Bond

2018 Bond Vecina
895,00 739,67
2018 Bond Vecina
2018 Bond Pluribus
850,00 702,48
2018 Bond Pluribus
2018 Bond Quella
965,00 797,52
2016 Bond Quella
2018 Bond Melbury
895,00 739,67
2018 Bond Melbury
2018 Bond St. Eden
895,00 739,67
2018 Bond St. Eden
2018 Bond Quella
895,00 739,67
2018 Bond Quella
2018 Bond Melbury
965,00 797,52
2016 Bond Melbury
2018 Bond Terroir Assortiment Case  (MELBURY, QUELLA,  ST. EDEN, VECINA , PLURIBUS)
4.250,00 3.512,40
Niet op voorraad
2018 Bond Terroir Assortiment Case  (MELBURY, QUELLA,  ST. EDEN, VECINA , PLURIBUS)
per pagina

De Cabernet Sauvignon-wijnen van BOND, afkomstig van geselecteerde landgoederen op een heuvel, tonen op levendige wijze het bereik van de beste terroirs van Napa Valley. Uit de meer dan tachtig wijngaarden waarmee men de afgelopen kwart eeuw heeft gewerkt, heeft men langzaam en waakzaam vijf locaties geselecteerd om alleen de beste uitdrukking van het land te produceren en deze behoren inmiddels tot de absolute 'Grand Cru's' van Napa Valley. De Bond wijn blinken uit in schoonheid en bewaar-potentieel. De kleine Cabernet-wijngaarden op een heuvel, variërend in grootte van 7 tot 11 hectare, zijn de basis voor de iconische wijnen van BOND. De zeer beperkte hoeveelheid en feit dat ca 85% van de wijnen binnen Amerika blijft maakt deze wijnen extreem schaars in Europa. De eigenaar van Bond is het even iconische wijnhuis Harlan Estate - zeg maar de Mouton Rothschild van Napa Valley (ook hier is Grandcruwijnen Importeur van)

De 5 cru's van Bond zijn de 

  • MELBURY
  • QUELLA
  • ST. EDEN
  • VECINA
  • PLURIBUS

De wijnen ontvangen jaarlijks altijd tussen de 97-100 punten van Parker, Suckling en Wine Spectator. Bond brengt deze wijnen altijd in kleine oplage los uit maar ca. 50% wordt alleen maar in een assortiment-kist aangboden -ce zogenaamde Terroir-kist. Hierin zit alle 5 de crus's in een fraaie kist en deze kist is voor iedere wijnliefhebber een collectors-item. Klik hier voor de detail-kaart van de 5 cru's en meer achtergrond.

Grandcruwijnen is de Nederlandse importeur van deze iconische Bond wijnen en levert de wijn direct vanaf Bond winery dus geen parallele duistere import. De Bond flessen zijn allemaal beveiligd met een identificatienummer en deze kunt u met een verificatiesysteem controleren zodat u zeker weet dat u te maken heeft met een echte Bond (er is meer Nep dan echte Bond en Harlan in de markt) en ook dus met een fles die niet de hele wereld heeft rondgezworven in bedenkelijke omstandigheden. Klik hier om de fles te identificeren want bij ons heeft u altijd zekerheid dat wijnen van het wijnhuis komen en echt zijn.

VERVALSING EN LABELS

Bijzonder zijn zeker de labels van de 5 Bond wijnen. In de geest van innovatie en voortdurende verbetering hebben e 19e-eeuwse identificaties voor bankbiljetten naar de 21e eeuw gebracht om het uiterlijk van de labels te verbeteren en tegelijkertijd extra lagen aan onze beveiligingsfuncties toe te voegen. Door gebruik te maken van verbeterde diepdruktechnologie (met staal gegraveerd) hebben we ingewikkelde details aangebracht en hebben ze tastbaarheid van de oppervlakken verbeterd. Men gebruikt nog steeds eeuwenoude postinktformuleringen om elke cru zijn kenmerkende kleur te geven en hebben de guilloche aan de onderkant van het label vergroot. Deze kleurrijke schijf, bestaande uit klassiek geometrisch draaiwerk, bevat een algoritmisch interferentiepatroon dat een "latent beeld" creëert. Als u de fles schuin houdt en over het oppervlak van het etiket kijkt, zal de letter "B" zichtbaar worden, onzichtbaar voor het oog als u er recht op kijkt.

Bij het ontwikkelen van de labels voor de wijnen hebben ze er lang over nagedacht hoe men alles grafisch het beste konden overbrengen waar men wilde dat het domein voor zou staan: superieure aandacht voor detail, ultieme kwaliteit en tijdloze authenticiteit en zo probeert men de cultuur van het familiebedrijf, het karakter van de wingaarden en de relatie tussen product en klant in één beeld weer te geven - allemaal binnen de schaarse ruimte die een wijnfles biedt waarbij hget ontwerp gericht is op vintage postzegels en bankbiljetten, die beide de toegewezen waarde vertegenwoordigden en artistiek van aard waren. Men voeldde zich zeer aangetrokken tot het idee dat het graveren en diepdrukken van bankbiljetten speciaal was ontwikkeld om aan de allerhoogste normen te voldoen en om te beschermen tegen de dreiging van vervalsers. Na veel studie en onderzoek kregen we een introductie tot de American Bank Note Company, een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in de vroegste dagen van onze natie en dat Amerikaanse valuta en postzegels drukte tot aan de tijd van de burgeroorlog. Uiteindelijk kregen we het zeldzame voorrecht hun uitgebreide archieven te doorzoeken.

De naam BOND is een achternaam van de familie van de moeder van de heer Harlan. Bovendien vertegenwoordigde het ook de gemeenschappelijke band, of het verbond, om de beste uitdrukking van het land te produceren. Ten slotte kon men, gezien de investering in beeldspraak van bankbiljetten en veiligheidsbewustzijn, het niet laten om het wijnetiket te maken na dat meest klassieke financiële schuldinstrument - een 19e-eeuws obligatiecertificaat.