Filteren

Inzolia

Inzolia druif

 

Inleiding

Inzolia werd oorspronkelijk vooral gebruikt in de Siciliaanse provincie Trapani, waar ze samen met de Catarratto en Grillo gebruikt werd voor de productie van Marsala. Na een sterke terugval wegens de schimmelziekte meeldauw werd ze in de jaren 1960-1970 terug massaal aangeplant in de provincies Agrigento en Palermo. Vandaag de dag vinden we deze druif op zowat geheel Sicilia terug.

Soort

Wit

Herkomst

Italië

Kenmerken

De trossen zijn middelmatig tot groot en zijn nogal gesloten. De ellipsvormige druiven zijn geelgroen tot amberkleurig als ze in de volle zon hangen.

Ze geeft de beste resultaten indien ze langs een leidraad wordt geleid, bij voorkeur op een helling, voldoende geïrrigeerd en iets voor de volledige rijpheid geoogst.
Op zijn best is de wijn fris en vrij pittig. Soms worden de druiven ook half gedroogd voor de productie van zoete wijn.

Gebruik

Sicilia en Toscana.

Synoniemen

Ook wel Insolia, Ansonica of Ansolia

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!