Filteren

Pichon-Longueville Comtesse de Lalande

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande is een prachtig kasteel met 78 hectare wijngaard met de 2ème Grand Cru Classé status. De bodem is arm, op een ondergrond van klei ligt veel kiezel. Dit klassiek ogende Château, gebouwd in 1840, werd in 1978 overgenomen door Madame May-Eliane de Lencquesaing en kwam de cru in 2007 in handen van de familie Rouzaud. Zij zijn tevens eigenaar van het champagnehuis Roederer. De wijnen van Pichon Comtesse zijn steeds weelderig en hebben de laatste jaren steeds meer cabernet sauvignon in de assemblage, wat ze extra bewaarkracht geeft. 

Het is een van de bekendste wijngaarden in Pauillac, een subregio binnen Bordeaux die bekend staat om zijn rijke, volle wijnen. De wijn wordt gemaakt van een blend van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. De druiven worden handmatig geoogst en vervolgens gerijpt in Frans eiken vaten. De wijn heeft een diep, donkerrode kleur en een complex aroma met tonen van cassis, bosbessen, chocolade en kruiden. In de smaak is de wijn vol en rijk, met een goede balans tussen de tannines, zuren en fruit. Château Pichon-Longueville - Comtesse de Lalande Pauillac wordt vaak beschouwd als een van de beste wijnen uit Pauillac en wordt vaak geprezen voor zijn rijping potentieel.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!