2022 Daniel Landi Viticultor Las Uvas de la Ira

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2028 |
Omschrijving
Daniel Jimenez Landi is nu al één van de meest gerenommeerde wijnmakers van Spanje. Zijn wijnen krijgen een overload aan prijzen en awards en een groot deel van het succes is te danken aan de passie om slechts alleen kwaliteit te maken. Na het leiden van het wijnhuis Jiménez Landi,heeft Daniel Jimenez Landi besloten in 2012 om een nieuw avontuur te starten, maar deze keer alleen.
De Las Uvas de la Ira wordt geproduceerd uit drie percelen met oude Grenache/Garnacha wijnstokken gelegen op een granieten plateau uit het dorp El Real de San Vicent. De wijn wordt 10 maanden in eiken vaten gerijpt tien maanden. Deze pracht Grenache zit vol met rode vruchten, bloemen, balsamico, kruiden. De smaak is medium-bodied en vooral complex met veel zuren en zuiverheid. Het advies is zeker om deze wijn te decanteren of in ieder geval een uur van te voren te open. Daniel is ook (mede) eigenaar van Comando G die momenteel zeer hoge ogen gooit.
WEETJE: Wist u dat u een leuke korting krijgt als u kiest voor afhalen in ons Wine Warehouse
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Mentrida |
Wijnhuis | Vitícola Mentridana |
Druif | Garnacha, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
De Sierra de Gredos is een gebied met ruige granieten toppen, bossen en stadjes op een heuveltop ten zuidwesten van Madrid. De combinatie van grote hoogte, goed doorlatende granieten bodems en een lang groeiseizoen geeft het een uniek microklimaat. Wijnstokken klampen zich vast aan puinhellingen als berggeiten, veel van deze locaties zijn tientallen jaren geleden verlaten, maar een nieuwe generatie telers herontdekt ze!
Dani Landi was een van de pioniers die hier met de oude wijnstokken werkte en elegante, minerale wijnen maakte, die wat voorheen werd gezien als een werkpaardvariëteit herdefiniëren tot iets dat kan wedijveren met de elegantie en finesse van enkele van 's werelds meest gewilde rode wijnen. Curro Barreño, de helft van het briljante Ribeira Sacra-project Fedellos, groeide ook op in dit gebied. Hij is een jeugdvriend van Dani, deelt samen veel flessen en invloeden van de wijnbereiding. Sinds 2021 heeft Curro de verantwoordelijkheid overgenomen voor Dani's wijngaarden in Méntrida en maakt het wijnen onder het label Vitícola Mentridana. Curro bouwt voort op Dani's nauwgezette fundamenten, interpreteert de wijngaarden en werkt met een lichte toets in de wijnmakerij. Curro is blij dat hij naar huis is gekomen om wijn te maken in het gebied waar hij is opgegroeid, en om de evolutie van wijnen in het gebied te zien die moderne klassiekers worden, sierlijke wijnen die we graag drinken.