2023 Jules Taylor Marlborough Sauvignon Blanc
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2027 |
- Koop 6 voor 15,75 13,02 en bespaar 5%
Omschrijving
De sauvignon druiven voor deze wijn zijn geteeld in de subregio's Taylor Pass, Lower Wairau, Hawkesbury en Awatere in Marlborough. Elk perceel werd afzonderlijk verzorgd gedurende het groeiseizoen om ervoor te zorgen dat de druiven hun optimale rijpheid bereikten. Met een toegewijd oogstteam konden ze elk perceel afzonderlijk oogsten zodra het fruit rijp was en de smaken perfect waren. In de wijnmakerij werden de druiven geperst in roestvrijstalen tanks voor koude bezinking, Het sap kon daarna rustig fermenteren bij koele temperaturen om de aroma's en smaken van de wijn te versterken. Daarna werd de wijn kort op de droesem gelaten voordat deze werd overgepompt. Vervolgens kwam het leukste deel: elke batch werd geproefd en de uiteindelijke blend werd gecreëerd! De resulterende wijn werd vervolgens koud gestabiliseerd, gefilterd, gebotteld en afgesloten met een schroefdop om perfecte versheid te garanderen.
In het glas is deze Jules Taylor MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC zeer lichtgeel van kleur met in de neus explosieve aroma's van passievrucht, grapefruit, citroenschil en citroenzest gevolgd door hints van basilicum en tijm. Deze expressieve wijn vangt de essentie van Marlborough Sauvignon Blanc. Rijpe, uitbundige citrus- en passievruchtensmaken combineren met een vleugje natte stenen. De smaak is droog, complex en krachtig, en eindigt met een geconcentreerde, mondwaterende afdronk.
Heerlijk bij vers zuurdesembrood dat wordt gedoopt in goede kwaliteit olijfolie. Als hoofdgerecht is een krokant gebakken snapperfilet met warme Puy-linzen en een kruidige citroensaus een uitstekende keuze.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Nieuw Zeeland |
Regio | Marlborough |
Appellatie | Marlborough (Appellatie) |
Wijnhuis | Jules Taylor |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 90 |
Vinous rating | 91 |
Wijnhuis
Opgericht, eigendom en geëxploiteerd in Marlborough door Jules en George, is Jules Taylor Wines het succesvolle resultaat van grote dromen, hard werken en een gezonde dosis om onszelf niet al te serieus te nemen. Geboren in Marlborough in het jaar dat de eerste wijnstokken werden geplant, is Jules letterlijk opgegroeid met Sauvignon Blanc. Lokale meid Jules heeft enkele jaren haar postdoctorale diploma in de wijnbouw en oenologie gebruikt als wijnmaakstersr voor een van de grootste wijnhuizen van Marlborough, en vervolgens als Consultant Winemaker voor het meest prestigieuze merk van de regio.
In 2001 ontstond Jules Taylor Wines als een klein bijbaantje met slechts 200 dozen. Vijf jaar, twee kinderen en vele, vele late nachten later namen George en Jules de zenuwslopende beslissing om alles op het spel te zetten, hun dagelijkse banen op te zeggen en hun droom een kans te geven. Vandaag neemt Jules haar oogstbeslissingen in de wijngaard, puur op smaak in plaats van door laboratoriumanalyses. Ongeacht de kosten zal Jules alleen een wijn uitbrengen als ze volledig tevreden is dat deze aan haar normen heeft voldaan. Jules verliet haar corporate wijnmaakcarrière om haar de vrijheid te geven om wijnen te maken zoals zij denkt dat ze gemaakt moeten worden. Ze maakt slechts één partij van elke wijn per oogst. Dus geniet ervan zolang het kan. Als het weg is, is het echt weg.