2018 Château Palmer Margaux Grand Cru Classé

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Margaux |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2070 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Van december tot juli veroorzaakten onophoudelijke regens de ontwikkeling van meeldauw. In de zomer concentreerden de wijnstokken hun energie op de overgebleven druiven. Hun macht bereikte een uitzonderlijk niveau. Dit alles leidde tot een ongekende beslissing: elk lot zou worden geselecteerd voor de blending van Château Palmer. Een regenachtige winter ging gepaard met de slapende wijnstokken, waardoor de grond werd vochtig en late knoppen ontstonden. Ondanks onze zorg leidde de regen die tijdens de lentemaanden bleef vallen, gecombineerd met zeer milde temperaturen, tot de ontwikkeling van meeldauw met een indrukwekkende virulentie. Gelukkig verbeterde het weer dramatisch onder uitzonderlijke omstandigheden.
De zomer was heet en droog. De véraison begon in de eerste week van augustus en zorgde ervoor dat het proces de vertraging kon inhalen. In augustus en september was de zon ideaal, de nachten waren koel en er viel geen druppel regen. Al deze omstandigheden samen maakten een uitzonderlijke mate van volwassenheid mogelijk. Vanwege de lage opbrengst concentreerde de wijnstok al zijn energie op de resterende trossen, wat leidde tot een tannine- en aromatische concentratie in de druiven die zelden eerder in het verleden van het landgoed was waargenomen. Sorteren was dit jaar van het allergrootste belang. De dagelijkse proeverijen tijdens het wijnbereidingsproces bevestigden het ongelooflijke kwalitatieve potentieel van de oogst. Elk perceel was buitengewoon krachtig en geconcentreerd, wat ons ertoe bracht een ongekende beslissing te nemen: dat ze allemaal deel zouden gaan uitmaken van de uiteindelijke blend van Château Palmer. Een vintage die ongetwijfeld geschiedenis zal schrijven...
De druiven werden geoogst op 13 september tot en met 10 oktober. De wijn is een blend van 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot en 7% Petit Verdot. Met opbrengsten van slechts 11 hectoliter per hectare produceerde Château Palmer slechts ongeveer een derde van een normale oogst. Er zullen in 2018 slechts ongeveer 6.000 flessen van Palmer zijn. Er komt dit jaar geen tweede wijn. ‘Maar’, zei technisch directeur Thomas Duroux van de positieve kant, ‘in 1961 haalden we slechts 12 hectoliter per hectare.’ Het probleem was meeldauw tijdens het eerste deel van het groeiseizoen. Het hielp niet dat Palmer zich inzet voor de biologische/biodynamische wijnbouw, wat uiteindelijk simpelweg niet genoeg was om de laatste golf van meeldauwinfecties te voorkomen die na de regen van 4 juli toesloeg. ‘Meeldauw was dit jaar zo agressief,’ zuchtte Duroux. “Ook na de sluiting van de bossen bleef de meeldauw bestaan. Het was heel moeilijk om ermee om te gaan; er zijn geen regels.” Gelukkig werd het snel daarna droog en warm, wat optimale omstandigheden bood voor het rijpen van de rest van de oogst. “Ik heb in mijn carrière nog nooit zo’n concentratie en zo’n diepgang in de rijpende bessen gezien. Onze beslissing was om onze tijd te nemen. Een zeer belangrijke factor was het oogsten van elk perceel met een perfecte fenolische rijpheid. Het kostte ons meer dan een maand om slechts 600 hectoliter te oogsten!” Duroux rondde ons gesprek af door het volgende te zeggen over de wijnbereiding: “We moesten heel voorzichtig zijn met de extractie. De IPT in 2010 – een tanninejaargang – was 65. Dit jaar was dat 85. Dit is de krachtigste Palmer ooit.” Het resultaat is simpelweg adembenemend, mijn parfumprijs voor 2018 gaat naar Palmer".
De wijn is diep paarszwart van kleur, de neus is in het begin een beetje terughoudend, maar met aandringen komt hij langzaam tevoorschijn en toont viooltjes, hout, schors en ijzererts met exponentieel groeiende noten van crème de cassis. Later volgt er zwarte pruimen jam, hoisin, kersttaart en rode rozen met vleugjes aarde,kruiden en gemalen zwarte peper. Vol, geconcentreerd en ronduit krachtig in de mond, met een stevige structuur van stevige, heerlijk zachte tannines en massa's geurige accenten, met een zeer lange en zeer kruidige afdronk. WAUW!
