2023 Seresin Sauvignon Blanc

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | Seresin |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2024 - 2027 |
- Koop 6 voor 21,95 18,14 en bespaar 8%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Michael Seresin werd in Nieuw Zeeland geboren, maar werkt tegenwoordig als filmmaker in London. Michael is een overtuigd supporter van alles wat bio en organisch is. Het domein Seresin werd opgericht in 1992. Zowel de wijngaarden als de olijfbomen dragen een bio-certificaat.
De druiven voor de Seresin - Sauvignon Blanc zijn afkomstig van de Raupo Creek Vineyard in het hart van de Omaka Valley, Marlborough. De wijngaard wordt biologisch en biodynamisch beheerd, met kleibodems die bijdragen aan de unieke smaakprofielen van de wijn. Na handmatige oogst werden zeven percelen afzonderlijk verwerkt. Ongeveer 90% van het sap fermenteerde met inheemse gisten in roestvrijstalen tanks, terwijl tot 30% in gebruikte Franse eikenhouten vaten werd gefermenteerd. De vatgefermenteerde wijn rijpte vijf maanden op de droesem, wat de textuur en complexiteit verder verbeterde.
De Seresin Sauvignon Blanc toont levendig aroma's met tonen van witte passievrucht en citroenmelisse, aangevuld met een hartige, bladachtige nuance dankzij de toevoeging van 10% Sémillon. Het gehemelte is gelaagd en textuurrijk, in balans gebracht door een leisteenachtige, minerale zuurgraad. Het gebruik van inheemse gisten en gedeeltelijke rijping op de droesem in eikenhouten vaten draagt bij aan de complexiteit en verfijning van deze Sauvignon Blanc.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Nieuw Zeeland |
Regio | Marlborough |
Wijnhuis | Seresin |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Vinous
90
Drinking Window
2024 - 2028
From: 2023 New Zealand Whites: The Cyclone Vintage (Apr 2024)
Wild fermentation, a little bit of barrel-aging on lees and a 10% addition of Sémillon in the blend make the 2023 Sauvignon Blanc far from your stereotypical Marlborough style. This wine plays on its clarity, texture and freshness. It's aromatically subtle, with green notes meeting nectarine and blackcurrant. While the region's natural freshness abounds, the wine retains a round shape and natural curve before being sewn up by a thread of acidity. There are layers of interest here that will keep you coming back.
- By Rebecca Gibb MW on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Michael Seresin werd in Nieuw Zeeland geboren, maar werkt tegenwoordig als filmmaker in London. Michael is een overtuigd supporter van alles wat bio en organisch is. Het domein Seresin werd opgericht in 1992. Zowel de wijngaarden als de olijfbomen dragen een bio-certificaat.
De druiven voor de Seresin - Sauvignon Blanc zijn afkomstig van de Raupo Creek Vineyard in het hart van de Omaka Valley, Marlborough. De wijngaard wordt biologisch en biodynamisch beheerd, met kleibodems die bijdragen aan de unieke smaakprofielen van de wijn. Na handmatige oogst werden zeven percelen afzonderlijk verwerkt. Ongeveer 90% van het sap fermenteerde met inheemse gisten in roestvrijstalen tanks, terwijl tot 30% in gebruikte Franse eikenhouten vaten werd gefermenteerd. De vatgefermenteerde wijn rijpte vijf maanden op de droesem, wat de textuur en complexiteit verder verbeterde.
De Seresin Sauvignon Blanc toont levendig aroma's met tonen van witte passievrucht en citroenmelisse, aangevuld met een hartige, bladachtige nuance dankzij de toevoeging van 10% Sémillon. Het gehemelte is gelaagd en textuurrijk, in balans gebracht door een leisteenachtige, minerale zuurgraad. Het gebruik van inheemse gisten en gedeeltelijke rijping op de droesem in eikenhouten vaten draagt bij aan de complexiteit en verfijning van deze Sauvignon Blanc.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Nieuw Zeeland |
Regio | Marlborough |
Wijnhuis | Seresin |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Vinous
90
Drinking Window
2024 - 2028
From: 2023 New Zealand Whites: The Cyclone Vintage (Apr 2024)
Wild fermentation, a little bit of barrel-aging on lees and a 10% addition of Sémillon in the blend make the 2023 Sauvignon Blanc far from your stereotypical Marlborough style. This wine plays on its clarity, texture and freshness. It's aromatically subtle, with green notes meeting nectarine and blackcurrant. While the region's natural freshness abounds, the wine retains a round shape and natural curve before being sewn up by a thread of acidity. There are layers of interest here that will keep you coming back.
- By Rebecca Gibb MW on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen