2022 Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2026 - 2048 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De 2022 Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé is een blend van 75% Merlot, 20% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon. Diep paars-zwart van kleur is de Fleur Cardinale met in de neus uitnodigende tonen van kaneel, steranijs, pruimenconserven en met chocolade bedekte kersen met een verleidelijke ondertoon van seringen, moerbeien, piment en zwarte truffels. Medium tot vol in de mond met aroma's van zwart fruit, exotische kruiden en mineraliteit eindigend met grote frisheid en diepte.
Het wijndomein Château Fleur Cardinale is gelegen op een van de hoogste punten van het klei-kalksteenplateau van Saint-Etienne-de-Lisse langs de nok van de noordelijke helling. Het strekt zich uit over 23,5 hectare (58 acres) en bestaat uit een breed scala aan bodem- en ondergrondsoorten met een groot wijnbouwpotentieel. De 64 percelen die deel uitmaken van het landgoed genieten van alle blootstellingen, evenals een gevarieerde topografie. De druivensamenstelling van de wijngaard wordt grotendeels gedomineerd door Merlot (77%), gevolgd door Cabernet Franc (18%) en Cabernet Sauvignon (5%).
Al vele jaren zet het landgoed zich volledig in voor milieuvriendelijke omschakeling van de wijnbouw en heeft het tegelijkertijd tal van acties ondernomen ten gunste van het behoud van de biodiversiteit dus geen chemische onkruidbestrijdingen voeren een insecticidenvrij beleid.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Fleur Cardinale |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
2021 Fleur Cardinale
RP (90-92)
The 2021 Fleur Cardinale exhibits aromas of sweet cherries and blackberries mingled with vanilla pod and spices. Medium to full-bodied, bright and unusually elegant, it's seamless and polished, with good depth at the core and a mouthwatering finish. I suspect it will continue to flesh out with further élevage.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU FLEUR CARDINALE ST.-EMILION 2022
Score: 95-96
Plenty of ripe berry and currant character with some freshly cut black cherries. Hints of chocolate. Medium body with firm tannins and a flavorful finish. Yet all in reserve. Crunchy.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
96
ALEXANDRE MA
93-94
The 2022 vintage of Château Fleur Cardinale embodies a combination of plumpness and elegance. The distinct aromas of dark plums and blackberries, along with meticulously crafted baking spices such as star anise and cumin, are intoxicating. Unlike its usual robust structure, this vintage reveals a delicate and sweet demeanor upon the first sip. The high proportion of clay-limestone soil provides firm tannins that gradually emerge on the finish, making it an excellent wine that is infectiously appealing whether young or aged. May 2023
DECANTER, GEORGINA HINDLE
94
Floral flecks with ripe black fruits on the nose. Straight and linear, concentrated but kept in check by fine and firm tannins that keep the frame relatively narrow and focused from start to finish. Nice purity and clarity of elements with cool blueberries alongside slate, liquorice and crushed stones giving the mineral nuance. Still has tension so you're not getting much width at this point but everything is presented so nicely and formally, all in its place with high acidity making it such an appealing, friendly and drinkable wine. Great stuff from this estate that continues to impress. Yield 38hl/ha. Harvest 19-30 September. Ageing 12-14 months, 72% new French oak barrels, 18% one wine, 7% 30hl foudres, 3% 750l amphora. 3.6pH. Bee friendly. Jean-Philippe fort consultant. May 2023
FALSTAFF, PETER MOSER
95
Deep dark ruby gamet colour with inky, opaque core, purple reflections, delicate brightening on the rim. Restrained, fine noble oak nuances, black forest berries, dark cherries, tobacco savouriness in the background. Complex, sweet cherries, ripe plums, fine acidity, dark nougat, lingers long, certain ageing potential. May 2023
GREAT WINES OF BORDEAUX
95-96
