Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

2009 Remirez de Ganuza Reserva

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

2009 Remirez de Ganuza Reserva

€ 61,95
niet op voorraad
+15 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability:
Wijnsoort: Rood
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Jaar: 2009
Drinken: 2017-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14,5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

De Reserva bracht 22 maanden door in het vat door voordat het gebottled werd. De Reserva wordt geproduceerd uit 85% Tempranillo en 15% Graciano uit de wijngaarden van gemiddeld 60 jaar. De druiven worden met de hand geoogst in 12-kilo dozen, die worden gekoeld gedurende 24 uur in koelcellen tot 4-6 º C al waarna enkel "los hombros" of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. De afgeriste druiven worden vervolgens gefermenteerd in Franse eiken vaten waarna de wijn wordt overgebracht naar nieuwe eiken vaten (80% Frans en 20% Amerikaans) voor malolactische en veroudering voor 22 maanden. 

De 2009 Remirez de Ganuza Reserva is dieprood van kleur. De wijn heeft een zeer complex boeket met fijne fruittonen, terroirimpressies, zuiderse zon, fijne roosterige toets en lederaccent. Stevige attack, vlezig, mondvullende  wijn met diepgang, na wat luchten komen er meerder dimensies vrij. Hedendaagse Rioja die zich niet door overextractie laat verleiden maar zijn grootsheid weerspiegeld in een complete structuur met lengte. Fijnbewaarde, elegante Rioja!

Bij aanschaf van drie flessen zitten deze in een fraai (OWC) kistje.

93/100 Parkerpunten



bodegas remirez de ganuza

Fernando Remírez de Ganuza is een wijngek en een kwaliteitsbezetene en dé pionier op gebied van innovatie. Fernando was gedurende jaren actief als makelaar van wijngaarden in de streek. Einde jaren 80 besloot hij dan ook om deze wijngaarden voor zichzelf te houden met de ambitie om één van de beste wijnen van Spanje te maken!!! Hij werkt enkel met oude wijnstokken waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar of ouder is is. Enkel “los hombros” of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. Unieke selectie- en keldertechnieken zorgen er nu al voor dat hij in de Rioja legendarisch is.

Regio: Pais Vasco (Samaniego - Rioja Alavesa)
Appellatie: D.O.C. Rioja
Eigenaars: Fernando Remírez de Ganuza
Oenoloog: Fernando Remírez de Ganuza
Stichtingsdatum: 1988
Website: www.remirezdeganuza.com

Geschiedenis

Dit domein werd gesticht in 1989 door Fernando Remírez de Ganuza die ook zijn naam eraan gaf. Van in het begin waren innovatie en perfectie de sleutelwoorden. Fernando, oorspronkelijk uit Navarra, was gedurende 20 jaar makelaar van wijngaarden , wat leidde tot een perfecte kennis van al de wijngaarden en dan vooral van de vieilles vignes. Tijdens deze jaren rijpte het plan om een van de beste wijnen te maken van Spanje met de beste wijngaarden die hij kon vinden in Rioja.
Zijn idee, nu bijna gemeengoed maar toen revolutionair, was om een doorgedreven selectie uit te voeren van de druiven en vervolgens zo weinig mogelijk te manipuleren tijdens de vinificatie. Hij wou van in het begin de wijn maken in de wijngaard, waar het de gewoonte was in Rioja om de druiven aangeleverd te krijgen van de viticulteur en er dan iets mee te maken. Hij wou heel het proces van begin tot eind controleren om zo jaar na jaar te leren en te verbeteren.
Hoewel zijn wijnen modern zijn, zijn ze toch gemaakt met veel respect voor de traditie. De bodega zelf is daar een toonbeeld van: gevestigd in het centrum van het kleine dorp Samaniego, net in Rioja Alavesa, aan de voet van het kerkje Nuestra Señora de la Asunción uit de 17de eeuw. Het lijkt een historisch gebouw als alle andere, doch bevindt het kloppend hart van de bodega zich ondergronds. Hij bouwde er niet alleen de bodega, maar besloot ook om er te wonen met zijn familie.
Doorheen de jaren heeft Fernando zowel in de wijngaard als in de vinificatie een aantal eigen theorieën in de praktijk gebracht die in vele gevallen revolutionair bleken te zijn. De resultaten in zijn wijnen zijn eveneens spectaculair, maar vereisen aandacht van de proever. Dit zijn wijnen met veel persoonlijkheid.

Variëteiten

In totaal beschikt het domein over 64 ha wijngaard met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. 90% daarvan is Tempranillo. De andere 10% wordt verdeeld over Graciano, Garnacha en de witte cépages Viura en Malvasía. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende dorpjes van Rioja Alavesa: Samaniego, Laguardia, Leza en Elciego.
De wijngaarden zijn ‘en gobelet’ maar met een steun op draad zodat er een grotere expositie is naar de zon en een betere fotosynthese. Een uniek systeem dat Fernando zelf ontwikkeld heeft.