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Margaux |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Palmer |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2070 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 100 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (97-99)
Reviewed by : Lisa Perrotti-Brown
The 2018 Palmer is composed of 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 7% Petit Verdot. Grapes were harvested September 13 to October 15, and the wine has a 3.83 pH and 14.3% alcohol. Very deep purple-black in color, the nose is a little reticent to begin, but with coaxing, it slowly emerges to show fragrant violets, underbrush, mossy bark and iron ore with exponentially growing notions of crème de cassis, Black Forest cake, plum preserves, hoisin, Christmas cake and red roses with wafts of dusty earth, Indian spices and cracked black pepper. Full-bodied, concentrated and downright powerful in the mouth, it has a solid structure of firm, wonderfully plush tannins and masses of fragrant accents, finishing very long and very spicy. By the time I finished tasting this, the nose had exploded in this fragrant bomb of fruit, earth and floral notions. This is one of those 2018 wines that has a beguiling brightness that comes from the many floral, spice and mineral accents among all that rich fruit. WOW!
With yields of just 11 hectoliters per hectare, Château Palmer produced only about one-third of a normal crop. There will only be around 6,000 cases of 2018 Palmer. There will be no second wine this year. “But,” Technical Director Thomas Duroux said, looking on the bright side, “in 1961 we did just 12 hectoliters per hectare.” The problem was mildew during the early part of the growing season. It didn’t help that Palmer is committed to organic/biodynamic viticulture, which in the end was simply not enough to stave off the final wave of mildew infection that struck after the July 4th rains. “Mildew was so aggressive this year,” Duroux sighed. “Even after the bunch closure, the mildew continued. It was very difficult to manage—there are no rules.” Fortunately, the weather turned dry and warm soon after this, offering optimum conditions for ripening the remainder of the crop. “I’ve never seen in my career such concentration and such depth in the ripening berries. Our decision was to take our time. A very important factor was to harvest each parcel at perfect phenolic ripeness. It took us over a month to harvest just 600 hectoliters!” Duroux finished our discussion by saying this about the winemaking: “We had to be very gentle with extraction. The IPT in 2010—a tannic vintage—was 65. This year it was 85. This is the most powerful Palmer ever.” The result is simply jaw dropping. My perfume award for 2018 goes to Palmer.
Published: Apr 23, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU PALMER MARGAUX 2018
Thursday, February 3, 2022
Country : France
Region : Bordeaux
Vintage : 2018
Score : 98
Complex nose of black cherries, blackberries, dark chocolate and floral undertones with perfume-like character. It’s full-bodied with firm tannins. Elegant on the palate with structure. Savory and balanced, complex and layered. Long finish. Really lingers. This has really evolved into a beautiful white swan after a difficult debut from barrel! Tiny production. only 11 hectoliters per hectare. Try after 2024.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
No written review available.
Vinous
100
Drinking Window : 2030 - 2070
From: The Future’s Definitely Not What It Was: Bordeaux 2018 (Mar 2021)
The 2018 Palmer is a legend in the making. I had an inkling out of barrel, but such was its intensity that I wanted to assess it in bottle before I felt confident in saying so, because this could have gone either way. It storms from the glass with black fruit and floral scents, crushed violet and incense that knock your senses sideways while retaining brilliant delineation and focus. The palate is not quite as bold and brassy as when I tasted it from barrel, though I can vouchsafe that among over 20 vintages of Palmer that I have tasted at this stage, this is easily the most extroverted and powerful, displaying a kind of millefeuille of intense black fruit counterpoised by a razor-sharp line of acidity. This audacious Palmer was still revving its engines 48 hours after opening. There will never be another Palmer like this, sui generis. It was a massive risk. But by throwing caution to the wind, something extraordinary was born.
- By Neal Martin on January 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Palmer ligt in het hart van de appellatie Margaux in de wijnregio Bordeaux. De 66 hectare wijngaarden hebben een grindbodem en de wijnstokken kijken uit op de rivier de Gironde. Het gebied met zijn rijke oude geschiedenis met het voedende microklimaat is een fantastische omgeving voor de wijnstokken. Hier kunnen ze bloeien en groeien onder de passievolle zorg van de mannen en vrouwen van Château Palmer. Achter elke geweldige wijn zit een geweldig terroir. Zo ook bij Château Palmer die gelegen is op een lange strook land gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Gironde. Het land is goed gedraineerd, rijk aan de afzettingen van de rivieren de Garonne en de Dordogne. Het is moeilijke grond voor landbouw, maar uitzonderlijk voor druiven. Uiteraard hebben de wijnstokken ook goede verzorging nodig om optimaal te kunnen presteren. En dat is de medewerkers van Château Palmer zeker toevertrouwd! Vol passie en liefde voor de wijnstokken bewerken ze het veeleisende terroir. De mannen en vrouwen van dit wijnhuis zijn meer dan alleen maar collega’s. Met elkaar omarmen ze de gemeenschappelijke kernwaarden van Château Palmer en zijn ze dus uitermate dynamisch, nieuwsgierig, gepassioneerd, ruimdenkend en vastberaden. Kortom, ze leven voor en met de wijngaarden.