75% Merlot, 20% C. Franc and 5% C. Sauvignon. 14.77% alcohol. Intense and lush, creamy black cherries, dark chocolate, sappy, vibrant, great complexity, structure, long and persistent finish. Caroline and Ludovic Decoster deserve much praise for constantly improving the quality of the property. They are true rock star vignerons! Impressive for the vintage. May 2023
INSIDE BORDEAUX, JANE ANSON
94
These guys know how to combine intensity and lift, and here they capture the exuberance and exoticism of the spice and fruit character of 2022 wiyhout going overboard. This is big but has enjoyable floral character and chalky tannins, needs some time in bottle to soften, but there is juice and punch. May 2023
JEB DUNNUCK
94-96
One of the finest vintages to date for this estate, possibly eclipsing the 2016, the 2022 Château Fleur Cardinale offers a medium to full-bodied, seamless, incredibly elegant and balanced profile that brings beautiful richness in its ripe black raspberry and cassis fruits as well as some spicy, floral, and herbal nuances. Balanced and nicely concentrated, with ripe tannins, it does everything right in the vintage. (Tasted two times.) May 2023
THE DRINKS BUSINESS, COLIN HAY
93-95
Very impressive even in the context of this great St Emilion vintage and probably the best I’ve tasted from here. A beautifully constructed and highly aromatically expressive entry – with crushed rosemary and lavender and fresh violet enrobing the dark berry and stone fruit. A little green tea too. Gracious on the entry, with more aeration (in the glass or the mouth) releasing lovely shades of graphite and, above all, cedar. Cool, sophisticated, elegant, refined and very fresh on the long, juicy, energetic finish. Really excellent. May 2023
THE WINE CELLAR INSIDER, JEFF LEVE
94-96
Dark in color, the wine is rich, concentrated, dense, lush, and packed with toasty oak, black plums, licorice, and espresso. Sweet, long, and round, with a chocolate covered black cherry filled finish. The blend is 65% Merlot, 20% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon. All that extra Cabernet really makes a difference adding more freshness, complexity, and individuality. Drink from 2025-2042. May 2023
THE WINE INDEPENDENT, LISA PERROTTI-BROWN
93-95
The 2022 Fleur Cardinale is a blend of 75% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 5% Cabernet Sauvignon. Deep garnet-purple in color, it gallops out with energetic notes of stewed black plums, kirsch, and blackberry pie, followed by wafts of violets, dark chocolate, and star anise. The full-bodied palate is concentrated, packed with black fruit preserves, and framed by ripe, rounded tannins, finishing long and with just enough freshness. May 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Voormalige eigenaren van het porseleinbedrijf Haviland in Limoges, Dominique en Florence Decoster kochten Château Fleur Cardinale in 2001. Met de hulp van het bestaande team slaagden ze er in 2006 in om voor het landgoed promotie te maken naar de rang van Grand Cru Classé. In 2012 trad hun schoondochter Caroline toe tot de onderneming. Ludovic, hun oudste zoon, vervolledigde het team in 2015. De reis die als koppel begon, ging nu als gezin verder.
Het wijndomein is gelegen op een van de hoogste punten van het klei-kalksteenplateau van Saint-Etienne-de-Lisse langs de nok van de noordelijke helling. Het strekt zich uit over 23,5 hectare (58 acres) en bestaat uit een breed scala aan bodem- en ondergrondsoorten met een groot wijnbouwpotentieel. De 64 percelen die deel uitmaken van het landgoed genieten van alle blootstellingen, evenals een gevarieerde topografie. De druivensamenstelling van de wijngaard wordt grotendeels gedomineerd door Merlot (76%), gevolgd door Cabernet Franc (20%) en Cabernet Sauvignon (4%).
Al vele jaren zet het landgoed zich volledig in voor milieuvriendelijke omschakeling van de wijnbouw en heeft het tegelijkertijd tal van acties ondernomen ten gunste van het behoud van de biodiversiteit dus geen chemische onkruidbestrijdingen voeren een insecticidenvrij beleid.
