Clos l'Eglise

We can't find products matching the selection.

Met een recente datum, nauwelijks driekwart eeuw geleden, in 1925, richtte Savinien Giraud, eigenaar van Trotanoy en voorzitter van het Syndicat Viticole et Agricole de Pomerol, een "classificatie" van Pomerol "grands crus" aan de Kamer van Koophandel van Bordeaux. . Clos L’Eglise maakte deel uit van de ‘kopgroep’ (met l’Evangile, la Conseillante en Vieux Château Certan). Dit stelt ons in staat om de bekendheid van Clos L'Eglise en de reputatie die het genoot onder zijn collega's, leden van de Syndicat, te dateren.

In de 18e eeuw was Clos L'Eglise met zijn 14 ha een zeer groot landgoed voor Pomerol, vóór een dozijn Crus die vormden en nog steeds "het hart van Pomerol" vormen. De geschiedenis van Clos L'Eglise is verbonden met die van de wijngaarden "à Clinet", een naam die zowel plaats als eigendom aanduidt. De wijngaardkaart van de ingenieur Belleyme gaf in 1764 aan dat het sterkste wijngaardbedrijf begint bij la Conseillante en bij Petit-Village verbreedt tot Trop Ennuie (Trotanoy) en Clinet.

Later kreeg het pand de naam Clos L'Eglise en met divisies op erfrecht, werd het landgoed in tweeën gesplitst, met het oorspronkelijke landgoed, Clos L'Eglise (familie Rouchut) aan de ene kant en Clos L'Eglise-Clinet (familie Mauléon). ) op de andere. Er is daarom een ​​eeuwenoude continuïteit van de wijnbouw in Clos L'Eglise

Deze cru van 6ha tegen de kerk van Pomerol met zijn schitterend gelegen wijngaarden, naast Ch. l'Eglise Clinet, Ch. Clinet en Ch. Rouget, heeft een topterroir en heel oude wijnstokken van gemiddeld 40 jaar oud. Het domein behoort toe aan de familie Garcin, die de cru de laatste jaren naar een heel hoog niveau bracht. Clos l’Église is een domein en heeft zodoende dus ook geen classificatie. Het is zijn heel bijzondere  en gewilde wijnen, omdat de bodem rijk is aan ijzer wat deze Pomerol wijnen een extra dimensie geeft.

Clos l'Eglise