2022 Screaming Eagle Cabernet Sauvignon

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2029 - 2065 |
Beschikbaar per | 30 aug. 2025 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Screaming Eagle is een Amerikaans wijnhuis gelegen in Oakville, ten noorden van de stad Napa in de Napa Valley (Californië). Het is vooral beroemd om zijn zeer zeldzame Cabernet Sauvignon-wijnen met een beperkte productie. Dit wijnhuis werd in 1986 opgericht door Jean Phillips, die druiven verkocht aan verschillende Napa Valley-wijnhuizen. Ze kocht in 1986 de Oakville-wijngaard van 57 hectare, die werd beplant met een mix van variëteiten, waarvan de meeste verkocht werden aan verschillende Napa-wijnmakerijen, behalve 80 wijnstokken Cabernet Sauvignon.
De productie van Screaming Eagle is zeldzaam, met een sterke focus op kwaliteit. De wijngaard is relatief klein en het team hanteert een praktische en nauwkeurige benadering van elk aspect van het wijnmaken. De wijngaardes strekken zich uit over 48,21 acres (19,51 ha), beplant met de variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en een kleine hoeveelheid Sauvignon blanc. De wijngaarden worden beheerd door David Abreu Vineyard Management en verzorgd door Jorge Delgado en zijn team. In 2006 werd 34 hectare opnieuw beplant. De jaarlijkse productie varieert van 400 tot 750 dozen (tussen 5.000 en 9.000 flessen van 750 ml). De wijnmakers zijn Nick Gislason, Robert Black en Michel Rolland. Screaming Eagle staat bekend om zijn extreem beperkte productie, waarbij doorgaans slechts een paar honderd kisten wijn per jaar worden geproduceerd. Deze beperkte beschikbaarheid heeft bijgedragen aan de reputatie van een van de meest exclusieve en gewilde wijnhuizen ter wereld. De Cabernet Sauvignon van deze producent worden zeer geprezen vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, complexiteit en diepgang. Hun beoordelingen van wijncritici zijn bijna altijd uitstekent en de wijnen worden beschouwd als een van de beste wijnen die in Napa Valley worden geproduceerd. De zeldzaamheid en kwaliteit van Screaming Eagle-wijnen maken ze tot de duurste ter wereld. Ze worden vaak verkocht via toewijzing aan een selecte groep klanten, en de prijzen op de secundaire markt kunnen exorbitant hoog zijn.
De Screaming Eagle is middelmatig tot diep granaatpaars gekleurd en zweeft uit het glas met levendige noten van rijpe bramen, zwarte kersen en verse rode en zwarte bessen plus vleugjes zoethout, gekonfijte viooltjes, cederhouten borst en kruidnagelolie met een verleidelijke toets van zee spray. Medium-body met adembenemende elegantie, de smaak is fijn gestructureerd en toch gebouwd als een bakstenen huis met een superstrakke ruggengraat en een voortreffelijk gebreide zuurgraad. De intense smaken van zwart en rood fruit worden geaccentueerd door lagen minerale en bloemige noten, en eindigen met een ongelooflijke lengte en diepte. Onmiskenbaar verbluffend.
WEETJE: Wordt alleen verstuurd binnen Nederland of kan worden Afgehaald. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 30 aug. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Screaming Eagle |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2029 |
Drinken tot | 2065 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 100 |
Vinous rating | 100 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
James Suckling
Score
100
Avg Price (ex-tax)
$ 3,208
Screaming Eagle Napa Valley 2021
Monday, Feb 19, 2024
Color
Red
Country
United States
Region
California
Vintage
2021
The aromatics on this are stunning, offering black cherries, blackcurrants, lead pencil, spearmint, Spanish cedar. and wild roses. It’s medium-bodied and starts slowly on the palate and then takes off with muscular tension. Nicely chewy, toned and firm. Goes on for minutes. Flexing and showing its propensity for longevity. Rock on. Best after 2028 and beyond.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(98-100)
Drinking Window
2027 - 2046
From: The 2021 Napa Valley Cabernets, Part One (Dec 2023)
Tasted from barrel, the 2021 Screaming Eagle dazzles from start to finish. Dark, savory and explosive, the 2021 deftly marries power and finesse like few vintages I can remember tasting. Dark cherry, plum, mocha, grilled herbs, leather and a kick of spice all build in this wonderfully vibrant, layered Screaming Eagle. There's plenty of tannin, but it is elegantly built into the wine's fabric.
