2023 Château Larrivet Haut-Brion Blanc
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2026 - 2045 |
Beschikbaar per | 31 mrt. 2026 |
Omschrijving
Château Larrivet Haut-Brion uit Graves-Pessac-Léognan is eigendom van de familie Gervoson en vandaag is het directeur Bruno Lemoine die er de cru naar de hoogste plaats binnen de appelatie brengt. De hand van de meester, Michel Rolland, is ook bij deze wijn weer duidelijk aanwezig. Een blend van 95% Sauvignon Blanc en 5% Sémillon, gerijpt in 25% nieuwe vaten van 500 liter en 75% nieuwe standaardvaten, de Larrivet Haut-Brion Blanc 2023 roept aroma's op van gekonfijte citrus, witte perzik, verbena en lentebloemen, gevolgd door een medium tot volle, vlezige en ronde smaak die perfect in balans is met pittige zuren en een lange, overheerlijke afdronk. Zoals gewoonlijk is dit een uitstekend resultaat.
Antonio Galloni van Vinous schrijft: "All the elements are so well balanced" en Robert Parker schrijft "As usual, this is an excellent result."
Specificaties
Beschikbaar per | 31 mrt. 2026 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Larrivet Haut-Brion |
Druif | Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting |
Parker rating | 93 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden |
Wijnhuis
Dit château, gelegen pal tegenover Ch. Haut Bailly is een zeer interessant terroir van heel goede kwaliteit. De prijzen van de wijnen blijven gunstig voor de geboden kwaliteit. Het is eigendom van de familie Gervoson en Bruno Lemoine is er directeur. Sinds 2015 heeft men een nieuwe keldermeester, François Gaudichon, die oenoloog is en ervaring heeft opgedaan in de regio Bourgogne (Vosne Romanée). De adviezen komen sindsdien van Stéphane Derenoncourt (vroeger Michel Rolland).
De geschiedenis van Château Larrivet Haut-Brion gaat terug toch 1840, het jaar waarin het château voor het eerst vermeld werd onder de eerste aanplant van Pessac-Léognan. Tot op de dag van vandaag is het château alsmaar bekender geworden. Na meerdere naamswisselingen van Château de Canolle, naar La Rivette en Château Brion-Larrivet, werd het wijnhuis in 1874 omgedoopt tot Château Haut-Brion Larrivet door de toenmalige eigenaar Ernest Laurent, een Bordeaux négotiant (officieel erkend en bevoegd handelaar in Bordeaux-wijnen). In 1893 werd het wijnhuis nogmaals verkocht en vervolgens kwam het in bezit van Jacques Guillemaud in 1941 en verkreeg het haar tegenwoordige naam: Château Larrivet Haut-Brion. Zij bezit tegenwoordig circa 75 hectare wijngaarden op voornamelijk gravel ondergrond met zand en klei. Château Larrivet Haut-Brion produceert zo'n 4500 liter rode wijn per hectare en 4000 liter witte wijn per hectare en plant 7700 wijnranken per hectare aan. Dit is 2300 wijnranken onder het gemiddelde en dit komt zowel de intensiteit als kwaliteit van de wijn zeer ten goede. Haar rode wijnen rijpen gemiddeld 14 tot 18 maanden op verschillende eikenhouten vaten en vervolgens nog 10 tot 11 maanden -afhankelijk van het oogstjaar- in de kelders van het wijnhuis.
Recensies
Weet u zeker dat u dit product wilt verwijderen uit de winkelwagen?
This item is a part of the approved quote. Removing it will remove all quote items from the cart.