2023 Château Larrivet Haut-Brion Blanc

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2026 - 2045 |
Beschikbaar per | 31 mrt. 2026 |
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Château Larrivet Haut-Brion uit Graves-Pessac-Léognan is eigendom van de familie Gervoson en vandaag is het directeur Bruno Lemoine die er de cru naar de hoogste plaats binnen de appelatie brengt. De hand van de meester, Michel Rolland, is ook bij deze wijn weer duidelijk aanwezig. Een blend van 95% Sauvignon Blanc en 5% Sémillon, gerijpt in 25% nieuwe vaten van 500 liter en 75% nieuwe standaardvaten, de Larrivet Haut-Brion Blanc 2023 roept aroma's op van gekonfijte citrus, witte perzik, verbena en lentebloemen, gevolgd door een medium tot volle, vlezige en ronde smaak die perfect in balans is met pittige zuren en een lange, overheerlijke afdronk. Zoals gewoonlijk is dit een uitstekend resultaat.
Antonio Galloni van Vinous schrijft: "All the elements are so well balanced" en Robert Parker schrijft "As usual, this is an excellent result."
Specificaties
Beschikbaar per | 31 mrt. 2026 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Larrivet Haut-Brion |
Druif | Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting |
Parker rating | 93 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (91-93)
Reviewed by: Yohan Castaing
Release Price: NA
Drink Date: 2025 - 2040
A blend of 95% Sauvignon Blanc and 5% Sémillon, matured in 25% new 500-liter barrels and 75% new standard barrels, the 2023 Larrivet Haut-Brion Blanc evokes aromas of confit citrus, white peach, verbena and spring flowers, followed by a medium to full-bodied, fleshy and round palate that’s perfectly balanced with racy acids and a long, mouthwatering finish. As usual, this is an excellent result.
Published: Apr 26, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(94-96)
Drinking Window
2040 - 2043
From: Bordeaux at the Crossroads: 2023 En Primeur (April 2024)
The 2023 Larrivet Haut-Brion Blanc is a rich, exotic wine. Tangerine peel, spice, lemon confit and passion fruit build as this explosive, resonant white shows off its considerable pedigree. All the elements are so well balanced. Readers should expect a pretty overt style.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Dit château, gelegen pal tegenover Ch. Haut Bailly is een zeer interessant terroir van heel goede kwaliteit. De prijzen van de wijnen blijven gunstig voor de geboden kwaliteit. Het is eigendom van de familie Gervoson en Bruno Lemoine is er directeur. Sinds 2015 heeft men een nieuwe keldermeester, François Gaudichon, die oenoloog is en ervaring heeft opgedaan in de regio Bourgogne (Vosne Romanée). De adviezen komen sindsdien van Stéphane Derenoncourt (vroeger Michel Rolland).
De geschiedenis van Château Larrivet Haut-Brion gaat terug toch 1840, het jaar waarin het château voor het eerst vermeld werd onder de eerste aanplant van Pessac-Léognan. Tot op de dag van vandaag is het château alsmaar bekender geworden. Na meerdere naamswisselingen van Château de Canolle, naar La Rivette en Château Brion-Larrivet, werd het wijnhuis in 1874 omgedoopt tot Château Haut-Brion Larrivet door de toenmalige eigenaar Ernest Laurent, een Bordeaux négotiant (officieel erkend en bevoegd handelaar in Bordeaux-wijnen). In 1893 werd het wijnhuis nogmaals verkocht en vervolgens kwam het in bezit van Jacques Guillemaud in 1941 en verkreeg het haar tegenwoordige naam: Château Larrivet Haut-Brion. Zij bezit tegenwoordig circa 75 hectare wijngaarden op voornamelijk gravel ondergrond met zand en klei. Château Larrivet Haut-Brion produceert zo'n 4500 liter rode wijn per hectare en 4000 liter witte wijn per hectare en plant 7700 wijnranken per hectare aan. Dit is 2300 wijnranken onder het gemiddelde en dit komt zowel de intensiteit als kwaliteit van de wijn zeer ten goede. Haar rode wijnen rijpen gemiddeld 14 tot 18 maanden op verschillende eikenhouten vaten en vervolgens nog 10 tot 11 maanden -afhankelijk van het oogstjaar- in de kelders van het wijnhuis.
Château Larrivet Haut-Brion uit Graves-Pessac-Léognan is eigendom van de familie Gervoson en vandaag is het directeur Bruno Lemoine die er de cru naar de hoogste plaats binnen de appelatie brengt. De hand van de meester, Michel Rolland, is ook bij deze wijn weer duidelijk aanwezig. Een blend van 95% Sauvignon Blanc en 5% Sémillon, gerijpt in 25% nieuwe vaten van 500 liter en 75% nieuwe standaardvaten, de Larrivet Haut-Brion Blanc 2023 roept aroma's op van gekonfijte citrus, witte perzik, verbena en lentebloemen, gevolgd door een medium tot volle, vlezige en ronde smaak die perfect in balans is met pittige zuren en een lange, overheerlijke afdronk. Zoals gewoonlijk is dit een uitstekend resultaat.
Antonio Galloni van Vinous schrijft: "All the elements are so well balanced" en Robert Parker schrijft "As usual, this is an excellent result."
Beschikbaar per | 31 mrt. 2026 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Pessac-Léognan |
Wijnhuis | Chateau Larrivet Haut-Brion |
Druif | Sauvignon Blanc, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting |
Parker rating | 93 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden |
Parker
The Wine Advocate
RP (91-93)
Reviewed by: Yohan Castaing
Release Price: NA
Drink Date: 2025 - 2040
A blend of 95% Sauvignon Blanc and 5% Sémillon, matured in 25% new 500-liter barrels and 75% new standard barrels, the 2023 Larrivet Haut-Brion Blanc evokes aromas of confit citrus, white peach, verbena and spring flowers, followed by a medium to full-bodied, fleshy and round palate that’s perfectly balanced with racy acids and a long, mouthwatering finish. As usual, this is an excellent result.
Published: Apr 26, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(94-96)
Drinking Window
2040 - 2043
From: Bordeaux at the Crossroads: 2023 En Primeur (April 2024)
The 2023 Larrivet Haut-Brion Blanc is a rich, exotic wine. Tangerine peel, spice, lemon confit and passion fruit build as this explosive, resonant white shows off its considerable pedigree. All the elements are so well balanced. Readers should expect a pretty overt style.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Dit château, gelegen pal tegenover Ch. Haut Bailly is een zeer interessant terroir van heel goede kwaliteit. De prijzen van de wijnen blijven gunstig voor de geboden kwaliteit. Het is eigendom van de familie Gervoson en Bruno Lemoine is er directeur. Sinds 2015 heeft men een nieuwe keldermeester, François Gaudichon, die oenoloog is en ervaring heeft opgedaan in de regio Bourgogne (Vosne Romanée). De adviezen komen sindsdien van Stéphane Derenoncourt (vroeger Michel Rolland).
De geschiedenis van Château Larrivet Haut-Brion gaat terug toch 1840, het jaar waarin het château voor het eerst vermeld werd onder de eerste aanplant van Pessac-Léognan. Tot op de dag van vandaag is het château alsmaar bekender geworden. Na meerdere naamswisselingen van Château de Canolle, naar La Rivette en Château Brion-Larrivet, werd het wijnhuis in 1874 omgedoopt tot Château Haut-Brion Larrivet door de toenmalige eigenaar Ernest Laurent, een Bordeaux négotiant (officieel erkend en bevoegd handelaar in Bordeaux-wijnen). In 1893 werd het wijnhuis nogmaals verkocht en vervolgens kwam het in bezit van Jacques Guillemaud in 1941 en verkreeg het haar tegenwoordige naam: Château Larrivet Haut-Brion. Zij bezit tegenwoordig circa 75 hectare wijngaarden op voornamelijk gravel ondergrond met zand en klei. Château Larrivet Haut-Brion produceert zo'n 4500 liter rode wijn per hectare en 4000 liter witte wijn per hectare en plant 7700 wijnranken per hectare aan. Dit is 2300 wijnranken onder het gemiddelde en dit komt zowel de intensiteit als kwaliteit van de wijn zeer ten goede. Haar rode wijnen rijpen gemiddeld 14 tot 18 maanden op verschillende eikenhouten vaten en vervolgens nog 10 tot 11 maanden -afhankelijk van het oogstjaar- in de kelders van het wijnhuis.