2022 Sierra Cantabria Finca el Bosque Magnum

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (14%) |
Drink venster | 2026 - 2036 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
De El Bosque wijngaard is gelegen in San Vicente de la Sonsierra, La Rioja. Het is een hele kleine wijngaard van minder dan 1.5 HA (1.4820 Ha-3.66 acres) op een hoogte van 500 meter. De bodems is van kalkhoudende klei met een overvloed aan grind en kleine ronde stenen op het oppervlak. Jaar van plantage: 1973. Milieu-geïntegreerde landbouwteelt, het toepassen van een wijnbouw met respect voor het milieu, volgens het bioritme van de plant. Biologische bemesting om de 2 jaar.
De druiven worden natuurlijk handgeplukt en worden niet mechanisch ontsteeld maar iedere druif wordt met de hand met en zeer strenge selectie beoordeeld en en ook met de hand ontsteelt. Koude pre-fermentatie maceratie bij 8 ° C gedurende 5 dagen. Gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten bij 28oC met autochtone gist geselecteerd uit onze eigen wijngaarden. De maceratie op de huid duurt maar liefst 23 dagen. De wijn rijpt in alle rust gedurende 18 maanden in nieuwe Franse (95%) en Midden-Europese (5%) Bordelaise eiken vaten.
Deze perfect technische wijn van het fraaie wijnhuis Sierra Cantabria, van de familie Eguren is prachtig van structuur en heeft een perfecte balans van kracht en elegantie. Het heeft een frisse fruitige aanzet met halfvol tot vol zwart fruit zoals bramen met een mooie, maar niet overheersende eik ondersteuning met schitterende fluwelen, Spaanse tannines en een superlange afdronk van vanille en zwart fruit. De volle smaak is sappig met stevige tannines en perfect geïntegreerde zuurgraad. Het knappe van de Sierra Cantabria El Bosque is de ongelofelijke frisheid. De wijn is complex, fris en jong tegelijkertijd alsof je verse jonge tempranillo druiven proeft. Een soort van Bodybuilder onder een zijden gewaad.
Dit is een magnum van 1.5 liter. Nog langer op dronk en nog lekkerder.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Sierra Cantabria |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
97+
Release Price
$120
Drink Date
2022 - 2034
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
14th Jul 2022
Source
July 2022 Week 2, The Wine Advocate
I was truly impressed by the elegance, finesse and balance of the 2019 El Bosque, which shows very integrated oak and velvety tannins. It comes from deep gravel soils that produce powerful wines, but somehow this 2019 is very elegant, and it's already approachable. For Marcos Eguren, this shows what El Bosque is. This matured in new oak barrels, 95% of them French and the rest from central Europe. 5,000 bottles were filled in July 2021.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Bodegas Sierra Cantabria
Rioja Finca El Bosque 2018
Boysenberry and blackberry flavors are ripe and juicy in this broad-shouldered red. Espresso, cocoa and loamy earth notes add depth. Muscular tannins are well-integrated, with bright acidity for balance. Shows depth and concentration. Drink now through 2032. 415 cases made, 50 cases imported.
Thomas Matthews
Editorial advisor, New York
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2025 - 2035
From: Rioja: The Past Is Always Present (Apr 2021)
Inky ruby. Powerful, smoke-accented cherry liqueur and blueberry scents are complicated by building floral, vanilla and exotic spice notes. Sappy, sweet and broad in the mouth, offering densely packed black and blue fruit, mocha and violet pastille flavors that slowly become spicier and livelier as the wine opens up. Shows excellent definition and mineral lift on a strikingly long, oak spice- and floral-driven finish framed by fine-grained, even tannins.
- By Josh Raynolds on January 2021
The Eguren family have built up a formidable portfolio of vineyard and winery holdings. The properties stretch to Toro (where their Teso La Monja bodega is among, if not the best, of the region’s wineries) and La Mancha, where they produce a large amount of high-quality, ridiculously inexpensive wines under the Protocolo label. Laguardia, in Rioja Alavesa, is their ancestral home, where Sierra Cantabria been growing grapes and making wine for five generations going back to 1870. The bodega, which was established in 1957, tends to a modern style of winemaking, with fruit, often of the dark, ripe school, to the front and French and American oak usually playing equal roles in their impeccably maintained cellar. To my mind these are wines that combine the best of the modern and traditional schools of Rioja, especially when they have some age.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het Spaanse wijnhuis Sierra Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren en is een van de prachtwijnhuizen van Hermanos Eguren. Sierra Cantabria ligt in de Rioja op een unieke locatie tussen de rivier de Ebro en de bergketen Sierra Cantabria. Het Sierra Cantabria-gebergte (1200m.) en de rivier de Ebro (350m.) zorgen voor een speciaal microklimaat met mediterrane en continentale kenmerken - zachte winters en zachte zomers, uniek voor wijnbouw. Aan de andere kant zorgt de thermische zomersprong (intense hitte gedurende de dag met frisse nachttemperaturen) voor een toename van het polyfenol gehalte, wat zorgt voor uitstekende kwaliteitswijnen met een onderscheidend karakter.
De wijngaarden van Bodega Sierra Cantabria liggen voornamelijk in de plaatsen San Vicente de la Sonsierra, Labastida en Laguardia, een gebied wat zeer bekend is voor de wijnbouw.
De Tempranillo-variëteit overheerst, samen met kleine hoeveelheden Garnacha, Viura en 'Hairy Tempranillo', die allemaal worden verbouwd in wijngaarden van ongeveer 35 jaar oud, hoewel er ook nog percelen tot 70 jaar oud bestaan.De oogst wordt elk jaar met de hand uitgevoerd, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de strenge selectie van de druiven die de ziel van de wijn zijn, en in optimale conditie moeten verkeren en waarbij rijpingsomstandigheden perfect moeten zijn. De zorgvuldige oogst wordt gevolgd door een grondige scheiding van de trossen, wat wordt gedaan op een selectietafel bij de ingang van de wijnmakerij. De wijnbereiding is gericht op minimale interventie in de wijnmakerij om het karakter van het terroir ten volle te respecteren
De El Bosque wijngaard is gelegen in San Vicente de la Sonsierra, La Rioja. Het is een hele kleine wijngaard van minder dan 1.5 HA (1.4820 Ha-3.66 acres) op een hoogte van 500 meter. De bodems is van kalkhoudende klei met een overvloed aan grind en kleine ronde stenen op het oppervlak. Jaar van plantage: 1973. Milieu-geïntegreerde landbouwteelt, het toepassen van een wijnbouw met respect voor het milieu, volgens het bioritme van de plant. Biologische bemesting om de 2 jaar.
De druiven worden natuurlijk handgeplukt en worden niet mechanisch ontsteeld maar iedere druif wordt met de hand met en zeer strenge selectie beoordeeld en en ook met de hand ontsteelt. Koude pre-fermentatie maceratie bij 8 ° C gedurende 5 dagen. Gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten bij 28oC met autochtone gist geselecteerd uit onze eigen wijngaarden. De maceratie op de huid duurt maar liefst 23 dagen. De wijn rijpt in alle rust gedurende 18 maanden in nieuwe Franse (95%) en Midden-Europese (5%) Bordelaise eiken vaten.
Deze perfect technische wijn van het fraaie wijnhuis Sierra Cantabria, van de familie Eguren is prachtig van structuur en heeft een perfecte balans van kracht en elegantie. Het heeft een frisse fruitige aanzet met halfvol tot vol zwart fruit zoals bramen met een mooie, maar niet overheersende eik ondersteuning met schitterende fluwelen, Spaanse tannines en een superlange afdronk van vanille en zwart fruit. De volle smaak is sappig met stevige tannines en perfect geïntegreerde zuurgraad. Het knappe van de Sierra Cantabria El Bosque is de ongelofelijke frisheid. De wijn is complex, fris en jong tegelijkertijd alsof je verse jonge tempranillo druiven proeft. Een soort van Bodybuilder onder een zijden gewaad.
Dit is een magnum van 1.5 liter. Nog langer op dronk en nog lekkerder.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Sierra Cantabria |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
97+
Release Price
$120
Drink Date
2022 - 2034
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
14th Jul 2022
Source
July 2022 Week 2, The Wine Advocate
I was truly impressed by the elegance, finesse and balance of the 2019 El Bosque, which shows very integrated oak and velvety tannins. It comes from deep gravel soils that produce powerful wines, but somehow this 2019 is very elegant, and it's already approachable. For Marcos Eguren, this shows what El Bosque is. This matured in new oak barrels, 95% of them French and the rest from central Europe. 5,000 bottles were filled in July 2021.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Bodegas Sierra Cantabria
Rioja Finca El Bosque 2018
Boysenberry and blackberry flavors are ripe and juicy in this broad-shouldered red. Espresso, cocoa and loamy earth notes add depth. Muscular tannins are well-integrated, with bright acidity for balance. Shows depth and concentration. Drink now through 2032. 415 cases made, 50 cases imported.
Thomas Matthews
Editorial advisor, New York
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2025 - 2035
From: Rioja: The Past Is Always Present (Apr 2021)
Inky ruby. Powerful, smoke-accented cherry liqueur and blueberry scents are complicated by building floral, vanilla and exotic spice notes. Sappy, sweet and broad in the mouth, offering densely packed black and blue fruit, mocha and violet pastille flavors that slowly become spicier and livelier as the wine opens up. Shows excellent definition and mineral lift on a strikingly long, oak spice- and floral-driven finish framed by fine-grained, even tannins.
- By Josh Raynolds on January 2021
The Eguren family have built up a formidable portfolio of vineyard and winery holdings. The properties stretch to Toro (where their Teso La Monja bodega is among, if not the best, of the region’s wineries) and La Mancha, where they produce a large amount of high-quality, ridiculously inexpensive wines under the Protocolo label. Laguardia, in Rioja Alavesa, is their ancestral home, where Sierra Cantabria been growing grapes and making wine for five generations going back to 1870. The bodega, which was established in 1957, tends to a modern style of winemaking, with fruit, often of the dark, ripe school, to the front and French and American oak usually playing equal roles in their impeccably maintained cellar. To my mind these are wines that combine the best of the modern and traditional schools of Rioja, especially when they have some age.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het Spaanse wijnhuis Sierra Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren en is een van de prachtwijnhuizen van Hermanos Eguren. Sierra Cantabria ligt in de Rioja op een unieke locatie tussen de rivier de Ebro en de bergketen Sierra Cantabria. Het Sierra Cantabria-gebergte (1200m.) en de rivier de Ebro (350m.) zorgen voor een speciaal microklimaat met mediterrane en continentale kenmerken - zachte winters en zachte zomers, uniek voor wijnbouw. Aan de andere kant zorgt de thermische zomersprong (intense hitte gedurende de dag met frisse nachttemperaturen) voor een toename van het polyfenol gehalte, wat zorgt voor uitstekende kwaliteitswijnen met een onderscheidend karakter.
De wijngaarden van Bodega Sierra Cantabria liggen voornamelijk in de plaatsen San Vicente de la Sonsierra, Labastida en Laguardia, een gebied wat zeer bekend is voor de wijnbouw.
De Tempranillo-variëteit overheerst, samen met kleine hoeveelheden Garnacha, Viura en 'Hairy Tempranillo', die allemaal worden verbouwd in wijngaarden van ongeveer 35 jaar oud, hoewel er ook nog percelen tot 70 jaar oud bestaan.De oogst wordt elk jaar met de hand uitgevoerd, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de strenge selectie van de druiven die de ziel van de wijn zijn, en in optimale conditie moeten verkeren en waarbij rijpingsomstandigheden perfect moeten zijn. De zorgvuldige oogst wordt gevolgd door een grondige scheiding van de trossen, wat wordt gedaan op een selectietafel bij de ingang van de wijnmakerij. De wijnbereiding is gericht op minimale interventie in de wijnmakerij om het karakter van het terroir ten volle te respecteren