2021 Montaribaldi Barbera D' Alba Dü Gir

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | Barbera d'Alba |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2034 |
- Koop 6 voor 18,95 15,66 en bespaar 10%
Op voorraad
32 items beschikbaar
Omschrijving
Een Barbera zoals deze hoort te zijn. Niet zoals de vele alledaagse Barbera's die als massa worden gemaakt en waar veel te veel geld voor moet worden betaald maar een met zorg gemaakte Barbera vol met zwart fruit, hout, cacao en een vleugje vanille. Gewoon TOP. De Barbera d'Alba DOC Du Gir komt van Barebera wijngaarden gelegen in de gemeente Alba op een hoogte van 225 meter en dd wijngaarden zijn als ruim 60 jaar oud. De Barbera-druiven moeten worden geoogst tussen eind september en het eerste decennium van oktober. De wijngaard Du Gir is de laatste Barbera-wijngaard die wordt geoogst. De stelen worden verwijderd van de druiven waarna de druiven worden geperst. Het weken duurt ongeveer tien dagen bij een temperatuur van 30 tot 32°C. De wijn wordt opgevoed op nieuwe eikenhouten wijnvaten voor 18 maanden (225 ltr barrique). Na een zeer lichte filtering wordt de wijn uiteindelijk, bijna 2 jaar na de oogst gebottled maar dan veblijft de Barbera d'Alba DOC Du Gir nog minstens 6 maanden in de kelders van Montaribaldi en dan pas is hij klaar om op de markt gebracht te worden.
De Dü Gir wijngaard is een zeer oude wijngaard die zoals Luciano zegt 'alles al heeft meegemaakt' en jaar-in-jaar-uit zeer constante top-druiven voortbrengt. De Dü Gir is zonder twijfel één van de mooiste Barbera's die verkrijgbaar zijn en is een wijn die fantastisch kan verouderen. 10 jaar of langer is geen probleem.
In het glas is de wijn robijnrood met een zwart-violette reflectie. Zeer fruitig, vooral zwarte bosvruchten en pruimenjam komen naar boven en worden aangevuld met een mix van kaneel, vanille, cacao en tabak. Vol en rond, met gepaste frisse zuren. Deze wijn smaakt heerlijk bij pastagerechten, wild (hert, ree), kalfs- en varkensvlees al dan niet geroosterd en bij oude kazen.
De ‘azienda agricola Montaribaldi’ is van historie een familie bedrijf, gevestigd midden in de heuvels Langhe in het kleine dorpje Barbaresco. De druiven van Montaribaldi groeien tussen de wijngaarden van Angelo Gaja’s beroemde wijnhuis. Niet de minste om als buren te hebben. De eigenaars van wijnhuis Montaribaldi, de broers Luciano en Roberto Taliano prijzen zich dan ook gelukkig met hun stukjes grond, die verspreid liggen in de Langhe en Monferrato heuvels. Hier wordt al eeuwenlang wijn gemaakt en zelfs de Unesco waardeert het samenspel van mens en natuur door deze streek onlangs op te nemen in de prestigieuze World Heritage List. Hoewel het wijnhuis Montaribaldi al veel langer bestaat, zijn de broers in wijntermen nog niet zo lang bezig, sinds 1994. Maar samen met wijnmaker Carlo Arnulfo maken ze nu al prachtige Piemonte wijnen met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.
De familie maakt een aantal van de meest bekende wijnen uit de Piedmont regio: Barbaresco DOCG, Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC, Barbera d’Asti DOCG, Roero Arneis. Ze bieden een compleet assortiment van wijnen aan, van druiven die typerend zijn voor deze streek. Typerend voor dit wijnhuis is dat de wijnen hun oorsprong kennen in Piedmont, altijd herkenbaar zijn als een ‘Montaribaldi’ wijn en duurzaam worden verbouwd en geproduceerd. Zoals zij dit zelf noemen: het maken van ‘vineyard wines’ onderscheidt hen van anderen. Geen scheikunde-doos maar een gezonde wijngaard maakt de typische Montaribaldi Terroir wijnen.
De Barbera druif staat bekend om zijn hoge zuren en was vroeger de wijn van het volk vanwege de grote oogst en brede inzetbaarheid. Tijden zijn veranderd en Barbera wijnen hebben een grote kwaliteitsslag gemaakt. Deze Barbera van Montaribaldi komt van oudere stokken uit de wijngaard met de naam Dü Gir. Door de wijn op nieuwe houten barrique vaten te laten rijpen voor een jaartje, ontstaat een prachtige balans tussen de typische frisse Barbera zuren en ronde tannines van het eikenhout. De Taliano’s laten de flessen daarna nog acht maanden tot rust komen in hun kelder, voordat deze wijn de verkoop ingaat. Hierin proeft u de liefde voor het wijn maken en deze kwaliteit maakt de Barbera Dü Gir onverslaanbaar, zeker voor deze prijs.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Geroosterde kip met tijm, citroen en gepofte knoflook
De frisse zuren van de Barbera verlevendigen het sappige vlees en snijden mooi door het vet. De kruidige tonen in de wijn versterken het aroma van de tijm en de geroosterde knoflook.