Onkruid en bloemen tussen rijen herstellen de voedingselementen van de wijnstokken. Deze praktijk maakt het mogelijk om aarderosie te beperken en bodems te verdichten, terwijl hun porositeit en draagvermogen worden verbeterd. Door een toevluchtsoord en een voedselbron te bieden, bevordert dit de ontwikkeling van macrofauna (regenwormen) en microfauna (bacteriën en schimmels). Het landgoed omvat ook permanent, natuurlijk braakland, dat een echt ecologisch reservoir is, ongestoord door de mens, en waarin de natuur erin is geslaagd haar rechten terug te winnen.
De vatenkamer, gerenoveerd in 2019, maakt het mogelijk om de vinificatie per perceel uit te voeren, waardoor de individuele expressie van elk terroir zorgvuldig kan worden bewaakt. Het bevat temperatuurgecontroleerde tronco-conische roestvrijstalen vaten van vloer tot plafond, waardoor een grotere precisie kan worden verkregen bij het beheren van temperaturen en afzuigpotentieel.
De verschillende partijen (combinaties van druivenras en grondsoort) worden afzonderlijk gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten voor een periode van 12 tot 14 maanden. De stijl van elk van de tien kuiperijen zijn afgestemd op het karakter van elk perceel, zodat het specifieke profiel van elk perceel perfect tot het einde van het verouderingsproces zichtbaar is. Tegelijkertijd wordt ongeveer 10% van de productie microgevinifieerd in twintig vaten van 500 liter in een speciale kelder. Elk van deze vaten is uitgerust met een ingenieus onafhankelijk temperatuurregelapparaat dat een zeer nauwkeurig temperatuurbeheer garandeert. Deze microvinificatie geeft een extra dimensie aan de wijn waardoor hij een intense fruitsmaak krijgt. Ten slotte zijn 750 liter amforen gereserveerd voor het rijpen van wijn van oude Merlot- en oude Cabernet Franc-percelen. Deze specifieke veroudering verbetert het fruitkarakter en de lengte van de smaak in de uiteindelijke blend.
De 2022 Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé is een blend van 75% Merlot, 20% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon. Diep paars-zwart van kleur is de Fleur Cardinale met in de neus uitnodigende tonen van kaneel, steranijs, pruimenconserven en met chocolade bedekte kersen met een verleidelijke ondertoon van seringen, moerbeien, piment en zwarte truffels. Medium tot vol in de mond met aroma's van zwart fruit, exotische kruiden en mineraliteit eindigend met grote frisheid en diepte.
Het wijndomein Château Fleur Cardinale is gelegen op een van de hoogste punten van het klei-kalksteenplateau van Saint-Etienne-de-Lisse langs de nok van de noordelijke helling. Het strekt zich uit over 23,5 hectare (58 acres) en bestaat uit een breed scala aan bodem- en ondergrondsoorten met een groot wijnbouwpotentieel. De 64 percelen die deel uitmaken van het landgoed genieten van alle blootstellingen, evenals een gevarieerde topografie. De druivensamenstelling van de wijngaard wordt grotendeels gedomineerd door Merlot (77%), gevolgd door Cabernet Franc (18%) en Cabernet Sauvignon (5%).