Van december tot juli veroorzaakten onophoudelijke regens de ontwikkeling van meeldauw. In de zomer concentreerden de wijnstokken hun energie op de overgebleven druiven. Hun macht bereikte een uitzonderlijk niveau. Dit alles leidde tot een ongekende beslissing: elk lot zou worden geselecteerd voor de blending van Château Palmer. Een regenachtige winter ging gepaard met de slapende wijnstokken, waardoor de grond werd vochtig en late knoppen ontstonden. Ondanks onze zorg leidde de regen die tijdens de lentemaanden bleef vallen, gecombineerd met zeer milde temperaturen, tot de ontwikkeling van meeldauw met een indrukwekkende virulentie. Gelukkig verbeterde het weer dramatisch onder uitzonderlijke omstandigheden.
De zomer was heet en droog. De véraison begon in de eerste week van augustus en zorgde ervoor dat het proces de vertraging kon inhalen. In augustus en september was de zon ideaal, de nachten waren koel en er viel geen druppel regen. Al deze omstandigheden samen maakten een uitzonderlijke mate van volwassenheid mogelijk. Vanwege de lage opbrengst concentreerde de wijnstok al zijn energie op de resterende trossen, wat leidde tot een tannine- en aromatische concentratie in de druiven die zelden eerder in het verleden van het landgoed was waargenomen. Sorteren was dit jaar van het allergrootste belang. De dagelijkse proeverijen tijdens het wijnbereidingsproces bevestigden het ongelooflijke kwalitatieve potentieel van de oogst. Elk perceel was buitengewoon krachtig en geconcentreerd, wat ons ertoe bracht een ongekende beslissing te nemen: dat ze allemaal deel zouden gaan uitmaken van de uiteindelijke blend van Château Palmer. Een vintage die ongetwijfeld geschiedenis zal schrijven...
De druiven werden geoogst op 13 september tot en met 10 oktober. De wijn is een blend van 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot en 7% Petit Verdot. Met opbrengsten van slechts 11 hectoliter per hectare produceerde Château Palmer slechts ongeveer een derde van een normale oogst. Er zullen in 2018 slechts ongeveer 6.000 flessen van Palmer zijn. Er komt dit jaar geen tweede wijn. ‘Maar’, zei technisch directeur Thomas Duroux van de positieve kant, ‘in 1961 haalden we slechts 12 hectoliter per hectare.’ Het probleem was meeldauw tijdens het eerste deel van het groeiseizoen. Het hielp niet dat Palmer zich inzet voor de biologische/biodynamische wijnbouw, wat uiteindelijk simpelweg niet genoeg was om de laatste golf van meeldauwinfecties te voorkomen die na de regen van 4 juli toesloeg. ‘Meeldauw was dit jaar zo agressief,’ zuchtte Duroux. “Ook na de sluiting van de bossen bleef de meeldauw bestaan. Het was heel moeilijk om ermee om te gaan; er zijn geen regels.” Gelukkig werd het snel daarna droog en warm, wat optimale omstandigheden bood voor het rijpen van de rest van de oogst. “Ik heb in mijn carrière nog nooit zo’n concentratie en zo’n diepgang in de rijpende bessen gezien. Onze beslissing was om onze tijd te nemen. Een zeer belangrijke factor was het oogsten van elk perceel met een perfecte fenolische rijpheid. Het kostte ons meer dan een maand om slechts 600 hectoliter te oogsten!” Duroux rondde ons gesprek af door het volgende te zeggen over de wijnbereiding: “We moesten heel voorzichtig zijn met de extractie. De IPT in 2010 – een tanninejaargang – was 65. Dit jaar was dat 85. Dit is de krachtigste Palmer ooit.” Het resultaat is simpelweg adembenemend, mijn parfumprijs voor 2018 gaat naar Palmer".
De wijn is diep paarszwart van kleur, de neus is in het begin een beetje terughoudend, maar met aandringen komt hij langzaam tevoorschijn en toont viooltjes, hout, schors en ijzererts met exponentieel groeiende noten van crème de cassis. Later volgt er zwarte pruimen jam, hoisin, kersttaart en rode rozen met vleugjes aarde,kruiden en gemalen zwarte peper. Vol, geconcentreerd en ronduit krachtig in de mond, met een stevige structuur van stevige, heerlijk zachte tannines en massa's geurige accenten, met een zeer lange en zeer kruidige afdronk. WAUW!
