Cluver & Jack Apple Cider
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.33 ltr (4.5%) |
Omschrijving
Cluver & Jack Craft Cider is een uniek product uit Elgin, Zuid-Afrika. Eigenaars van dit bedrijf zijn Paul Cluver - één van de beste wijnmakers van ZuidAfrika - en zijn goede vriend Bruce Jack, wiens overgrootvader als één van de eersten appelbomen plantte op de ZuidAfrikaanse Westkaap. Paul Cluver wilde naast het maken van wijn ook heel graag een echte craft cider maken op zijn eigen Cluver Estate in Elgin, Westkaap. Samen met Bruce Jack ging hij op zoek naar het beste fruit. De appels voor deze cider worden zorgvuldig uitgezocht en met de hand geplukt. In tegenstelling tot veel ciders, wordt er voor Cluver & Jack geen vruchtenconcentraat gebruikt. Voor deze cider worden kleinere Granny Smith, Pink Lady, Sundowner en Royal Gala appels gebruikt, omdat juist deze appels zorgen voor veel smaak. De verse appels worden in stukjes gesneden en geperst. Het sap wordt vervolgens op lage temperatuur gefermenteerd om zoveel mogelijk smaak te verkrijgen. Achteraf wordt de cider gefilterd en wordt er een kleine hoeveelheid CO2 aan toegevoegd. Al met al dus een pure en authentieke cider!
Deze cider wordt gemaakt van vers geplukt fruit (in tegenstelling tot raapfruit) en is daardoor fris van smaak. De cider ruikt naar verse groene appels, citrus en perzik. Het mondgevoel is verfrissend door de lichte mousse, de smaak is niet te zoet en komt heel natuurlijk over. De drank is gemaakt zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en/of smaakstoffen.
Serveer de cider "on the rocks" in een longdrinkglas. Meer informatie op www.cluverjack.com
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Elgin |
Wijnhuis | Paul Cluver |
Druif | Blend wit |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Alcohol % | 4.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.33 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kroonkurk |
Wijnhuis
Paul Cluver bevindt zich in Elgin een van de koelste streken van Zuid-Afrika. Paul Clüver is van oorsprong een appelbedrijf, maar sinds 1986, op initiatief van eigenaar Paul Clüver, ook een wijnbedrijf. Door de ligging in een zeer koel gebied, direct aan zee, worden hier wijnen gemaakt met een opmerkelijke finesse en frisheid. Derde generatie begint met wijn. Het estate van de familie Clüver, De Rust, werd verworven in 1896 door de grootvader van de huidige eigenaar, Paul Clüver.
In de loop van de jaren tachtig werden grondmonsters genomen,waaruit bleek dat wijnbouw hier uitstekend mogelijk was. Daarop werd besloten om een deel van de appelgaarden te vervangen door wijngaarden. In eerste instantie werd afgesproken de druiven tot wijn te verwerken op het Nederburg Estate, een van de
beroemdste huizen van de Kaap. De eerste druiven werden geplant in 1986: Sauvigon Blanc, Chardonnay, Gewürztraminer en Weisser Riesling. Deze laatste druif is aangeplant om met behulp van edele rotting zoete wijnen te maken. De wijnen van het estate worden inmiddels helemaal in eigen beheer gemaakt, om ze een eigen karakter te geven.Verantwoordelijk is Andries Burger, de wijnmaker van Paul Clüver. Dr. Paul Clüver zelf houdt zich nog bezig met zijn eigen vak: neurochirurgie.