2017 Rioja Tentenublo Wines Los Corrillos Tinto

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2019 - 2029 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
Bodega Tentenublo behoort tot de absolute nieuwe stijl Rioja makers en heeft in 2016 twee nieuwe wijnen gemaakt. De Los Corrillos Blanco en Tinto. De Tinto (rood) is een blend van Garnacha, Tempranillo en Graciano; deze druiven komen uit drie oude, met de kop gesnoeide, micro-wijngaarden in het dorp Viñaspre. De wijngaarden zijn allen tussen de 40 en 100 jaar oud en men werkte met minimale interventie en grondbewerking. De zeer kleine wijngaarden liggen in onherbergzaam haast onbegaanbaar gebied en derhalve kan hier alleen maar handmatig worden gewerktDe wijngaardjes hebben de kwaliteit hebben om een enkele wijngaardwijn te maken, maar de volumes zijn te klein. Net als bij de witte, werden de volledige trossen in een plastic bak gekneuasd en heeft de wijn zes maanden in Franse eiken vaten gerijpt. De neus is rijp, met zwart fruit en er is nergens eik; het ontwikkelt aroma's van viooltjes met de tijd in het glas. Het verbetert duidelijk met de tijd, dus vooraf decanteren kan een goed idee zijn. De smaak vertoont een goede concentratie en sobere tannines, met wat krijtachtigheid. Slechts 500 flessen waren gevuld. "Truly handcrafted terroir wines"
In voorkomende gevallen krijgen de wijnen i.p.v. een reguliere capsule een soort van WAX-afsluiting. Dit heeft verder geen enkel doel en heeft als nadeel dat dit vrij snel uithardt en er kunnen dan eenvoudig stukjes afbrokkelen (spontaan, tijdens transport e.d.) Dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de wijn. Wij kunnen hier verder geen garantie voor geven.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Wijnhuis | Bodegas Tentenublo Wines |
Druif | Garnacha, Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2019 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
91
Release Price
$63
Drink Date
2016 - 2022
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2016
Source
226, The Wine Advocate
Similarly, there is a red 2015 Los Corrillos, again a multi-vineyard, multi-grape blend of Garnacha, Tempranillo and Graciano; these grapes come from three old, head-pruned, micro-vineyards in the village of Viñaspre. He's going to experiment a little with these vineyards, as they'd have the quality to do a single vineyard wine, but the volumes are too small. Same as with the white, the full clusters were foot trodden in a plastic bin and the wine matured in French oak barrels for six months. The nose is ripe, with black fruit and there is no oak anywhere; it develops aromas of violets with time in the glass. It clearly improves with time, so decanting it in advance could be a good idea. The palate shows good concentration and austere tannins, with some chalkiness. Only 300 bottles were filled; in fact, the wine might not even carry the Rioja appellation. The volumes are so small he doesn't even know how to sell it. Price here represents scarcity.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Een van onze nieuwste ontdekkingen in de Rioja is een familiebedrijf met de naam "TENTENUBLO" (dit verwijst naar het luiden van de klokken die gebruikt werd in de dorpen van La Rioja om hagel tijdens het groeiseizoen af te weren). In opdracht van dit wijnhuis is Oliván Roberto aangesteld.
Alhoewel Oliván relatief jong is, heeft het toch al een zeer vermaarde status als top oenoloog. Olivan volgt de niet de normale structuur maar maakt moderne Rioja's en dan ook van wijngaarden welke uniek zijn. Alle wijngaarden van Tentenublo liggen hoog voor Rioja begrippen (op +600 meter) en hebben een lemige/mergel bodem. De stokken moeten hard werken en er wordt veel aan de natuur overgelaten. De opbrengsten zijn extreem laag ende wijnen verrassen iedere Rioja-kenner. Alhoewel dit een jong wijnhuis is voorspellen wij dat dit huis de komende jaren tot de absolute Spaanse en Internationale top gaat behoren.
Bodega Tentenublo behoort tot de absolute nieuwe stijl Rioja makers en heeft in 2016 twee nieuwe wijnen gemaakt. De Los Corrillos Blanco en Tinto. De Tinto (rood) is een blend van Garnacha, Tempranillo en Graciano; deze druiven komen uit drie oude, met de kop gesnoeide, micro-wijngaarden in het dorp Viñaspre. De wijngaarden zijn allen tussen de 40 en 100 jaar oud en men werkte met minimale interventie en grondbewerking. De zeer kleine wijngaarden liggen in onherbergzaam haast onbegaanbaar gebied en derhalve kan hier alleen maar handmatig worden gewerktDe wijngaardjes hebben de kwaliteit hebben om een enkele wijngaardwijn te maken, maar de volumes zijn te klein. Net als bij de witte, werden de volledige trossen in een plastic bak gekneuasd en heeft de wijn zes maanden in Franse eiken vaten gerijpt. De neus is rijp, met zwart fruit en er is nergens eik; het ontwikkelt aroma's van viooltjes met de tijd in het glas. Het verbetert duidelijk met de tijd, dus vooraf decanteren kan een goed idee zijn. De smaak vertoont een goede concentratie en sobere tannines, met wat krijtachtigheid. Slechts 500 flessen waren gevuld. "Truly handcrafted terroir wines"
In voorkomende gevallen krijgen de wijnen i.p.v. een reguliere capsule een soort van WAX-afsluiting. Dit heeft verder geen enkel doel en heeft als nadeel dat dit vrij snel uithardt en er kunnen dan eenvoudig stukjes afbrokkelen (spontaan, tijdens transport e.d.) Dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de wijn. Wij kunnen hier verder geen garantie voor geven.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Wijnhuis | Bodegas Tentenublo Wines |
Druif | Garnacha, Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2019 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
91
Release Price
$63
Drink Date
2016 - 2022
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2016
Source
226, The Wine Advocate
Similarly, there is a red 2015 Los Corrillos, again a multi-vineyard, multi-grape blend of Garnacha, Tempranillo and Graciano; these grapes come from three old, head-pruned, micro-vineyards in the village of Viñaspre. He's going to experiment a little with these vineyards, as they'd have the quality to do a single vineyard wine, but the volumes are too small. Same as with the white, the full clusters were foot trodden in a plastic bin and the wine matured in French oak barrels for six months. The nose is ripe, with black fruit and there is no oak anywhere; it develops aromas of violets with time in the glass. It clearly improves with time, so decanting it in advance could be a good idea. The palate shows good concentration and austere tannins, with some chalkiness. Only 300 bottles were filled; in fact, the wine might not even carry the Rioja appellation. The volumes are so small he doesn't even know how to sell it. Price here represents scarcity.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Een van onze nieuwste ontdekkingen in de Rioja is een familiebedrijf met de naam "TENTENUBLO" (dit verwijst naar het luiden van de klokken die gebruikt werd in de dorpen van La Rioja om hagel tijdens het groeiseizoen af te weren). In opdracht van dit wijnhuis is Oliván Roberto aangesteld.
Alhoewel Oliván relatief jong is, heeft het toch al een zeer vermaarde status als top oenoloog. Olivan volgt de niet de normale structuur maar maakt moderne Rioja's en dan ook van wijngaarden welke uniek zijn. Alle wijngaarden van Tentenublo liggen hoog voor Rioja begrippen (op +600 meter) en hebben een lemige/mergel bodem. De stokken moeten hard werken en er wordt veel aan de natuur overgelaten. De opbrengsten zijn extreem laag ende wijnen verrassen iedere Rioja-kenner. Alhoewel dit een jong wijnhuis is voorspellen wij dat dit huis de komende jaren tot de absolute Spaanse en Internationale top gaat behoren.