2009 Mas Martinet Els Escurçons

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2009 |
Druif | , , , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Mas Martinet is een van de pioniers van de nieuwe Priorat, het project van de familie Pérez. Sinds 2017 gebruiken ze geen sorteertafel meer en doen ze geen pied de cuve, maar al hun fermentaties zijn met de gisten van de druiven; en ze zijn 15 jaar geleden gestopt met het koelen van de druiven. Van 2006 tot 2016 hebben ze het aantal volle trossen in hun fermentaties verhoogd, die nu allemaal 100% volle trossen zijn voor alle wijnen behalve de Martinet Bru.
Ze hebben 25 hectare wijngaarden op vijf verschillende locaties die biologisch en biodynamisch worden verbouwd met permacultuur en regeneratieve landbouw. De Martinet Bru komt gedeeltelijk van een landgoed genaamd Mas Seró, gelegen in het gebied van Masos de Falset, het landgoed van Serra Alta, op een hoogte van 400 m en op het zuidwesten, en een landgoed gelegen in Torroja, dat is kouder en dieper. Het is een blend van Garnatxa Negra, Carinyena, Sirà en een klein beetje Merlot en Cabernet Sauvignon natuurlijk biologisch/bio dynamisch gemaakt zonder chemicaliën.
De Els Escurçons is een eerbetoon aan Priorat vóór de phylloxera, toen men in de hogere delen werkte en vooral de Garnacha. De wijn is een 100% Garnacha van een wijngaard op 600 meter hoogte. Het hoogste landgoed van Priorat op een ijzerhoudend leisteenhoudend land. Het zijn nog originele niet ge-ente wijnstokken. Het is een uitzonderlijk fijne en elegante wijn die de mooiste helling van Priorat laat zien. Gefermenteerd in amforen en ook gerijpt in glazen mandflessen. Het is een wijn die de typische structuur, kracht en rustiek van de Priorat weergeeft, maar dan met elegantie, delicate rijpheid wat alleen mogelijk is van druiven van extreem oude stokken. De Els Escurçons heeft een fraaie neus van fijn rood fruit zoals bosaardbeitjes en frambozen en is in de mond bijzonder verfijn en elegant. De wijn heeft een lange, frisse, elegante grootse afdronk. Dit is een top grenache zoals men zelden tegenkomt met een groot bewaarpotentieel. Er worden van deze fantastische wijn, maar rond de 3.500 wijnen gemaakt.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Mas Martinet |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Monastrell, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2009 |
Drinken vanaf | 2015 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Neal Martin
Release Price:
$60
Drink Date:
2014 - 2025
From one of the highest vineyards in Priorat at 600 metres, the outstanding 2009 Els Escurcons is a pure Garnacha grown on llicorella (slate) soils with a higher ferrous content, its red tinge indicating abundant oxygen in the soil. The nose is very powerful, with layers of blackberry, briary, hot slate and a touch of white pepper. Like Mas Martinet’s other 2009s, it demands coaxing from the glass but it is worth the wait. The palate is beautifully balanced with immense succulence and intensity counterbalanced by crisp, driving acidity that lends it great verve and what I describe as “controlled opulence.” There are layers of pure, macerated black cherries and cassis caressing the satin-like finish. This wine is bestowed with superb persistency, the acidity and definition urging you to take another sip, and bridled with a sense of vitality and animation that is entrancing. Drink 2014-2025+.
When making a maiden visit to a wine region and knocking on the door of properties, there will always been one that stands out from the rest. There will be one where the wine enraptures and stimulates the senses unlike any other and offers food for thought long after you have departed with renewed spring in your step. On this occasion, it was Mas Martinet. My senses were almost overwhelmed by the thrilling wines and winemaker Sara Perez’s passionate explanation of her philosophies, which challenge the status quo in Priorat. Now here’s a winemaker thinking outside the box. Her father, Jose Luis Perez, one of the pioneers of Priorat, stood by her side in silence, not wishing to interrupt his daughter’s flow. I wonder whether he envisaged the heights that Mas Martinet would achieve all those years ago? I asked whether Sara’s approach differs from her husband, Rene Barbier of Clos Mogador fame (she pointed out, the younger Rene of the family!) Sara replied that there is a divergence in opinion of when to pick, Rene “Senior” preferring the latest date, Sara the earliest and her husband somewhere in the middle. Who is right? Well, why should there be a single interpretation? Then again, I thought the wines of Mas Martinet demonstrated their terroir with more clarity than any other Priorat winery in 2009 and 2010.
