Filteren

Domaine Latour-Giraud

Vins - Domaine LATOUR-GIRAUD à Mersault

De geschiedenis van Latour-Giraud strekt zich uit over drie eeuwen en begint aan het einde van de XVIIe eeuw. De oudste bekende stamvader is Jean Latour-Boillot geboren omstreeks 1680. In die tijd was de wijnstok al het belangrijkste loon. De aanwezigheid van de familie Latour op de wijngaard verschijnt tijdens de Franse revolutie door de persoon van Jean Latour-Mouquin, geboren in 1748 en kleinzoon van Jean Latour-Boillot. De familie Giraud vestigde zich lange tijd in Côte d'Or, had rond 1845 een distilleerderij opgericht in het ziekenhuis van Meursault. Deze distilleerderij functioneerde tot 1914 en produceerde Fine of Bourgogne, van de Marc of Bourgogne, evenals de beroemde Bourgondië. 

Tegenwoordig wordt het geleid door Jean-Pierre Latour die zorgt voor de wijnproductie, de wijnbereiding, de fokkerij en de marketing. Hij wordt in zijn werk bijgestaan ​​door zijn zus Florence die zich bezighoudt met het administratieve gedeelte.  De wijngaarden van Latour-Giraud bestaan uit 10 hectare. Ze produceren alleen geclassificeerde wijnen, waaronder ongeveer 80% witte wijnen en 20% rode wijnen. Het merendeel van de witte wijnstokken bevindt zich in vijf appellaties van 1e Vintage van Meursault: Les Genevrières, Les Charmes, Les Perrières, Les Bouchères en Le Poruzot. Met 2 hectare in Meursault Genevrières is  Latour-Giraud de belangrijkste eigenaar van deze uitstekende eerste jaargang. Hij is ook eigenaar van een stuk eerste jaargang in de noordelijke grens van Puligny Montrachet, met het klimaat van Champs-Canet.

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!