2022 Mas Martinet Els Escurçons BIO

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , , , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2026 - 2036 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Omschrijving
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Mas Martinet is een van de pioniers van de nieuwe Priorat, het project van de familie Pérez. Sinds 2017 gebruiken ze geen sorteertafel meer en doen ze geen pied de cuve, maar al hun fermentaties zijn met de gisten van de druiven; en ze zijn 15 jaar geleden gestopt met het koelen van de druiven. Van 2006 tot 2016 hebben ze het aantal volle trossen in hun fermentaties verhoogd, die nu allemaal 100% volle trossen zijn voor alle wijnen behalve de Martinet Bru.
Ze hebben 25 hectare wijngaarden op vijf verschillende locaties die biologisch en biodynamisch worden verbouwd met permacultuur en regeneratieve landbouw. De Martinet Bru komt gedeeltelijk van een landgoed genaamd Mas Seró, gelegen in het gebied van Masos de Falset, het landgoed van Serra Alta, op een hoogte van 400 m en op het zuidwesten, en een landgoed gelegen in Torroja, dat is kouder en dieper. Het is een blend van Garnatxa Negra, Carinyena, Sirà en een klein beetje Merlot en Cabernet Sauvignon natuurlijk biologisch/bio dynamisch gemaakt zonder chemicaliën.
De Els Escurçons is een eerbetoon aan Priorat vóór de phylloxera, toen men in de hogere delen werkte en vooral de Garnacha. De wijn is een 100% Garnacha van een wijngaard op 600 meter hoogte. Het hoogste landgoed van Priorat op een ijzerhoudend leisteenhoudend land. Het zijn nog originele niet ge-ente wijnstokken. Het is een uitzonderlijk fijne en elegante wijn die de mooiste helling van Priorat laat zien. Gefermenteerd in amforen en ook gerijpt in glazen mandflessen. Het is een wijn die de typische structuur, kracht en rustiek van de Priorat weergeeft, maar dan met elegantie, delicate rijpheid wat alleen mogelijk is van druiven van extreem oude stokken. De Els Escurçons heeft een fraaie neus van fijn rood fruit zoals bosaardbeitjes en frambozen en is in de mond bijzonder verfijn en elegant. De wijn heeft een lange, frisse, elegante grootse afdronk. Dit is een top grenache zoals men zelden tegenkomt met een groot bewaarpotentieel. Er worden van deze fantastische wijn, maar rond de 3.500 wijnen gemaakt.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Mas Martinet |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Monastrell, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
94+
Release Price
$140
Drink Date
2022 - 2029
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The 2019 Els Escurçons comes from a 20-year-old vineyard, a massal selection of old Garnacha from the village of Porrera on south- and southwest-facing terraces of ferruginous decomposed llicorella slate. In June 2015, 30 hectares of forest around the vineyard burned down, and 10% of the vines died. The vineyard expression has been coming back since 2016, but they feel it has changed, as the vegetation around it has disappeared. The first two vintages after the fire showed anger and stress, and in 2018, they noticed a change that seems to continue in 2019. But then 2019 was very unusual, incredibly concentrated but only 13.5% alcohol and surprisingly tannic. This is a wine that matures in glass demijohn and ceramic jars. Another unusual wine from an unusual harvest here. 3,800 bottles produced.
In 2020, they lost 86% of the crop to mildew and black rot, so they implemented a lot of changes in 2021. Both 2019 and 2020 are atypical vintages here.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2024 - 2034
From: Mediterranean Spain: Where to Start? (Mar 2021)
Bright-rimmed ruby. Mineral-accented aromas of fresh red and blue fruits, along with suggestions of exotic spices, potpourri and licorice. Stains the palate with sappy, mineral-accented black raspberry, cherry and mulberry flavors, while smoky minerality adds energetic lift and spine. Polished tannins shape the finish, which clings with excellent tenacity and resonating mineral, spice and floral notes. All whole clusters.