Importer: Weygandt-Metzler, Unionville, PA; tel. (610) 486-0800
Published: Apr 26, 2012
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Op Mas Martinet zijn alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. Sara en haar team van Martinet zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichtspunten, met een cultuur gebaseerd op balans, duurzaamheid en harmonie met de natuur. Zeer toegewijd aan traditie, aan het milieu en aan mensen. Ze recupereren sommige variëteiten en vinden sommige processen en materialen opnieuw uit volgens de principes van agro-ecologie en minimale interventie met maximaal respect voor de mensen die eraan werken. Ze bewerken de gewassen op een milieuvriendelijke manier, waarbij ze zo respectvol mogelijk omgaan met de processen. Voorbeelden zijn bijv het kweken peulvruchten en wilde soorten bloemen en struiken om zo voor voedsel te zorgen voor de gehele keten. ze baseren ons op de maankalender om de natuurlijke behandelingen die we in de wijngaard gebruiken, zoals compost en kruideninfusies, te optimaliseren (bio-dynamisch).
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Garnatxa Negra, Cariñnyena, Garnatxa Peluda en Sirà, Merlot en Cabernet Sauvignon.
De wijnpers is unaniem lovend over de wijnen van dit iconisch huis. Wijnen die punten krijgen dicht tegen de maximale grens van 100 punten is eerder standaard dan uitzondering. Aanbod van de relatief kleine postzegel wijngaarden is zeer beperkt en bewaar-potentieel van de wijnen is ongekend lang.
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Mas Martinet is een van de pioniers van de nieuwe Priorat, het project van de familie Pérez. Sinds 2017 gebruiken ze geen sorteertafel meer en doen ze geen pied de cuve, maar al hun fermentaties zijn met de gisten van de druiven; en ze zijn 15 jaar geleden gestopt met het koelen van de druiven. Van 2006 tot 2016 hebben ze het aantal volle trossen in hun fermentaties verhoogd, die nu allemaal 100% volle trossen zijn voor alle wijnen behalve de Martinet Bru.
Ze hebben 25 hectare wijngaarden op vijf verschillende locaties die biologisch en biodynamisch worden verbouwd met permacultuur en regeneratieve landbouw. De Martinet Bru komt gedeeltelijk van een landgoed genaamd Mas Seró, gelegen in het gebied van Masos de Falset, het landgoed van Serra Alta, op een hoogte van 400 m en op het zuidwesten, en een landgoed gelegen in Torroja, dat is kouder en dieper. Het is een blend van Garnatxa Negra, Carinyena, Sirà en een klein beetje Merlot en Cabernet Sauvignon natuurlijk biologisch/bio dynamisch gemaakt zonder chemicaliën.