- By Antonio Galloni on December 2023
These are two fabulous 2021s from Screaming Eagle and winemaker Nick Gislason. In some years Gislason is among the early pickers, but in 2021 he waited. Merlot was harvested in late September, while the Cabernets were picked in the middle of October. The wines were still in barrel when I stopped by, but that moment, at the end of aging and just before bottling, is often a very good time to taste, certainly better than just after bottling. Yields are down about 25%, so there will be less wine to go around.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Screaming Eagle is een Amerikaans wijnhuis gelegen in Oakville, ten noorden van de stad Napa in de Napa Valley (Californië). Het is vooral beroemd om zijn zeer zeldzame Cabernet Sauvignon-wijnen met een beperkte productie.
Geschiedenis van Screaming Eagle
Dit wijnhuis werd in 1986 opgericht door Jean Phillips, die druiven verkocht aan verschillende Napa Valley-wijnhuizen. Ze kocht in 1986 de Oakville-wijngaard van 57 hectare, die werd beplant met een mix van variëteiten, waarvan de meeste verkocht werden aan verschillende Napa-wijnmakerijen, behalve 80 wijnstokken Cabernet Sauvignon. Voor deze ene hectare Cabernet vroeg Philips de mening van werknemers van Robert Mondavi Winery over het commerciële potentieel van haar wijn voordat ze Richard Peterson als adviseur inhuurde, en ontmoette vervolgens Petersons dochter, Heidi Peterson Barrett, die de eerste wijnmaker van Screaming Eagle werd. De gehele wijngaard werd in 1995 herbeplant met drie druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. De vintage uit 1992, uitgebracht in 1995, zorgde er door een combinatie van zeer lage productieaantallen en zeer positieve recensies voor dat Screaming Eagle een van de meest gevierde en dure wijnen in de Napa werd. In 1992 bracht ze de eerste vintage Screaming Eagle-wijn uit. Op 17 maart 2006 werd het landgoed verkocht aan Stan Kroenke en Charles Banks. De nieuwe eigenaren hadden spannende plannen om de wijngaard klein te houden, maar de lat op het gebied van kwaliteit hoger te leggen. In april 2009, verliet Charles Banks Screaming Eagle en liet Stan Kroenke als de enige eigenaar achter.
Productie van Screaming Eagle
De productie van Screaming Eagle is zeldzaam, met een sterke focus op kwaliteit. De wijngaard is relatief klein en het team hanteert een praktische en nauwkeurige benadering van elk aspect van het wijnmaken. De wijngaardes strekken zich uit over 48,21 acres (19,51 ha), beplant met de variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en een kleine hoeveelheid Sauvignon blanc. De wijngaarden worden beheerd door David Abreu Vineyard Management en verzorgd door Jorge Delgado en zijn team. In 2006 werd 34 hectare opnieuw beplant. De jaarlijkse productie varieert van 400 tot 750 dozen (tussen 5.000 en 9.000 flessen van 750 ml). De wijnmakers zijn Nick Gislason, Robert Black en Michel Rolland. Screaming Eagle staat bekend om zijn extreem beperkte productie, waarbij doorgaans slechts een paar honderd kisten wijn per jaar worden geproduceerd. Deze beperkte beschikbaarheid heeft bijgedragen aan de reputatie van een van de meest exclusieve en gewilde wijnhuizen ter wereld. De Cabernet Sauvignon van deze producent worden zeer geprezen vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, complexiteit en diepgang. Hun beoordelingen van wijncritici zijn bijna altijd uitstekent en de wijnen worden beschouwd als een van de beste wijnen die in Napa Valley worden geproduceerd. De zeldzaamheid en kwaliteit van Screaming Eagle-wijnen maken ze tot de duurste ter wereld. Ze worden vaak verkocht via toewijzing aan een selecte groep klanten, en de prijzen op de secundaire markt kunnen exorbitant hoog zijn.
Screaming Eagle is een Amerikaans wijnhuis gelegen in Oakville, ten noorden van de stad Napa in de Napa Valley (Californië). Het is vooral beroemd om zijn zeer zeldzame Cabernet Sauvignon-wijnen met een beperkte productie. Dit wijnhuis werd in 1986 opgericht door Jean Phillips, die druiven verkocht aan verschillende Napa Valley-wijnhuizen. Ze kocht in 1986 de Oakville-wijngaard van 57 hectare, die werd beplant met een mix van variëteiten, waarvan de meeste verkocht werden aan verschillende Napa-wijnmakerijen, behalve 80 wijnstokken Cabernet Sauvignon.
De productie van Screaming Eagle is zeldzaam, met een sterke focus op kwaliteit. De wijngaard is relatief klein en het team hanteert een praktische en nauwkeurige benadering van elk aspect van het wijnmaken. De wijngaardes strekken zich uit over 48,21 acres (19,51 ha), beplant met de variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en een kleine hoeveelheid Sauvignon blanc. De wijngaarden worden beheerd door David Abreu Vineyard Management en verzorgd door Jorge Delgado en zijn team. In 2006 werd 34 hectare opnieuw beplant. De jaarlijkse productie varieert van 400 tot 750 dozen (tussen 5.000 en 9.000 flessen van 750 ml). De wijnmakers zijn Nick Gislason, Robert Black en Michel Rolland. Screaming Eagle staat bekend om zijn extreem beperkte productie, waarbij doorgaans slechts een paar honderd kisten wijn per jaar worden geproduceerd. Deze beperkte beschikbaarheid heeft bijgedragen aan de reputatie van een van de meest exclusieve en gewilde wijnhuizen ter wereld. De Cabernet Sauvignon van deze producent worden zeer geprezen vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, complexiteit en diepgang. Hun beoordelingen van wijncritici zijn bijna altijd uitstekent en de wijnen worden beschouwd als een van de beste wijnen die in Napa Valley worden geproduceerd. De zeldzaamheid en kwaliteit van Screaming Eagle-wijnen maken ze tot de duurste ter wereld. Ze worden vaak verkocht via toewijzing aan een selecte groep klanten, en de prijzen op de secundaire markt kunnen exorbitant hoog zijn.
De Screaming Eagle is middelmatig tot diep granaatpaars gekleurd en zweeft uit het glas met levendige noten van rijpe bramen, zwarte kersen en verse rode en zwarte bessen plus vleugjes zoethout, gekonfijte viooltjes, cederhouten borst en kruidnagelolie met een verleidelijke toets van zee spray. Medium-body met adembenemende elegantie, de smaak is fijn gestructureerd en toch gebouwd als een bakstenen huis met een superstrakke ruggengraat en een voortreffelijk gebreide zuurgraad. De intense smaken van zwart en rood fruit worden geaccentueerd door lagen minerale en bloemige noten, en eindigen met een ongelooflijke lengte en diepte. Onmiskenbaar verbluffend.
WEETJE: Wordt alleen verstuurd binnen Nederland of kan worden Afgehaald. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Beschikbaar per | 30 aug. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Screaming Eagle |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2029 |
Drinken tot | 2065 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 100 |
Vinous rating | 100 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
James Suckling
Score
100
Avg Price (ex-tax)
$ 3,208
Screaming Eagle Napa Valley 2021
Monday, Feb 19, 2024
Color
Red
Country
United States
Region
California
Vintage
2021
The aromatics on this are stunning, offering black cherries, blackcurrants, lead pencil, spearmint, Spanish cedar. and wild roses. It’s medium-bodied and starts slowly on the palate and then takes off with muscular tension. Nicely chewy, toned and firm. Goes on for minutes. Flexing and showing its propensity for longevity. Rock on. Best after 2028 and beyond.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(98-100)
Drinking Window
2027 - 2046
From: The 2021 Napa Valley Cabernets, Part One (Dec 2023)
Tasted from barrel, the 2021 Screaming Eagle dazzles from start to finish. Dark, savory and explosive, the 2021 deftly marries power and finesse like few vintages I can remember tasting. Dark cherry, plum, mocha, grilled herbs, leather and a kick of spice all build in this wonderfully vibrant, layered Screaming Eagle. There's plenty of tannin, but it is elegantly built into the wine's fabric.
- By Antonio Galloni on December 2023
These are two fabulous 2021s from Screaming Eagle and winemaker Nick Gislason. In some years Gislason is among the early pickers, but in 2021 he waited. Merlot was harvested in late September, while the Cabernets were picked in the middle of October. The wines were still in barrel when I stopped by, but that moment, at the end of aging and just before bottling, is often a very good time to taste, certainly better than just after bottling. Yields are down about 25%, so there will be less wine to go around.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Screaming Eagle is een Amerikaans wijnhuis gelegen in Oakville, ten noorden van de stad Napa in de Napa Valley (Californië). Het is vooral beroemd om zijn zeer zeldzame Cabernet Sauvignon-wijnen met een beperkte productie.
Geschiedenis van Screaming Eagle
Dit wijnhuis werd in 1986 opgericht door Jean Phillips, die druiven verkocht aan verschillende Napa Valley-wijnhuizen. Ze kocht in 1986 de Oakville-wijngaard van 57 hectare, die werd beplant met een mix van variëteiten, waarvan de meeste verkocht werden aan verschillende Napa-wijnmakerijen, behalve 80 wijnstokken Cabernet Sauvignon. Voor deze ene hectare Cabernet vroeg Philips de mening van werknemers van Robert Mondavi Winery over het commerciële potentieel van haar wijn voordat ze Richard Peterson als adviseur inhuurde, en ontmoette vervolgens Petersons dochter, Heidi Peterson Barrett, die de eerste wijnmaker van Screaming Eagle werd. De gehele wijngaard werd in 1995 herbeplant met drie druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. De vintage uit 1992, uitgebracht in 1995, zorgde er door een combinatie van zeer lage productieaantallen en zeer positieve recensies voor dat Screaming Eagle een van de meest gevierde en dure wijnen in de Napa werd. In 1992 bracht ze de eerste vintage Screaming Eagle-wijn uit. Op 17 maart 2006 werd het landgoed verkocht aan Stan Kroenke en Charles Banks. De nieuwe eigenaren hadden spannende plannen om de wijngaard klein te houden, maar de lat op het gebied van kwaliteit hoger te leggen. In april 2009, verliet Charles Banks Screaming Eagle en liet Stan Kroenke als de enige eigenaar achter.
Productie van Screaming Eagle
De productie van Screaming Eagle is zeldzaam, met een sterke focus op kwaliteit. De wijngaard is relatief klein en het team hanteert een praktische en nauwkeurige benadering van elk aspect van het wijnmaken. De wijngaardes strekken zich uit over 48,21 acres (19,51 ha), beplant met de variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en een kleine hoeveelheid Sauvignon blanc. De wijngaarden worden beheerd door David Abreu Vineyard Management en verzorgd door Jorge Delgado en zijn team. In 2006 werd 34 hectare opnieuw beplant. De jaarlijkse productie varieert van 400 tot 750 dozen (tussen 5.000 en 9.000 flessen van 750 ml). De wijnmakers zijn Nick Gislason, Robert Black en Michel Rolland. Screaming Eagle staat bekend om zijn extreem beperkte productie, waarbij doorgaans slechts een paar honderd kisten wijn per jaar worden geproduceerd. Deze beperkte beschikbaarheid heeft bijgedragen aan de reputatie van een van de meest exclusieve en gewilde wijnhuizen ter wereld. De Cabernet Sauvignon van deze producent worden zeer geprezen vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, complexiteit en diepgang. Hun beoordelingen van wijncritici zijn bijna altijd uitstekent en de wijnen worden beschouwd als een van de beste wijnen die in Napa Valley worden geproduceerd. De zeldzaamheid en kwaliteit van Screaming Eagle-wijnen maken ze tot de duurste ter wereld. Ze worden vaak verkocht via toewijzing aan een selecte groep klanten, en de prijzen op de secundaire markt kunnen exorbitant hoog zijn.