Al vele jaren zet het landgoed zich volledig in voor milieuvriendelijke omschakeling van de wijnbouw en heeft het tegelijkertijd tal van acties ondernomen ten gunste van het behoud van de biodiversiteit dus geen chemische onkruidbestrijdingen voeren een insecticidenvrij beleid.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Fleur Cardinale |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
2021 Fleur Cardinale
RP (90-92)
The 2021 Fleur Cardinale exhibits aromas of sweet cherries and blackberries mingled with vanilla pod and spices. Medium to full-bodied, bright and unusually elegant, it's seamless and polished, with good depth at the core and a mouthwatering finish. I suspect it will continue to flesh out with further élevage.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU FLEUR CARDINALE ST.-EMILION 2022
Score: 95-96
Plenty of ripe berry and currant character with some freshly cut black cherries. Hints of chocolate. Medium body with firm tannins and a flavorful finish. Yet all in reserve. Crunchy.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
96
ALEXANDRE MA
93-94
The 2022 vintage of Château Fleur Cardinale embodies a combination of plumpness and elegance. The distinct aromas of dark plums and blackberries, along with meticulously crafted baking spices such as star anise and cumin, are intoxicating. Unlike its usual robust structure, this vintage reveals a delicate and sweet demeanor upon the first sip. The high proportion of clay-limestone soil provides firm tannins that gradually emerge on the finish, making it an excellent wine that is infectiously appealing whether young or aged. May 2023
DECANTER, GEORGINA HINDLE
94
Floral flecks with ripe black fruits on the nose. Straight and linear, concentrated but kept in check by fine and firm tannins that keep the frame relatively narrow and focused from start to finish. Nice purity and clarity of elements with cool blueberries alongside slate, liquorice and crushed stones giving the mineral nuance. Still has tension so you're not getting much width at this point but everything is presented so nicely and formally, all in its place with high acidity making it such an appealing, friendly and drinkable wine. Great stuff from this estate that continues to impress. Yield 38hl/ha. Harvest 19-30 September. Ageing 12-14 months, 72% new French oak barrels, 18% one wine, 7% 30hl foudres, 3% 750l amphora. 3.6pH. Bee friendly. Jean-Philippe fort consultant. May 2023
FALSTAFF, PETER MOSER
95
Deep dark ruby gamet colour with inky, opaque core, purple reflections, delicate brightening on the rim. Restrained, fine noble oak nuances, black forest berries, dark cherries, tobacco savouriness in the background. Complex, sweet cherries, ripe plums, fine acidity, dark nougat, lingers long, certain ageing potential. May 2023
GREAT WINES OF BORDEAUX
95-96
75% Merlot, 20% C. Franc and 5% C. Sauvignon. 14.77% alcohol. Intense and lush, creamy black cherries, dark chocolate, sappy, vibrant, great complexity, structure, long and persistent finish. Caroline and Ludovic Decoster deserve much praise for constantly improving the quality of the property. They are true rock star vignerons! Impressive for the vintage. May 2023
INSIDE BORDEAUX, JANE ANSON
94
These guys know how to combine intensity and lift, and here they capture the exuberance and exoticism of the spice and fruit character of 2022 wiyhout going overboard. This is big but has enjoyable floral character and chalky tannins, needs some time in bottle to soften, but there is juice and punch. May 2023
JEB DUNNUCK
94-96
One of the finest vintages to date for this estate, possibly eclipsing the 2016, the 2022 Château Fleur Cardinale offers a medium to full-bodied, seamless, incredibly elegant and balanced profile that brings beautiful richness in its ripe black raspberry and cassis fruits as well as some spicy, floral, and herbal nuances. Balanced and nicely concentrated, with ripe tannins, it does everything right in the vintage. (Tasted two times.) May 2023
THE DRINKS BUSINESS, COLIN HAY
93-95
Very impressive even in the context of this great St Emilion vintage and probably the best I’ve tasted from here. A beautifully constructed and highly aromatically expressive entry – with crushed rosemary and lavender and fresh violet enrobing the dark berry and stone fruit. A little green tea too. Gracious on the entry, with more aeration (in the glass or the mouth) releasing lovely shades of graphite and, above all, cedar. Cool, sophisticated, elegant, refined and very fresh on the long, juicy, energetic finish. Really excellent. May 2023
THE WINE CELLAR INSIDER, JEFF LEVE
94-96
Dark in color, the wine is rich, concentrated, dense, lush, and packed with toasty oak, black plums, licorice, and espresso. Sweet, long, and round, with a chocolate covered black cherry filled finish. The blend is 65% Merlot, 20% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon. All that extra Cabernet really makes a difference adding more freshness, complexity, and individuality. Drink from 2025-2042. May 2023
THE WINE INDEPENDENT, LISA PERROTTI-BROWN
93-95
The 2022 Fleur Cardinale is a blend of 75% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 5% Cabernet Sauvignon. Deep garnet-purple in color, it gallops out with energetic notes of stewed black plums, kirsch, and blackberry pie, followed by wafts of violets, dark chocolate, and star anise. The full-bodied palate is concentrated, packed with black fruit preserves, and framed by ripe, rounded tannins, finishing long and with just enough freshness. May 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Voormalige eigenaren van het porseleinbedrijf Haviland in Limoges, Dominique en Florence Decoster kochten Château Fleur Cardinale in 2001. Met de hulp van het bestaande team slaagden ze er in 2006 in om voor het landgoed promotie te maken naar de rang van Grand Cru Classé. In 2012 trad hun schoondochter Caroline toe tot de onderneming. Ludovic, hun oudste zoon, vervolledigde het team in 2015. De reis die als koppel begon, ging nu als gezin verder.
