Filteren

Condrieu

De zeldzame witte wijnen die uit Condrieu komen, worden beschouwd als de beste uiting van Viognier ter wereld. De beste wijngaarden liggen op het zuiden en bevinden zich op de steile graniethellingen net rechts van de rivier de Rhône. De rivier zorgt voor een warm matigend effect en de druiven krijgen voldoende zonneschijn om volledig te rijpen.

Viognier is de enige toegestane druif, en het is hier dat het de beste expressie bereikt van bloemen-, mango- en perziktonen. De wijn is gevoelig voor oxidatie en moet binnen twee tot vier jaar worden geconsumeerd voordat de smaken en aroma's veranderen in musk, tabak en peperkoek. Sommige critici beweren dat de wijn met het ouder worden veel complexer wordt, terwijl anderen de voorkeur geven aan de delicate, heldere smaken.

De wijngaarden strekken zich uit over 7 gemeenten en 3 departementen, Rhône, Loire en Ardèche, op de rechteroever van de Rhône en heeft een lengte van 18 kilometer. De AOC Condrieu is genoemd naar de gelijknamige plaats. De naam is afgeleid van ‘coin des ruisseaux’ omdat in Condrieu drie beekjes in de Rhône stromen. Er kan niet mechanisch geoogst worden vanwege de steile hellingen.

Condrieu is sedert 1940 geklasseerd als AOC voor de witte wijnen. Het alcoholpercentage moet minstens 11% bedragen. De opbrengst mag maximaal 37 hectoliter per hectare opleveren en de witte wijn moet voor 100% uit de viognier druif bestaan.

 

Condrieu

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!