Filteren

Mentrida

Het beeld dat de meeste mensen hebben van Méntrida is dat van een uitgestrekt gebied buiten Madrid dat grote hoeveelheden zware slobberwijnen produceert voor de goedkope cafés en bars in de hoofdstad. Tot voor kort was dat inderdaad waar. Geërgerd door dat soort beschuldigingen, namen enkele producenten het besluit om verandering te brengen in de slechte reputatie die hun wijnen in de loop der jaren verworven hebben. Het begin is natuurlijk het verbeteren van de wijn zelf. De eerste zet in die richting werd genomen op drie mei 1991, toen het officieel aanvaarde alcoholpercentage sterk werd teruggebracht.De volgende wijziging dateert van 1992, toen het D.O . gebied werd uitgebreid met 3 steden, met bodegas die graag betere wijnen willen produceren, en zo heeft de voorzichtige vooruitgang naar betere kwaliteit weer een stapje in de goede richting gemaakt.

De rode wijnen met een hoog alcoholgehalte werden oorspronkelijk gemaakt volgens de Doble Pasta-methode (zie Utiel-Requena ) maar, net zoals in Utiel-Requena , heeft men van deze methode afgezien omdat de vraag naar zware, ouderwetse wijnen verdwijnt, in Spanje zowel als in het buitenland. De export van Méntrida-wijnen daalde van 3.627 hl in 1983 tot nog slechts 411 hl in 1987. Daarna is er niet meer geëxporteerd tot 1993, toen bedroeg de export 95 hl. De boodschap kon nauwelijks duidelijker zijn. De Grenache speelt hier de hoofdrol, met meer dan 80% van de totale aanplant. Heel wat vieilles vignes op de hellingen van de Sierra de Gredos, hebben lage opbrengsten door de arme ondergrond en daardoor heel wat potentieel. Het klimaat is continentaal met sterke extremen tussen koud en warm. In de bergachtige regio rond Cebreros, tussen Méntrida en Vinos de Madrid, zien heel wat nieuwe projecten het licht de laatste jaren en wordt momenteel gezien als een gebied waar zeer goede klasse wijnen te vinden zijn maar nog zeer betaalbaar. 

Mentrida

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!