Filteren

Wijn uit de Azoren kopen, natuurlijk bij Grandcruwijnen

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wijn van de portugese Azoren betekent een Atlantische oceaan injectie. Het gebied heeft een mild klimaat. Op de Azoren, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan op zo'n 1400 kilometer ten Westen van Lissabon, wordt al sinds de zestiende eeuw wijn gemaakt. Maar zo weinig, dat je de wijnen uit de Azoren op het Europese vaste land vrijwel nooit ziet. Ze maken rond de 20.000 Liter per jaar, dat is zo ongeveer de jaarlijkse oogst op de Azoren. Het is allemaal wit en een groot deel wordt versterkt met alcohol. De wijn wordt gemaakt van typisch Portugese druiven, zoals de Verdelho en de Arinto. Wat ook nog onbekend is maar bij de wijnkenner zeker niet onbemind is kwaliteit want de Azoren hebben een geweldige klimaat voor wijn. De zeewind zorgt voor gezonde druivenstokken waarbij chemisch niet hoeft te worden ingegrepen. Vocht, zon en een groot verschil in temperatuur maken de wijnen van de Azoren ongekend fraai. 

Wijn uit de Azoren kopen, natuurlijk bij Grandcruwijnen
wijn uit de Azoren kopen? Bekijk on aanbod wijn uit de Azoren ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!