2023 Anselmi San Vincenzo Bianco

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Veronese |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2024 - 2027 |
- Koop 6 voor 12,30 10,17 en bespaar 5%
Omschrijving
De wijngaarden liggen in de omgeving van Monteforte, in de buurt van het San Vincenzo altaar. De wijngaard waar de druiven op zijn aangeplant is 54 hectare groot en bevindt zich op hellingen van vulkanische ondergrond met kalksteen. De druiven worden vergist bij lage temperatuur (16 ° C), om deze wijn rijkdom en een krachtige smaak te geven. Na de gisting blijven ze nog enige tijd op de laatste restanten van de natuurlijke gistcellen, de lie. Het sap blijft 6 maanden in roestvrijstalen vaten op natuurlijke gistcellen. Er wordt tijdens deze periode battonage toegepast. Hierdoor winnen ze verder aan rijkdom en kracht. Na de botteling blijven de flessen 3 maanden rijpen op fles. De wijnen hebben een bewaarpotentie van vijf jaar.
In het glas heeft de Anselmi San Vincenzo een lichte strogele kleur. In de neus stuift het heerlijke verse fruit uit het glas zoals behoort bij Garganega met meloen, perzik en abrikoos. Naast deze druif heeft de San Vicente ook nog een beetje chardonnay en sauvignon blanc om goed tegenwicht te geven aan de Garganega. De smaak is zuiver en levendig, mooi vol, met wat bitter en frisse zuren in de afdronk.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Veronese |
Wijnhuis | Anselmi |
Druif | Chardonnay, Garganega, Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fris, Fruitig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Roberto Anselmi is een van degenen die zich strikt aan de grondregels houdt. Sterker nog, hij is een van de producenten die aan anderen propageert dat ook te doen. Anselmi ziet het als het belang van de streek (Veneto, Noord-Italië) dat de algehele kwaliteit van de wijnen verbetert. Geen gemakkelijke missie. Waar anderen ruim baan hebben gegeven aan de aanplant van de wereldwijd zo populaire chardonnay, beperkt Anselmi zich tot een bescheiden vijf procent.
Anselmi is ook een van de weinigen die meer stokken in zijn wijngaarden heeft staan dan officieel is voorgeschreven: 5000 tot 7000 per hectare. De hierdoor veel lagere opbrengst per stok levert wijnen op die voller en krachtiger van karakter zijn. Bovendien bevinden al zijn stokken zich op de betere hellingen, dus in de Classico-streek. De kwaliteit van de wijnen begint in de wijngaarden, zo weet Anselmi als geen ander. Kwaliteit is dan ook wat Roberto Anselmi maakt. Een groot wijnmaker die zijn vak met fanatisme uitoefent.