De Els Escurçons is een eerbetoon aan Priorat vóór de phylloxera, toen men in de hogere delen werkte en vooral de Garnacha. De wijn is een 100% Garnacha van een wijngaard op 600 meter hoogte. Het hoogste landgoed van Priorat op een ijzerhoudend leisteenhoudend land. Het zijn nog originele niet ge-ente wijnstokken. Het is een uitzonderlijk fijne en elegante wijn die de mooiste helling van Priorat laat zien. Gefermenteerd in amforen en ook gerijpt in glazen mandflessen. Het is een wijn die de typische structuur, kracht en rustiek van de Priorat weergeeft, maar dan met elegantie, delicate rijpheid wat alleen mogelijk is van druiven van extreem oude stokken. De Els Escurçons heeft een fraaie neus van fijn rood fruit zoals bosaardbeitjes en frambozen en is in de mond bijzonder verfijn en elegant. De wijn heeft een lange, frisse, elegante grootse afdronk. Dit is een top grenache zoals men zelden tegenkomt met een groot bewaarpotentieel. Er worden van deze fantastische wijn, maar rond de 3.500 wijnen gemaakt.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Mas Martinet |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Monastrell, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2009 |
Drinken vanaf | 2015 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Neal Martin
Release Price:
$60
Drink Date:
2014 - 2025
From one of the highest vineyards in Priorat at 600 metres, the outstanding 2009 Els Escurcons is a pure Garnacha grown on llicorella (slate) soils with a higher ferrous content, its red tinge indicating abundant oxygen in the soil. The nose is very powerful, with layers of blackberry, briary, hot slate and a touch of white pepper. Like Mas Martinet’s other 2009s, it demands coaxing from the glass but it is worth the wait. The palate is beautifully balanced with immense succulence and intensity counterbalanced by crisp, driving acidity that lends it great verve and what I describe as “controlled opulence.” There are layers of pure, macerated black cherries and cassis caressing the satin-like finish. This wine is bestowed with superb persistency, the acidity and definition urging you to take another sip, and bridled with a sense of vitality and animation that is entrancing. Drink 2014-2025+.
When making a maiden visit to a wine region and knocking on the door of properties, there will always been one that stands out from the rest. There will be one where the wine enraptures and stimulates the senses unlike any other and offers food for thought long after you have departed with renewed spring in your step. On this occasion, it was Mas Martinet. My senses were almost overwhelmed by the thrilling wines and winemaker Sara Perez’s passionate explanation of her philosophies, which challenge the status quo in Priorat. Now here’s a winemaker thinking outside the box. Her father, Jose Luis Perez, one of the pioneers of Priorat, stood by her side in silence, not wishing to interrupt his daughter’s flow. I wonder whether he envisaged the heights that Mas Martinet would achieve all those years ago? I asked whether Sara’s approach differs from her husband, Rene Barbier of Clos Mogador fame (she pointed out, the younger Rene of the family!) Sara replied that there is a divergence in opinion of when to pick, Rene “Senior” preferring the latest date, Sara the earliest and her husband somewhere in the middle. Who is right? Well, why should there be a single interpretation? Then again, I thought the wines of Mas Martinet demonstrated their terroir with more clarity than any other Priorat winery in 2009 and 2010.
Importer: Weygandt-Metzler, Unionville, PA; tel. (610) 486-0800
Published: Apr 26, 2012
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Op Mas Martinet zijn alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. Sara en haar team van Martinet zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichtspunten, met een cultuur gebaseerd op balans, duurzaamheid en harmonie met de natuur. Zeer toegewijd aan traditie, aan het milieu en aan mensen. Ze recupereren sommige variëteiten en vinden sommige processen en materialen opnieuw uit volgens de principes van agro-ecologie en minimale interventie met maximaal respect voor de mensen die eraan werken. Ze bewerken de gewassen op een milieuvriendelijke manier, waarbij ze zo respectvol mogelijk omgaan met de processen. Voorbeelden zijn bijv het kweken peulvruchten en wilde soorten bloemen en struiken om zo voor voedsel te zorgen voor de gehele keten. ze baseren ons op de maankalender om de natuurlijke behandelingen die we in de wijngaard gebruiken, zoals compost en kruideninfusies, te optimaliseren (bio-dynamisch).
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Garnatxa Negra, Cariñnyena, Garnatxa Peluda en Sirà, Merlot en Cabernet Sauvignon.
De wijnpers is unaniem lovend over de wijnen van dit iconisch huis. Wijnen die punten krijgen dicht tegen de maximale grens van 100 punten is eerder standaard dan uitzondering. Aanbod van de relatief kleine postzegel wijngaarden is zeer beperkt en bewaar-potentieel van de wijnen is ongekend lang.