- By Josh Raynolds on February 2021
Sara Pérez runs Mas Martinet, established in 1989 by her father, Josep Luis Pérez Ovejero, one of Priorat’s founding fathers. Based in Falset, the family owns 22 hectares of high-altitude, slate-rich vineyards in Gratallops. They make three single-vineyard bottlings and an entry-level blend called Martinet Bru. Pérez is among the most innovative winemakers in a region that has no shortage of them. All of the vineyards are farmed organically and the wines, which are on the distinctly elegant side for Priorat, are made with native yeasts and no added enzymes. Sara Pérez was among the first here to use clay amphoras, a practice that has caught on across Spain. The vines are almost all very old, thus their yield is quite small and the single-site wines aren’t usually easy to find. Mas Martinet is one of the leading estates in Spain, by my estimation.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Op Mas Martinet zijn alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. Sara en haar team van Martinet zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichtspunten, met een cultuur gebaseerd op balans, duurzaamheid en harmonie met de natuur. Zeer toegewijd aan traditie, aan het milieu en aan mensen. Ze recupereren sommige variëteiten en vinden sommige processen en materialen opnieuw uit volgens de principes van agro-ecologie en minimale interventie met maximaal respect voor de mensen die eraan werken. Ze bewerken de gewassen op een milieuvriendelijke manier, waarbij ze zo respectvol mogelijk omgaan met de processen. Voorbeelden zijn bijv het kweken peulvruchten en wilde soorten bloemen en struiken om zo voor voedsel te zorgen voor de gehele keten. ze baseren ons op de maankalender om de natuurlijke behandelingen die we in de wijngaard gebruiken, zoals compost en kruideninfusies, te optimaliseren (bio-dynamisch).
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Garnatxa Negra, Cariñnyena, Garnatxa Peluda en Sirà, Merlot en Cabernet Sauvignon.
De wijnpers is unaniem lovend over de wijnen van dit iconisch huis. Wijnen die punten krijgen dicht tegen de maximale grens van 100 punten is eerder standaard dan uitzondering. Aanbod van de relatief kleine postzegel wijngaarden is zeer beperkt en bewaar-potentieel van de wijnen is ongekend lang.
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Mas Martinet is een van de pioniers van de nieuwe Priorat, het project van de familie Pérez. Sinds 2017 gebruiken ze geen sorteertafel meer en doen ze geen pied de cuve, maar al hun fermentaties zijn met de gisten van de druiven; en ze zijn 15 jaar geleden gestopt met het koelen van de druiven. Van 2006 tot 2016 hebben ze het aantal volle trossen in hun fermentaties verhoogd, die nu allemaal 100% volle trossen zijn voor alle wijnen behalve de Martinet Bru.
Ze hebben 25 hectare wijngaarden op vijf verschillende locaties die biologisch en biodynamisch worden verbouwd met permacultuur en regeneratieve landbouw. De Martinet Bru komt gedeeltelijk van een landgoed genaamd Mas Seró, gelegen in het gebied van Masos de Falset, het landgoed van Serra Alta, op een hoogte van 400 m en op het zuidwesten, en een landgoed gelegen in Torroja, dat is kouder en dieper. Het is een blend van Garnatxa Negra, Carinyena, Sirà en een klein beetje Merlot en Cabernet Sauvignon natuurlijk biologisch/bio dynamisch gemaakt zonder chemicaliën.