Terroir

Zoals op bijna alle plaatsen in Rioja Alavesa is ook hier de ondergrond een klei-kalkbodem. Afhankelijk van het reliëf heeft Fernando oriëntaties naar de 4 windstreken. De rijen zijn steeds noord-zuid geplant. Het klimaat is een mengeling van continentale, mediterrane en Atlantische invloeden.

Vinificatie

Al de druiven worden manueel geoogst. De druiven worden dan 24 uur in een koelkamer gehouden alvorens de dubbele selectie begint: eerst een selectie van de druiven en vervolgens het middendoor knippen van elke tros, waarbij het bovenste deel van de tros, de schouders, bestemd zijn voor de reservawijnen (Fincas de Ganuza, Remirez de Ganuza en Trasnocho); het onderste deel, de punten, gaan naar zijn jonge wijn. Vervolgens pre-fermentaire maceraties aan  5°C gedurende 72 uur alvorens de gisting te starten (ongeveer 12 dagen).
De Trasnocho is een unieke wijn die gemaakt wordt d.m.v. een unieke methode. Ze werken hier enkel met wat ze noemen de ‘vino yema’. Deze wordt verkregen door na de fermentatie, en wanneer de druiven nog in de cuves zitten, een zak in de vorm van de cuve en gevuld met lauw water langzaam in de cuve te laten zakken langs boven. Op die manier is er een gelijklopende zachte druk en komt het beste van de wijn vrij. Al de wijnen ondergaan hun malolactische gisting op de barrique. De élevage gebeurt op nieuwe eiken vaten en 2de-jaars vaten. 80% Franse eik en 20% Amerikaanse eik.
Rating: 93


Rating
93

Release Price
$75

Drink Date
2016 - 2029

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2016
Source
226, The Wine Advocate

The eponymous 2009 Reserva is a cuvée of Tempranillo and 10% Graciano, with some 5% of the volume extracted from the skin of the white Viura and Malvasia grapes that are used to ferment together, after the vinification of the white is done. As is usually the case here, it fermented in oak vats and went through malolactic in new barrels (mostly French) where it aged for two years. The difference between this wine and the Fincas from the same year is basically the vineyards used, which is a personal taste criteria of Fernando Remírez, so it changes from vintage to vintage. Then the rest of the process is the same. Here there is more structure, great power and sweet tannins with a very tasty finish. The wine has a modern profile and is still quite oaky, but I'm sure this wine will age in bottle to become much more classic. For comparisons sake, they were generous enough to uncork the 1992 and 1994 vintages of this wine, and they smell as classic as it gets; the 1992 was further developed, with more iodine aromas, more fragile, while the 1994 is still very young and lively. I believe this 2009 will grow into a very good, classic Rioja in bottle. 40,000 bottles produced.

 
94 punten Guía Peñín 2016
"Vino Excelente. Color: Cereza, borde granate. Aroma: equilibrado, complejo, fruta madura, especiado, fina reducción. Boca: estructurado, sabroso, taninos maduros."

94 punten Vivir el Vino La Guía 2016
"Intenso, con cáracter, maduro, con recuerdos de fruta roja escarchada, compotas de tomates, hoja de viña, pieles curtidas y almizcle sobre un fondo de tostados marcados. En boca es carnoso, consistente en el recorrido. marcado por la evolucción y su crianza, tanino redondo, muy buena acidez y final largo y ahumado.

Wijnsoort: Rood
Druif: Graciano, Tempranillo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Rioja
Wijnhuis: Remírez De Ganuza
Website URL:
Jaar: 2009
Drinken: 2017-2030
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 14,5%
Smaaktype: Verfijnd en complex
Serveertemperatuur: 16-18
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Borrel, Diner
Inhoud verpakking: Kist (OWC)
Opmerking verpakking: 3 fles kistje
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Klantenbeoordelingen

Puntgave Rioja Review door Peter
Kwaliteit
Prijs
"2007 Remirez de Ganuza Reserva" - Dit is echt een wijn van een perfectionistische wijnmaker, zo kwam hij ook over op de proeverij. Wonderschoon bouquet, krachtig en intens en tegelijk complex, als een grote Bordeaux; kersen(liqueur), tabak, room, subtiel eikenhout, zoetig kruidenmengsel/speculaas; fraaie diepgang. Heerlijke, bessige smaak, jeugdig, lichte tannines, romig, ook hier speculaaskruiden, stevig en mooi gestructureerd, lange afdronk. Absolute top!! (Geplaatst op 30-11-14)

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Volgens etiket biologisch geteeld zonder sulfiet wat ik erg bijzonder vind want het is een prima wijntje (normaal ben ik niet dol op sulfietvrije wijn..) ruikt prima naar blauwe bessen en braam. Het palet bestaat uit pruim, stevig hout en ander zwart. Medium afdronk.

- Dimitri
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen