2022 Buitenverwachting Meifort

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
- Koop 6 voor 13,10 10,83 en bespaar 5%
Omschrijving
In het prachtige gebied Constantia produceert Eigenaar Lars Maack samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen in het topsegment: frisse en volle wijnen. De langzaam rijpende klimatologische omstandigheden met koude nachten en bescheiden dagtemperaturen vertalen zich in frisse, knapperige en volle wijnen.
De Buitenverwachting Meifort is een blend, die gedomineerd wordt door Cabernet Franc aangevuld met Cabernet Sauvignon en Merlot dus met de typische Bordeaux-druiven. De Meifort krijgt 24 maanden de tijd om te rijpen op eikenhouten vaten. Het resultaat is een fraaie gelagerde wijn, rijp en met een lange afdronk. In het glas heeft de Meifort een sprankelende frisse robijnrode kleur. In de neus ruiken we volle en warme tonen van elegante pruimen, rode kersen, tabak en een hint van vanille als gevolg van de eiken veroudering. In de mond is de wijn full bodied, romig maar zeker ook nog met goede zuren zodat de wijnen een mooie ruggengraat heeft. De Buitenverwachting Meifort is een wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is is goede begeleider van krachtige (gegrilde) vleesgerechten, lam, wild, pasta’s, pizza’s en pittige kazen.
Oordeel De Grote Hamersma: 8.5
Volledig op eiken opgevoed bordeauxtrio. Zodoende zijn een stevige hoeveelheid zwarte bessen, pruimen, donkere kersen, geroosterde paprika, laurier, fikse tannines en een enorme aandrang om groots en meeslepend vlees te gaan braden of grillen niet geheel buitenverwachting. Indrukwekkend veel wijn voor dit geld.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Constantia (Appellatie) |
Wijnhuis | Buitenverwachting |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Geworteld in diepe, granieten bodems en gekoeld door de zeewind uit de omringende oceanen, zijn de wijnen van Buitenverwachting een uitdrukking van dit unieke klimaat.De geschiedenis van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Buitenverwachting gaat terug tot 1773. Wijnhuis Buitenverwachting heeft het concept van milieuvriendelijke landbouw geïntroduceerd, dat beter is voor de grond, de arbeider en voor minder verontreiniging zorgt.
Vanaf 1773 heeft dit wijnhuis niet minder dan 16 eigenaren gehad, waarvan een aantal met vele schulden te maken hebben gehad. Ondanks deze geschiedenis bloeide het wijnhuis in 1825 op, onder leiding van Ryk Arnoldus Cloete, broer van de beroemde Hendrik van Constantia. In 1981, toen het wijnhuis in handen was van de familie Mueller, werden de wijngaarden onderzocht, wat leidde tot een uitgebreide verplanting van de diverse wijngaarden. Dit leidde tot de grootste oogst ooit voor Buitenverwachting in 1985. Het wijnhuis heeft daarna nog vele moderniseringen ondergaan, waaronder een geheel vernieuwde winery.
In het prachtige gebied Constantia produceert Eigenaar Lars Maack samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen in het topsegment: frisse en volle wijnen. Het restaurant staat reeds jaren in de top 10 ranking in de culinaire gidsen van het land. Hier kookt een twee sterren chef uit Oostenrijk. Stelt u zich voor; in goed gezelschap, op de veranda midden in de wijngaarden en dan genieten van een redelijk ‘vloeibare’ lunch. Dat is toch de hemel op aarde!
De langzaam rijpende klimatologische omstandigheden met koude nachten en bescheiden dagtemperaturen vertalen zich in frisse, knapperige en volle wijnen. Het klimaat van Constantia, gespecialiseerd in Sauvignon Blanc, stelt wijnmaker Brad Paton in samenwerking met wijnbouwer Peter Reynolds in staat om alle onderrijpe groene smaken eruit te rijpen. De meeste sites ontwikkelen een unieke “gele” fruitsmaak, zoals meloenen, passievrucht, gele appel en kruisbessen.
Buitenverwachting's koudste meest op het zuiden gelegen wijngaarden, ook wel "Husseys Vlei" genoemd, vormen een uitzondering op de rijpe stijl van Sauvignon Blancs. Deze sites produceren Sauvignon Blancs met kenmerkende "groene" maar rijke smaken die lijken op groene paprika's. Slechts een paar op het noorden gerichte wijngaarden met volle zonblootstelling zijn geschikt voor de Bordeauxrode variëteiten van Buitenverwachting. Deze wijnen worden gedurende twee jaar gerijpt in Franse Barrique-vaten en ontwikkelen zich tot complexe, dichte en frisse wijnen.