een klassiek witte Rioja aroma met veel complexiteit. Geroemd om zijn grote culinaire inzetbaarheid!
De Cappelania heeft nog behoorlijke eiken tonen maar met wat veroudering zal dit geweldig integreren en zoals alle wijnen van Murrieta is dit een wijn voor de middellange en lange termijn. Zelfs al na een paar uren in het glas of na te zijn gedecanteerd wordt de wijn geweldig harmonieus. De smaak is gestructureerd, rijk en serieus, met een kalkachtige sensatie en een lange, droge en smakelijke, bijna zoute afdronk. Deze wijn heeft alle potentie om geweldig te kunnen verouderen (20+ jaren). De 2018 is pas medio mei 2023 vrijgegeven. We raden aan om de wijn enkele minuten voor het serveren te decanteren zodat deze kan demen en dan geeft deze zijn volledige aromatische potentieel vrij. Drink de wijn niet te koud (zoals bij vele high end witte wijnen) Aanbevolen temperatuur rond de 12 ° C
Dit is een fraaie magnum van 1.5 liter in houten kist
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja Alta |
Wijnhuis | Marques de Murrieta |
Druif | Viura |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Met vrienden, Open haard |
Parker
ating
94
Release Price
$79
Drink Date
2022 - 2029
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
14th Jul 2022
Source
July 2022 Week 2, The Wine Advocate
The 2017 Capellanía comes from the earliest harvest in recent times. It's pure Viura from the vineyard that names the wine and was aged in French oak barrels, which comes from the tradition of whites with a long aging in wood that were one of the hallmarks of Murrieta, structured and with good aging potential. These are some of the oldest vines, planted in 1945 at the highest elevation, 485 meters above sea level. The grapes were picked September 13th and 14th, when the bunches were pressed in a vertical press and the must fermented slowly in stainless steel at 10 degrees Celsius without going through malolactic fermentation. The wine matured in French barriques for 24 months, but since 2016, the wines are sharper and they also started introducing a small percentage of American oak barrels. It's 14% alcohol with a pH of 3.23 and 6.58 grams of acidity (tartaric), and it has more integrated oak and is sharper and fresher. It's medium-bodied, with less volume and more length, beautifully textured and tasty. It follows the general path in the winery toward more freshness and elegance. It's even more remarkable given how adverse the natural conditions from 2017 were... 22,920 bottles were filled in March 2021, a much shorter production than the 2016. The wine will change more in 2018 when they started fermenting the wine in concrete.
Marqués de Murrieta is one of the most classical names in Rioja, and they have managed to keep the classical style of the wines but are also completely relevant and up to date with what is happening in the world today. All of their wines come from their own vineyards, which sets them apart from the majority of classical wineries that didn't use to have any vineyards. So, it's a château style winery, a domaine, not a négoce and a small- to medium-size winery. All of the wines are numbered, and they produce a total of a little more than one million bottles. They keep faithful to the use of mostly American oak barrels for their wines, and the aim is for elegance and freshness. The first vintage in the new winery was 2018, but they only open the winery to the public now. So, the wines from 2018, 2019 and 2020 that I tasted are the first ones that fermented in the new winery.
They have finished building their new winery, where they now have plenty of room to work as they have a lot of wines aging in the winery, both in barrel and in bottle. Fermentation will change, and they have introduced concrete for Capellanía and oak vats for the top-of-the-range in reds. In 2022, they celebrate their 175th anniversary. Many congratulations!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Luciano Murrieta, de latere Marquès de Murrieta, is niet alleen de stichter van de Bodegas die zijn naam dragen, maar wordt ook beschouwd als de grondlegger van de moderne wijnhandel in de Rioja. Luciano Murrieta werd in 1822 geboren in de toenmalige Spaanse provincie Peru. Na de onafhankelijkheid van Peru, kwam hij in Londen terecht. Hier verbaasde hij zich over de populariteit van Bordeauxwijnen en werd geïnspireerd door deze stijlvan wijnmaken, waarbij de wijnen een bepaalde periode in houten fusten rijpten.
In 1852 exporteerde hij zijn eerste wijnen en had daarmee zo'n succes dat andere wijnboeren zijn technieken volgden. Vandaag de dag is Marquès de Murrieta het oudste nog actieve wijnbedrijf in de Rioja. In 1983 is het bedrijf in bezit gekomen van hertog van Creixell, Vincente Cebrián. Daarmee is het familie-element van het wijnbedrijf behouden gebleven. Na zijn plotselinge overlijden in 1996 hebben zijn kinderen onder leiding van Vicente jr het roer overgenomen en het perfectionisme van hun vader voortgezet. Vicente (2e roepnaam Dalmau) is geboren in 1970. Hij brengt zijn jeugd afwisselend door in Madrid en Galicia, waar hij de zomers doorbrengt in Pazo Barrantes, het wijngoed dat sinds de 16e eeuw eigendom is van zijn familie. Zijn roots en de goede tijden die hij in Galicia doorbracht hebben dit gebied voor altijd een bijzondere plaats in zijn hart gegeven.
