Filteren

Kaiserstuhl

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 14

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Duitsland heeft veel bijzondere wijnbouwgebieden en daarvan is de Kaiserstuhl in Baden de meest bijzondere. Het is een gebiedje dat in veel opzichten volkomen op zichzelf staat.
Geologisch gezien is Kaiserstuhl, zelfs mondiaal beschouwd, uniek. Dat is voor de wijnbouw een belangrijk aspect. De Kaiserstuhl is een compact gebergte, met als hoogste punt de Totenkopf van 557 meter.

De bodem bestaat, vooral in het voor de wijnbouw belangrijke westelijke gedeelte, uit overwegend vulkanisch gesteente met lokaal dikke lagen löss, dat in de laatste ijstijd is komen aanwaaien. Het vulkanisch gesteente is rijk aan mineralen en het löss is rijk aan kalk, twee kenmerken van de bodem, die de wijnen een uniek karakter geven. De grote wijnen komen van de hellingen van vulkanisch gesteente, met slechts een beperkte lösslaag.

Beschermd tegen kou en neerslag
Klimatologisch is het gebied ook bijzonder. Het wordt aan alle kanten beschermd tegen kou en overmatige neerslag, want de Vogezen in het westen en het Zwarte Woud in het oosten omsluiten de Kaiserstuhl bijna helemaal. Slechts aan de zuidwest kant is een opening, de zogenaamde Bourgondische Poort, maar daardoor wordt vooral warme, mediterrane lucht uit het Rhônedal aangevoerd. Deze gegevens maken de Kaiserstuhl tot een van de warmste plekken van Duitsland. Vooral het zuidwestelijke deel, in het bijzonder de op het zuiden en westen gelegen hellingen bij de dorpen Ihringen en Achkarren, zijn voor Duitse begrippen ware bakovens. Daarbij is de gemiddelde neerslag niet heel laag, vergelijkbaar met gebieden als Rheinhessen en de Pfalz. Onder deze omstandigheden zijn er maar weinig druivenrassen die niet goed rijp worden.

Burgunder gedijt goed
Vooral de zogenaamde Burgundersorten, te weten weißburgunder, grauburgunder en spätburgunder, gedijen hier geweldig, hoewel bepaalde producenten ook nog goede rieslings weten te produceren, een knappe prestatie. Het mag dan ook niet verbazen dat de beste plekken op de hellingen van dorpen als Ihringen, Achkarren, Oberrotweil en Burkheim bijna uitsluitend met de pinot-familie zijn beplant. Bovenstaande dorpen liggen allemaal aan de (zuid-) westkant van het gebergte en profiteren zodoende optimaal van de warme lucht van de Bourgondische Poort én de lange zonneschijn. Enkele beroemde wijngaarden zijn de Jechtinger Eichert, de Burkheimer Feuerberg*, de Oberrotweiler Henkenberg*, de Oberrotweiler Eichberg, de Oberrotweiler Kirchberg* en de warmste helling van wijngaard van Duitsland, de Ihringer Winklerberg*.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!