De Els Escurçons is een eerbetoon aan Priorat vóór de phylloxera, toen men in de hogere delen werkte en vooral de Garnacha. De wijn is een 100% Garnacha van een wijngaard op 600 meter hoogte. Het hoogste landgoed van Priorat op een ijzerhoudend leisteenhoudend land. Het zijn nog originele niet ge-ente wijnstokken. Het is een uitzonderlijk fijne en elegante wijn die de mooiste helling van Priorat laat zien. Gefermenteerd in amforen en ook gerijpt in glazen mandflessen. Het is een wijn die de typische structuur, kracht en rustiek van de Priorat weergeeft, maar dan met elegantie, delicate rijpheid wat alleen mogelijk is van druiven van extreem oude stokken. De Els Escurçons heeft een fraaie neus van fijn rood fruit zoals bosaardbeitjes en frambozen en is in de mond bijzonder verfijn en elegant. De wijn heeft een lange, frisse, elegante grootse afdronk. Dit is een top grenache zoals men zelden tegenkomt met een groot bewaarpotentieel. Er worden van deze fantastische wijn, maar rond de 3.500 wijnen gemaakt.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Mas Martinet |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Monastrell, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
94+
Release Price
$140
Drink Date
2022 - 2029
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The 2019 Els Escurçons comes from a 20-year-old vineyard, a massal selection of old Garnacha from the village of Porrera on south- and southwest-facing terraces of ferruginous decomposed llicorella slate. In June 2015, 30 hectares of forest around the vineyard burned down, and 10% of the vines died. The vineyard expression has been coming back since 2016, but they feel it has changed, as the vegetation around it has disappeared. The first two vintages after the fire showed anger and stress, and in 2018, they noticed a change that seems to continue in 2019. But then 2019 was very unusual, incredibly concentrated but only 13.5% alcohol and surprisingly tannic. This is a wine that matures in glass demijohn and ceramic jars. Another unusual wine from an unusual harvest here. 3,800 bottles produced.
In 2020, they lost 86% of the crop to mildew and black rot, so they implemented a lot of changes in 2021. Both 2019 and 2020 are atypical vintages here.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2024 - 2034
From: Mediterranean Spain: Where to Start? (Mar 2021)
Bright-rimmed ruby. Mineral-accented aromas of fresh red and blue fruits, along with suggestions of exotic spices, potpourri and licorice. Stains the palate with sappy, mineral-accented black raspberry, cherry and mulberry flavors, while smoky minerality adds energetic lift and spine. Polished tannins shape the finish, which clings with excellent tenacity and resonating mineral, spice and floral notes. All whole clusters.
- By Josh Raynolds on February 2021
Sara Pérez runs Mas Martinet, established in 1989 by her father, Josep Luis Pérez Ovejero, one of Priorat’s founding fathers. Based in Falset, the family owns 22 hectares of high-altitude, slate-rich vineyards in Gratallops. They make three single-vineyard bottlings and an entry-level blend called Martinet Bru. Pérez is among the most innovative winemakers in a region that has no shortage of them. All of the vineyards are farmed organically and the wines, which are on the distinctly elegant side for Priorat, are made with native yeasts and no added enzymes. Sara Pérez was among the first here to use clay amphoras, a practice that has caught on across Spain. The vines are almost all very old, thus their yield is quite small and the single-site wines aren’t usually easy to find. Mas Martinet is one of the leading estates in Spain, by my estimation.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Op Mas Martinet zijn alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. Sara en haar team van Martinet zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichtspunten, met een cultuur gebaseerd op balans, duurzaamheid en harmonie met de natuur. Zeer toegewijd aan traditie, aan het milieu en aan mensen. Ze recupereren sommige variëteiten en vinden sommige processen en materialen opnieuw uit volgens de principes van agro-ecologie en minimale interventie met maximaal respect voor de mensen die eraan werken. Ze bewerken de gewassen op een milieuvriendelijke manier, waarbij ze zo respectvol mogelijk omgaan met de processen. Voorbeelden zijn bijv het kweken peulvruchten en wilde soorten bloemen en struiken om zo voor voedsel te zorgen voor de gehele keten. ze baseren ons op de maankalender om de natuurlijke behandelingen die we in de wijngaard gebruiken, zoals compost en kruideninfusies, te optimaliseren (bio-dynamisch).
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Garnatxa Negra, Cariñnyena, Garnatxa Peluda en Sirà, Merlot en Cabernet Sauvignon.
De wijnpers is unaniem lovend over de wijnen van dit iconisch huis. Wijnen die punten krijgen dicht tegen de maximale grens van 100 punten is eerder standaard dan uitzondering. Aanbod van de relatief kleine postzegel wijngaarden is zeer beperkt en bewaar-potentieel van de wijnen is ongekend lang.