Na zijn studie in Madrid, vervolgt hij zijn opleiding in de USA en na terugkeer in Spanje rondt hij zijn universitaire opleiding af (Economics, Business & Law degrees). Vanaf dat moment gaat Vincente zich volledig richten op het bedrijf van zijn vader, van wie hij na diens onverwachte overlijden in 1996 de leiding op zich neemt. De jaren daarna moderniseert hij, samen met zijn zus Cristina, op revolutionaire wijze de bodega en bereikt de kwaliteit van de wijnen zeer grote hoogten: zij behoren thans tot de beste van de wereld. De familie Cebrian-Sagarriga Suarez Llanos is eigenaar van twee wijnhuizen namelijk; Marqués de Murrieta (Rioja DOCa) en Pazo de Barrantes (Rías Baixas D.O.).
De bodega heeft zo'n 300 hectare aan wijngaarden, en teelt daarop druiven als tempranillo, garnacha, graciano en mazuelo voor de rode wijnen, en viura voor de witte wijn. Natuurlijk draait daarbij alles om de hoogste kwaliteit. Ook traditie speelt een grote rol: Marqués de Murrieta maakt klassieke Rioja. Traditie is echter niet hetzelfde als stilstand, want, zoals de vader van Vicente Dalmau het formuleerde: je moet voortdurend alles veranderen, opdat alles hetzelfde kan blijven. Dat is precies wat er gebeurt. Zo liet de familie het oude bedrijfsgebouw afbreken en vrijwel exact hetzelfde weer opbouwen, maar dan voorzien van de modernste snufjes. En zo werkt ze ook aan de wijnen: die worden steeds beter, maar verliezen nooit hun identiteit.
Alle wijngaarden van Finca Ygay (Marqués de Murrieta), tezamen ongeveer 300 ha, liggen bij de bodega en zijn eigendom van de familie. Het inmiddels geheel gerenoveerde Castillo Ygay is het hoofdkwartier van Marqués de Murrieta. Finca Ygay kent aanmerkelijke verschillen in bodem. De hoogte van de wijngaarden varieert van 300 tot 500 m en het gebied valt onder Rioja Alta. Deze verschillen in bodemgesteldheid geeft Murrieta de mogelijkheid om gevarieerde wijnen te produceren.
Door de relatief koele ligging is dit gebied uitermate geschikt voor de productie van de meest verfijnde wijnen. De grootste wijngaard: Valsalado produceert de druiven voor de Murrieta Reserva. Het hoogstgelegen deel van het domein heet La Plana. De druiven uit dit gebied (Tempranillo en Mazuelo), afkomstig van oude wijnstokken op leem, vormen de basis voor de wereldberoemde Gran Reserva Especial Castillo Ygay (die uitsluitend in goede jaren wordt gemaakt) en van de uitstekende witte wijn Capellania. Deze wijn, heeft 15 maanden gerijpt op Frans eiken; een Bourgondisch aandoende wijn, maar ook een prachtige en moderne witte Rioja. De wat lager gelegen wijngaard Las Canajas, waar in de jaren '80 van de vorige eeuw Cabernet Sauvignon werd aangeplant, heeft een bodem van kiezels en kalkrijke klei. Sinds 1994 vormen de druiven uit dit gebied de basis voor Dalmau, de "moderne" Murrieta, vernoemd naar Vicente Dalmau jr., één van de huidige eigenaren.
Heel bijzonder is de zeldzame witte Castillo Ygay afkomstig uit 1986 (100 Parker punten!), maar nog zeer vitaal! Deze wijn is een assemblage van Viura en Malvasia.
Sinds 1995 is de oorspronkelijk uit Argentinië afkomstige oenologe Maria Vargas verantwoordelijk voor de wijnen van het wijnhuis. Een gevleugelde uitsprak van haar is dat eikenhout in een wijn is als parfum bij een vrouw, het mag nooit overheersen. Zij maakt op subtiele wijze gebruik van Amerikaans eiken uit Pennsylvania en Ohio. Tempranillo is de belangrijkste blauwe druif, met daarnaast kleinere hoeveelheden Graciano, Garnacha en Carinena en bovendien heeft Marqués de Murrieta als één van de weinige Bodegas in Rioja toestemming om ook Cabernet Sauvignon druiven te gebruiken bij de bereiding van hun wijnen. Als witte druif wordt voornamelijk Viura verbouwd en een zeer kleine hoeveelheid Malvasia.