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Margaux |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Palmer |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2070 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 100 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (97-99)
Reviewed by : Lisa Perrotti-Brown
The 2018 Palmer is composed of 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 7% Petit Verdot. Grapes were harvested September 13 to October 15, and the wine has a 3.83 pH and 14.3% alcohol. Very deep purple-black in color, the nose is a little reticent to begin, but with coaxing, it slowly emerges to show fragrant violets, underbrush, mossy bark and iron ore with exponentially growing notions of crème de cassis, Black Forest cake, plum preserves, hoisin, Christmas cake and red roses with wafts of dusty earth, Indian spices and cracked black pepper. Full-bodied, concentrated and downright powerful in the mouth, it has a solid structure of firm, wonderfully plush tannins and masses of fragrant accents, finishing very long and very spicy. By the time I finished tasting this, the nose had exploded in this fragrant bomb of fruit, earth and floral notions. This is one of those 2018 wines that has a beguiling brightness that comes from the many floral, spice and mineral accents among all that rich fruit. WOW!
With yields of just 11 hectoliters per hectare, Château Palmer produced only about one-third of a normal crop. There will only be around 6,000 cases of 2018 Palmer. There will be no second wine this year. “But,” Technical Director Thomas Duroux said, looking on the bright side, “in 1961 we did just 12 hectoliters per hectare.” The problem was mildew during the early part of the growing season. It didn’t help that Palmer is committed to organic/biodynamic viticulture, which in the end was simply not enough to stave off the final wave of mildew infection that struck after the July 4th rains. “Mildew was so aggressive this year,” Duroux sighed. “Even after the bunch closure, the mildew continued. It was very difficult to manage—there are no rules.” Fortunately, the weather turned dry and warm soon after this, offering optimum conditions for ripening the remainder of the crop. “I’ve never seen in my career such concentration and such depth in the ripening berries. Our decision was to take our time. A very important factor was to harvest each parcel at perfect phenolic ripeness. It took us over a month to harvest just 600 hectoliters!” Duroux finished our discussion by saying this about the winemaking: “We had to be very gentle with extraction. The IPT in 2010—a tannic vintage—was 65. This year it was 85. This is the most powerful Palmer ever.” The result is simply jaw dropping. My perfume award for 2018 goes to Palmer.
Published: Apr 23, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU PALMER MARGAUX 2018
Thursday, February 3, 2022
Country : France
Region : Bordeaux
Vintage : 2018
Score : 98
Complex nose of black cherries, blackberries, dark chocolate and floral undertones with perfume-like character. It’s full-bodied with firm tannins. Elegant on the palate with structure. Savory and balanced, complex and layered. Long finish. Really lingers. This has really evolved into a beautiful white swan after a difficult debut from barrel! Tiny production. only 11 hectoliters per hectare. Try after 2024.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
No written review available.
Vinous
100
Drinking Window : 2030 - 2070
From: The Future’s Definitely Not What It Was: Bordeaux 2018 (Mar 2021)
The 2018 Palmer is a legend in the making. I had an inkling out of barrel, but such was its intensity that I wanted to assess it in bottle before I felt confident in saying so, because this could have gone either way. It storms from the glass with black fruit and floral scents, crushed violet and incense that knock your senses sideways while retaining brilliant delineation and focus. The palate is not quite as bold and brassy as when I tasted it from barrel, though I can vouchsafe that among over 20 vintages of Palmer that I have tasted at this stage, this is easily the most extroverted and powerful, displaying a kind of millefeuille of intense black fruit counterpoised by a razor-sharp line of acidity. This audacious Palmer was still revving its engines 48 hours after opening. There will never be another Palmer like this, sui generis. It was a massive risk. But by throwing caution to the wind, something extraordinary was born.
- By Neal Martin on January 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Palmer ligt in het hart van de appellatie Margaux in de wijnregio Bordeaux. De 66 hectare wijngaarden hebben een grindbodem en de wijnstokken kijken uit op de rivier de Gironde. Het gebied met zijn rijke oude geschiedenis met het voedende microklimaat is een fantastische omgeving voor de wijnstokken. Hier kunnen ze bloeien en groeien onder de passievolle zorg van de mannen en vrouwen van Château Palmer. Achter elke geweldige wijn zit een geweldig terroir. Zo ook bij Château Palmer die gelegen is op een lange strook land gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Gironde. Het land is goed gedraineerd, rijk aan de afzettingen van de rivieren de Garonne en de Dordogne. Het is moeilijke grond voor landbouw, maar uitzonderlijk voor druiven. Uiteraard hebben de wijnstokken ook goede verzorging nodig om optimaal te kunnen presteren. En dat is de medewerkers van Château Palmer zeker toevertrouwd! Vol passie en liefde voor de wijnstokken bewerken ze het veeleisende terroir. De mannen en vrouwen van dit wijnhuis zijn meer dan alleen maar collega’s. Met elkaar omarmen ze de gemeenschappelijke kernwaarden van Château Palmer en zijn ze dus uitermate dynamisch, nieuwsgierig, gepassioneerd, ruimdenkend en vastberaden. Kortom, ze leven voor en met de wijngaarden.