Mouton Rothschild L’Eau-de-Vie de Prunes

695,00 574,38
Type Gedistilleerd Eau de Vie
Merk Mouton Rothschild
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Inhoud 0.7 ltr
Alcohol % 42.3
Alcoholvrij/arm Nee
Biologisch gecertificeerd Nee
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over dit product

LET OP: ALLEEN LEVERBAAR IN NEDERLAND

Iedere wijnkennener en liefhebber heeft zeker gehoord over de wijnen van het iconische Mouton Rothschild maar een goed bewaard geheim is dat ze ook een Likeur en Eau de Vie maken. De Eau-de-Vie de Prunes de Mouton Rothschild, wordt geserveerd aan de gasten van de familie tijdens privérecepties in het kasteel en is een gedistilleerde drank die al lang door het landgoed wordt gemaakt in een eeuwenoude traditie gestart door baron Philippe de Rothschild (1902- 1988).
Historisch gezien was het de bedoeling van Baron Philippe om de aloude traditie van gemengde gewassen op het landgoed voort te zetten, de biodiversiteit aan te moedigen en te profiteren van de rijkdom van zijn terroir. Een boomgaard genaamd "Les Pruniers" was aangeplant met vijf soorten pruimen (quetch uit de Elzas, mirabel uit Nancy en Metz, reine-gage en Ente-pruim), allemaal essentieel voor het maken van pruimen-eau-de-vie. De gemiddelde leeftijd van de bomen ligt nu rond de 40 jaar. Baron Philippe de Rothschild had destijds het recht om van zijn eigen fruit gedistilleerd te distilleren voor eigen consumptie.

De keldermeesters combineren hun blendexpertise met het uitzonderlijke terroir om deze ambachtelijke pruimenspirit een ongeëvenaarde kwaliteit en stijl te geven. Het drukt de essentie uit van elke pruimensoort en onthult zeldzame elegantie en uniek geconcentreerde aroma's en smaken. Van generatie op generatie hebben de keldermeesters van Mouton Rothschild het geheim van het maken van pruimenbrandewijn doorgegeven. Het wordt gedistilleerd en vervolgens ongeveer 15 jaar gerijpt, deels in eikenhouten vaten, deels in mandflessen. Het grootste gedeelte van de flessen blijft op het Château maar een paar honderd kisten gaan naar de officiele importeurs/verdelers van de wijnen van Mouton Rothschild en mogen dan een enkel kistje van deze bijzondere likeur of eua-de-vie kopen. De Eau-de-Vie de Prunes de Mouton Rothschild wordt gepresenteerd in individueel genummerde flessen in een kostbare houten kist. Het blijft een exclusief item, geproduceerd in zeer beperkte oplage.

De Eau-de-Vie de Prunes de Mouton Rothschild heeft een aantrekkelijke, goudkleurige amber kleur en heeft een elegante en complexe neus die aroma's van rijp fruit vermengd met delicate bloemengeuren. In de mond, heeft het een zeer zachte aanzet en opent het zich met nobele smaken van witte perzik en zoete amandel, wat leidt tot een sappige en harmonieuze afdronk. Flessen zijn allemaal indvidueel genummerd.

WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij bestelling van deze wijn.

Meer informatie
Type Gedistilleerd Eau de Vie
Merk Mouton Rothschild
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Inhoud 0.7 ltr
Alcohol % 42.3
Alcoholvrij/arm Nee
Biologisch gecertificeerd Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mouton Rothschild L’Eau-de-Vie de Prunes
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie