Filteren

Fiano

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Fiano is een witte druif die het meest voorkomt in het zuiden van Italië (Campanië). Ook in Sicilië komt men deze druivensoort tegen. Qua smaak ligt de Fiano richting de Greco, maar het verschil tussen deze twee is dat de Fiano net iets fruitiger is en het zuurgehalte net iets lager ligt dan de Greco. 


De meeste wijnen die van de Fiano druif gemaakt worden kunnen iets langer bewaard worden. Daarom ziet u bij Grandcruwijnen dat deze wijnen een redelijk groot drinkvenster hebben voor een witte wijn en soms nog wel even moeten wachten voordat ze volledig op smaak zijn. De kleur van de druif is strogeel net als de wijnen die geproduceerd worden van de Fiano druif. Dit is een heerlijke druif bij bijvoorbeeld een pasta of als aperitief.

Typische kenmerken van deze druif zijn appel, peer en ananas smaken, erg fruitig dus! 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!