Bezig met laden... 441 view(s)

Marqués de Murrieta - The Spanish winery with the most Parker points

The Wine Advocate, eigendom van de beroemde Michelingids en ook bekend met zijn Parkerpunten, kent elk jaar zijn gerespecteerde Parker-punten toe aan de wijnen van de wereld. Dit jaar betreedt voor het eerst in de geschiedenis een Spaanse wijnmakerij de top 10 wijnmakerijen van de wereld met het hoogste aantal van 100 Parker-punten. Dit wijnhuis is Marqués de Murrieta.

Ionische crus uit Frankrijk zoals Petrus, Cheval Blanc, Chapoutier, Chateau d'Yquem of Chateau Latour behoren tot deze uiterst selectieve club en nu de pionier wijnmakerij van Rioja, sluit zich aan bij acht 100 Parker-punten. Er zijn andere Spaanse wijnhuizen met 100 Parker-punten, maar buiten de Top 10, zoals Pingus, die in de loop van zijn geschiedenis vijf keer de perfecte score heeft behaald, Álvaro Palacios vier keer, en Vega Sicilia één keer.

Dit jaar viert men het 170-jarig jubileum en de afgelopen jaren heeft men talloze erkenningen ontvangen, zoals "Best Winemaker in the World" voor María Vargas door Women in Wine Awards, "The Best Wine in the World" voor Castillo Ygay door de prestigieuze Wine Spectator, of de medaille van Madrid aan Vicente Cebrián-Sagarriga voor zijn uitzonderlijke werk als president van de wijnmakerij.

Tijdens de historische verticale proeverij van Castillo Ygay-wijnen onder leiding van de criticus van Parker, concludeerde Luis Gutierrez dat "het een van de lekkerste vertical van zijn leven was" en dat het geweldig was om "een van de traditionele namen te zien die de kwaliteit en de tradities die wijnen van wereldklasse produceren".

Hij beschreef deze proeverij van Castillo Ygay als "de moeder van alle verticale proeverijen" en gaf uiteindelijk vijf verschillende jaargangen de maximale score - 100 Parker-punten - bovenop de drie jaargangen van Castillo Ygay White die deze score al in 2017 behaalden. Dit is waardoor Marqués de Murrieta in de top 10 van wijnmakerijen van de wereld is beland.

Trotst zijn we bij Grandcruwijnen die we al jaren de importeur mogen zijn van dit geweldige wijnhuis.

cabecera2

cabecera_3