Harlan

2019 Harlan Estate Proprietary Red Wine
1.795,00 1.483,47
2019 Harlan Estate Proprietary Red Wine
2017 Harlan Estate Proprietary Red Wine
1.700,00 1.404,96
2012 Harlan Estate Proprietary Red Wine
2017 Harlan Estate Proprietary Red Wine
1.595,00 1.318,18
2017 Harlan Estate
per pagina

Harlan Estate is opgericht in 1984. Het is een wijngoed in de westelijke heuvels van Oakville, Californië - in het hart van de Napa Valley. Bestaande uit 240 acres (97 ha) van de natuurlijke schoonheid boven de legendarische Oakville Benchlands gelegen op een hoogte 225-1225 voet (68-374 m) boven zeeniveau. Veertig acres (17 ha) zijn geplant met cabernet sauvignon (70%), Merlot (20%), cabernet franc (8%) en Petit Verdot (2%). 

Harlan Estate is een van die wijndomeinen in Napa Valley die een ware cultstatus hebben bereikt. Bill Harlan, eigenaar van Harlan Estate heeft een reeks van cabernet sauvignon-wijnen die de Californische tegenhanger willen worden van de "premiers grands crus classés" van Bordeaux (Latour, Haut-Brion, Mouton-Rothschild, Lafite-Rothschild en Margaux). Elke wijn is afkomstig van een ander "terroir" en heeft dan ook andere kenmerken: de ene is wat zwoeler, de andere mineraliger, nog een andere wordt vooral getypeerd door kracht en structuur. Bill Harlan heeft naar eigen zeggen de topwijngaarden van Napa Vallay uitgezocht, en koopt er de druiven aan van kwekers waarmee hij een "verbintenis" ("bond") heeft om naar de allerhoogste kwaliteit te streven. De Harlan Estate is het absolute top-model en is inmiddels de top uit Napa Valley met ieder jaar punten tussen de 97 en 100 punten unaniem van alle wijnschrijvers.

De Harlan Estate is een absolute cult-wijn waarvan jaarlijks maar maximaal 2000 kisten worden gemaakt (in de royale jaren). Ca 85% van de productie blijft in de USA en het overige wordt verdeeld onder de officiële importeurs. Momenteel is er meer Nep Harlan op de markt dan de echte Harlan Estate dus pas extreem op. Als de wijn een prijs heeft die to-good-to-be-true is dan is bijna altijd zeker dat dit niet echt is en is daarmee extreem duur. Als importeur krijgen wij de wijnen direct vanaf Harlan Estate en heeft dus ook geen wereldreis gemaakt via vele plekken over de gehele wereld in containers in vaak dubieuze omstandigheden (warm, koud, etc) die niet te controleren (zoalks ook op de bekende veiling-sites). Klik hier om de flessen middels de code op het etiket te verifiëren op echtheid. De Harlan Estate zit standaard verpakt in een prachtige houten kist met 3 flessen (OWC) maar is desgewenst ook per fles te bestellen.

Als importeur van Harlan Estate voeren wij ook de iconische Bond wijnen (een wijnhuis waarvan Harlan Estate de eigenaar is) en ook de geweldige Promontory van Harlan Estate. De 2015 is de 1e jaargang en prijs is op aanvraag. Deze wijn wordt gedistribueerd via de Place du Bordeaux en alleen officiële dealers mogen deze wijn voeren maar er mogen geen prijzen openbaar worden gemaakt. Ook gaan wij vanaf 2022 de Mascat voeren van Harlan Estate.

Voor Bond, Harlan Estate ebn Promontory geldt dat Prijs op Aanvraag is. BEL (078 6450615), MAIL ([email protected]) OF KOM LANGS (RIJKSSTRAATWEG 24-DORDRECHT).

Vanaf het begin was de visie achter Harlan Estate het produceren van een "First Growth" van Californië. En toch, wat de familie Harlan en hun team nastreven, gaat veel verder dan de wijngaard en de kelder. Hun ware "filosofische hartslag" is om het leven van mensen te verrijken. Door de geschiedenis heen heeft kunst een essentiële rol gespeeld in de verrijking van de mensheid. Ze beschouwen hun inspanningen op het gebied van wijn als de "kunst van mens en natuur", omdat goede wijn een gemeenschappelijke taal biedt die zowel de emoties als het intellect boeit en ons naar een plaats en tijd kan vervoeren. Harlan Estate, opgericht in 1984, is een wijnlandgoed in de westelijke heuvels van Oakville, Californië - in het hart van de Napa Valley. Bestaande uit 240 acres (97 ha) natuurlijke pracht boven de legendarische Oakville benchlands (Oakville AVA), het landgoed, dat 40 acres (17 ha) wijngaard beslaat, stijgt in hoogte van 225 tot 1225 voet (68 tot 374 m) boven zeeniveau. Het landgoed is uitgehouwen uit steile, dichtbeboste heuvels en ligt overwegend op het oosten, maar de golvende topografie biedt bijna 360 graden belichting, wat een gevarieerder mesoklimaat oplevert dan normaal in de Napa-vallei wordt aangetroffen. De wijngaarden van 40 acres (17 ha) zijn aangeplant met de volgende variëteiten: Cabernet Sauvignon (75%), Cabernet Franc (9%), Merlot (14%) en Petit Verdot (2%).
De wijnstokken - geplant tussen 1985 en de vroege jaren 1990 - in de oostelijke blokken zijn geplant in de resterende sedimenten (meestal minder dan een tot twee voet dik) bovenop vulkanisch gesteente, inclusief gebroken stromingsgesteente en vulkanisch tufsteen. De wijnstokken in de westelijke blokken groeien meestal in oudere, resterende sedimenten die zich hebben ontwikkeld uit gesteente uit de Great Valley-sequentie (van oceanische oorsprong).

Harlan Estate is een blend op basis van Cabernet Sauvignon. Vergistingen van hele bessen van inheemse gisten in kleine eikenhouten stokken zorgen voor een zachte extractie. De vrijloopwijn wordt vervolgens door de zwaartekracht in vaten gebracht voor de malolactische gisting. De wijn zal, eenmaal gefermenteerd, ongeveer 24 tot 28 maanden in Franse eikenhouten vaten (evenwichtig tussen oud en nieuw) doorbrengen voordat hij, ongeraffineerd en ongefilterd, op het landgoed wordt gebotteld.