Cloudy Bay

Cloudy Bay is een beroemd wijnhuis gevestigd in Marlborough, Nieuw-Zeeland. Het staat internationaal bekend om zijn uitstekende Sauvignon Blanc-wijnen. Het wijnhuis werd opgericht in 1985 en speelde een pioniersrol in het vestigen van de reputatie van Nieuw-Zeeland als producent van hoogwaardige witte wijnen.

Meer informatie over Cloudy bay

De Sauvignon Blanc van Cloudy Bay wordt algemeen beschouwd als een van 's werelds beste in zijn soort. Het staat bekend om zijn expressieve en aromatische karakter, met levendige aroma's van citrus, kruisbes, en verse kruiden. De wijnen zijn verfrissend en knapperig, en hebben een unieke mineraliteit die afkomstig is van de bodem van Marlborough.

Naast Sauvignon Blanc produceert Cloudy Bay ook andere wijnen, waaronder Chardonnay, Pinot Noir, en mousserende wijnen. Deze wijnen zijn vaak elegant en goed in balans, weerspiegelen het terroir van Marlborough en tonen de vaardigheid van de wijnmakers van het huis.

Cloudy Bay legt niet alleen de nadruk op kwaliteit in de fles, maar het wijnhuis heeft ook aanzienlijke inspanningen geleverd op het gebied van duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze nemen maatregelen om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen en streven naar ecologische verantwoordelijkheid in hun wijnbouwpraktijken.

Al met al is Cloudy Bay een bekende naam voor wijnliefhebbers over de hele wereld en blijft het wijnhuis streven naar excellentie in hun producten, waarbij ze de unieke kenmerken van Marlborough tot uiting brengen in elke slok.

Cloudy Bay