Het wijndomein is gelegen op een van de hoogste punten van het klei-kalksteenplateau van Saint-Etienne-de-Lisse langs de nok van de noordelijke helling. Het strekt zich uit over 23,5 hectare (58 acres) en bestaat uit een breed scala aan bodem- en ondergrondsoorten met een groot wijnbouwpotentieel. De 64 percelen die deel uitmaken van het landgoed genieten van alle blootstellingen, evenals een gevarieerde topografie. De druivensamenstelling van de wijngaard wordt grotendeels gedomineerd door Merlot (76%), gevolgd door Cabernet Franc (20%) en Cabernet Sauvignon (4%).
Al vele jaren zet het landgoed zich volledig in voor milieuvriendelijke omschakeling van de wijnbouw en heeft het tegelijkertijd tal van acties ondernomen ten gunste van het behoud van de biodiversiteit dus geen chemische onkruidbestrijdingen voeren een insecticidenvrij beleid.
Onkruid en bloemen tussen rijen herstellen de voedingselementen van de wijnstokken. Deze praktijk maakt het mogelijk om aarderosie te beperken en bodems te verdichten, terwijl hun porositeit en draagvermogen worden verbeterd. Door een toevluchtsoord en een voedselbron te bieden, bevordert dit de ontwikkeling van macrofauna (regenwormen) en microfauna (bacteriën en schimmels). Het landgoed omvat ook permanent, natuurlijk braakland, dat een echt ecologisch reservoir is, ongestoord door de mens, en waarin de natuur erin is geslaagd haar rechten terug te winnen.
De vatenkamer, gerenoveerd in 2019, maakt het mogelijk om de vinificatie per perceel uit te voeren, waardoor de individuele expressie van elk terroir zorgvuldig kan worden bewaakt. Het bevat temperatuurgecontroleerde tronco-conische roestvrijstalen vaten van vloer tot plafond, waardoor een grotere precisie kan worden verkregen bij het beheren van temperaturen en afzuigpotentieel.
De verschillende partijen (combinaties van druivenras en grondsoort) worden afzonderlijk gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten voor een periode van 12 tot 14 maanden. De stijl van elk van de tien kuiperijen zijn afgestemd op het karakter van elk perceel, zodat het specifieke profiel van elk perceel perfect tot het einde van het verouderingsproces zichtbaar is. Tegelijkertijd wordt ongeveer 10% van de productie microgevinifieerd in twintig vaten van 500 liter in een speciale kelder. Elk van deze vaten is uitgerust met een ingenieus onafhankelijk temperatuurregelapparaat dat een zeer nauwkeurig temperatuurbeheer garandeert. Deze microvinificatie geeft een extra dimensie aan de wijn waardoor hij een intense fruitsmaak krijgt. Ten slotte zijn 750 liter amforen gereserveerd voor het rijpen van wijn van oude Merlot- en oude Cabernet Franc-percelen. Deze specifieke veroudering verbetert het fruitkarakter en de lengte van de smaak in de uiteindelijke blend.