Château Miraval

Château Miraval

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château Miraval is de rockster onder de wijngoederen van de Provence. Dat ligt niet alleen aan het imago van vip-wijngoed, waarin de Hollywood-sterren Angelina Jolie en Brad Pitt met hun gezin wonen. In de opnamestudio in het huis waren Sting en de Cranberries al te gast. Maar de highlight is het ontstaan van het nummer “The Wall” van Pink Floyd op Château Miraval!

De Miraval Rose wijnen

De wijnmakersfamilie Perrin, zelf ster in de internationale wijnindustrie, is hier een belangrijk onderdeel van door haar voortreffelijke wijn. De wijnmaker Marc Perrin is op het Château Miraval verantwoordelijk voor de wijnen, terwijl de familie Jolie-Pitt voor het nodige aanzien zorgt. Maar dat de producten ook zonder vips klasse hebben, bewijst de internationalekritiek van Decanter ( “a sense of power alongside the elegance”, 91 punten voor de Miraval Rosé) en Stephen Tanzer ( “a pleasure by itself”, 90 punten voor de Miraval Rosé).

De Roséwijn 2012 kreeg op de legendarische ‘100-beste-wijnen-lijst’ van de WineSpectator een van de begeerde plaatsen en volgens de Franse wijnbijbel Guide Hachette hoort het wijngoed bij de 500 beste wijngoederen van heel Frankrijk . Chapeau, Miraval!

Het Château Miraval is een landgoed met aanzien en een wijngoed tegelijk en ligt in het dorpje Correns in het Département Var in der regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. In het zuiden van de regio ligt de Middellandse Zee aan de westelijke Côte d’Azur, 100 km ten westen ligt de prestigieuze filmstad Cannes. Richting het oosten kom je na ongeveer 65 km in de havenstad Marseille, de tweede grootste stad van Frankrijk.

Het wijngoed produceert witte wijnen onder de appellation Coteaux Varois en rode, witte en roséwijnen onder de appellation Côtes de Provence. Markante steenterrassen die in de 19e eeuw gebouwd werden, karakteriseren de beschermde wijngaarden rondom Château Miraval.

Naast druiven groeien er ook olijfbomen en weelderig bos. Dankzij goed bedachte irrigatiesystemen, die nog uit de Romeinse tijd komen, kunnen alle planten in het Zuid-Franse klimaat optimaal van water worden voorzien.

In de omgeving wordt al sinds de 12e eeuw aan wijnbouw gedaan. Vroeger was het landgoed zelf een dorp met ongeveer 150 inwoners. In het jaar 1850 bouwde Joseph Lombot, die de naastgelegen Domaine La Celle in bezit had, de enorme wijnkelder van Château Miraval.

Sinds 2012 is de familie Perrin, wereldberoemd door haar Château de Beaucastel aan de Rhône, verantwoordelijk voor de wijn van Château Miraval. De familie Jolie-Pitt maakt het zachte, bloemige etikettendesign van het bijzonder succesvolle Château Miraval-Rosé.

Klimaat bij het wijnhuis Miraval

Het klimaat in de Provence is mediterraan, de druiven groeien hier op eenhoogte van 350 meter op beschermde, aangelegde terrassen. Warm, zonnig weer overdag, wordt afgewisseld met koele nachten, waardoor de druiven veel frisheid en evenwichtigheid hebben.

Het terroir wordt beïnvloedt door klei en kalk, die de planten aan de ene kant van water voorzien en aan de andere kant overvloedig water afvoeren en daarmee gezonde, gerijpte druiven laten ontstaan.

De oenologische expertise die nodig is om uit deze prachtige wijngaarden het allerbeste te halen komt van niemand minder dan de familie Perrin, een van de grootste en succesvolste wijnfamilies ter wereld. Ze zijn vooral vermaard om hun wereldklasse wijngoed Château de Beaucastel aan de Rhône. Hier komen kunst en kennis bij elkaar. En dat is precies wat de wijnen van Jolie-Pitt & Perrin weerspiegelen.

Het Château Miraval en het omliggende dorpje Correns zijn het eerste “bio-dorp” in heel Frankrijk. Ze doen hier afstand van elke vorm van kunstmatige toevoegingen in de landbouw en wijnbouw. Zo ontstaan ook de wijnen Miraval Rosé 'Jolie-Pitt & Perrin' Côtes de Provence 2013 en de jaargang 2012 in een bijzonder duurzame vorm.

In de ondertussen wereldberoemde rosé wordt een cuvée van Cinsault, Grenache, Syrahen rolle (in Italië bekend als Vermentino) gemaakt. Voor het romige gehalte van de roséwijn van Château Miraval wordt 10% van de wijn in oude houten vaten opgevoed. Een fruitige, qua smaak en qua concept heel overtuigende roséwijn , waarin creativiteit, schoonheid en kunnen in een voorzichtige elegantie bij elkaar komen.