Cloudbreak

2022 Cloud Break Barrel Fermented Chardonnay
12,95 10,70 Vanaf 11,95
per pagina

Cloud Break vindt zijn oorsprong in Californië, het centrum van de Amerikaanse wijncultuur. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd, afkomstig van zowel de eigen wijngaarden van O’Neill Vintners and Distillers, als van betrouwbare druiventelers met wie langdurige overeenkomsten zijn gesloten. Onder de bekwame leiding van wijnmaker Mark Rasmussen worden de Cloud Break wijnen gekenmerkt door een perfecte balans tussen structuur, fruitige aroma's en het subtiele gebruik van eikenhout.

Meer informatie over de wijnen

De Cloud Break Chardonnay heeft rijke fruitaroma’s van pompelmoes en rijp tropisch fruit. Op de achtergrond wat tonen van vanille, caramel en een vleugje eik. In de mond een soepele en rijke smaak met passievruchten, fijne frisse elementen van citrusfruit zonder harde zuren. Heel apart en verleidelijk lekker. Dit is een buitengewoon elegante en zeer rijke witte wijn met een verkwikkend fris en aantrekkelijk karakter. De wijn heeft een lekkere butterscotch maar wel lekker in balans en niet te overdadig.

Cloud Break Zinfandel is een krachtige en mooie geconcentreerde volrijpe wijn. De aroma's die domineren zijn deze van rijpe bramen, zwarte kersen en pruimen. In de smaak ontwikkelt zich een aangename frisheid en finesse met zoetsappige tonen van rood en zwart fruit. Deze volle rode wijn is prima inzetbaar bij diverse gerechten.

Een van de opvallende kenmerken van Cloud Break wijnen is de nadruk op balans. De wijnmaker van het merk, Mark Rasmussen, legt de focus op het bereiken van harmonie tussen de structuur van de wijn, de fruitige aroma's en het subtiele gebruik van eikenhout. Hierdoor ontstaan wijnen die rijk en complex zijn, maar niet worden overheerst door het hout.