Graham's Port

We can't find products matching the selection.

Het verhaal van twee families in drie eeuwen. Al bijna tweehonderd jaar is W & J Graham's een onafhankelijk familiebedrijf dat bekend staat om het produceren van de beste Portwijnen. Graham's is altijd een pionier geweest. Graham's was een van de eerste Portbedrijven die in 1890 investeerde in zijn eigen wijngaarden in de Douro-vallei in Portugal en loopt nu voorop in innovatie op het gebied van wijnbereidingstechnieken. Tegenwoordig delen vijf neven en nichten van Symington de verantwoordelijkheid voor elk aspect van het bedrijf en maken ze persoonlijk de wijnen van Graham. Ook zij zijn al generaties lang betrokken bij Port en de Douro, met voorouders die teruggaan tot het midden van de 17e eeuw.

William en John Graham richtten hun bedrijf op in Porto in het noordwesten van Portugal om in textiel te handelen. In 1820 accepteerden ze zevenentwintig vaten Port als betaling van een schuld. De twee broers besloten toen hun energie te wijden aan het maken van de beste Portwijnen uit de Dourovallei: en zo werd het Graham's Port-huis geboren. De familie Graham had al uitgebreide zakelijke belangen in het buitenland, zowel in hun geboorteland Schotland als in India. Ze werden door een hedendaagse historicus beschouwd als ‘onder de koopvaardijprinsen van Groot-Brittannië’.

De familie Symington heeft banden met W & J Graham's sinds 1882, toen de jonge Schotse zakenman, Andrew James Symington, naar Porto kwam om voor het bedrijf te werken. In 1891 trouwde hij met Beatrice de Leitão de Carvalhosa Atkinson, wiens voorouders sinds de 17e eeuw betrokken zijn bij de havenhandel. Toen Andrew James, bij iedereen bekend als AJ, voor het eerst de Douro-vallei bezocht, was hij betoverd. Dit begon een toewijding aan Port en de Douro die in meer dan vijf generaties Symingtons niet is afgenomen. Hij gaf deze passie door aan zijn zonen en zij ook aan die van hen; en zo gaat de erfenis van deze familie van wijnproducenten verder.

Grahams eerste oogst onder eigendom van de familie Symington was buitengewoon gunstig, met de aankondiging van Grahams Vintage Port uit 1970. De 1970 wordt door velen beschouwd als een van de beste wijnen van die eeuw. Bijna honderd jaar nadat hun voorvader AJ Symington Graham's verliet om voor zichzelf op te zetten als portproducent, was de relatie van de familie met dit Porthuis rond. Naast de andere Port-merken van de familie, is Graham's het enige overgebleven Britse Portbedrijf dat onafhankelijk eigendom is van één familie. Dit zorgt ervoor dat elk aspect bij het maken van Graham’s Ports op een intieme manier wordt gecontroleerd en verzorgd.

Graham's Port