2. Tagliatelle met aubergine, tomaat en basilicum
De hartige smaak van gegrilde aubergine en de zuurgraad van tomaat vinden een natuurlijke balans in de frisse, fruitige stijl van de wijn. De kruidige toets van basilicum sluit aan bij het peperige randje van de Barbera.
3. Pizza met prosciutto, rucola en Parmezaan
Een combinatie van zoute ham, pittig groen en hartige kaas wordt mooi afgerond door het kersenfruit en de frisse zuren. De romige structuur van de kaas wordt verlevendigd door de wijn.
4. Kalfsgehaktballetjes in tomatensaus met rozemarijn
De sappige structuur van het vlees en de zurige saus vormen een klassieke combinatie met Barbera. De rozemarijn benadrukt de kruidige achtergrond in de wijn.
5. Risotto met geroosterde rode biet, geitenkaas en walnoten
De aardse zoetheid van biet, het romige van geitenkaas en de notigheid van walnoot creëren een speelse en gelaagde combinatie die goed past bij het rood fruit en de zuren in de wijn.
6. Ravioli gevuld met eendenragout en sinaasappelschil in salie-botersaus
De rijke en kruidige vulling van eend wordt prachtig gedragen door de structuur van de Barbera, terwijl de citrusaccenten mooi harmoniëren met de frisheid en de fruitige intensiteit van de wijn.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barbera d'Alba |
Wijnhuis | Montaribaldi |
Druif | Barbera |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
De ‘azienda agricola Montaribaldi’ is van historie een familie bedrijf, gevestigd midden in de heuvels Langhe in het kleine dorpje Barbaresco. Het wijnhuis Montaribaldi is al vanaf het begin eigendom van de familie Taliano en heeft 19 hectare in het Barberesco gebied. In 1994 namen Luciano en Roberto het bedrijf over van hun vader en besloten toen meteen om alleen nog maar hoge kwaliteits wijnen te gaan produceren. Het is nog steeds een echt familie bedrijf, vader Guiseppe en moeder Carla evenals de vrouwen van de eigenaren, Antonella en Franca, werken allemaal mee. Op dit moment produceren ze ongeveer 75000 flessen per jaar. Dankzij de perfecte ligging van de wijngaarden van Montaribaldi en de typische witte bodem van de heuvels in Langhe, zijn de elegante wijnen die er vandaan komen een lang leven beschoren. Nb het land rondom de Montaribaldi wijngaarden is van Gaja. De familie maakt een aantal van de meest bekende wijnen uit de Piedmont regio: Barbaresco DOCG, Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC, Barbera d’Asti DOCG, Roero Arneis. Ze bieden een compleet assortiment van wijnen aan, van druiven die typerend zijn voor deze streek. Typerend voor dit wijnhuis is dat de wijnen hun oorsprong kennen in Piedmont, altijd herkenbaar zijn als een ‘Montaribaldi’ wijn en duurzaam worden verbouwd en geproduceerd. Zoals zij dit zelf noemen: het maken van ‘vineyard wines’ onderscheidt hen van anderen.
Een Barbera zoals deze hoort te zijn. Niet zoals de vele alledaagse Barbera's die als massa worden gemaakt en waar veel te veel geld voor moet worden betaald maar een met zorg gemaakte Barbera vol met zwart fruit, hout, cacao en een vleugje vanille. Gewoon TOP. De Barbera d'Alba DOC Du Gir komt van Barebera wijngaarden gelegen in de gemeente Alba op een hoogte van 225 meter en dd wijngaarden zijn als ruim 60 jaar oud. De Barbera-druiven moeten worden geoogst tussen eind september en het eerste decennium van oktober. De wijngaard Du Gir is de laatste Barbera-wijngaard die wordt geoogst. De stelen worden verwijderd van de druiven waarna de druiven worden geperst. Het weken duurt ongeveer tien dagen bij een temperatuur van 30 tot 32°C. De wijn wordt opgevoed op nieuwe eikenhouten wijnvaten voor 18 maanden (225 ltr barrique). Na een zeer lichte filtering wordt de wijn uiteindelijk, bijna 2 jaar na de oogst gebottled maar dan veblijft de Barbera d'Alba DOC Du Gir nog minstens 6 maanden in de kelders van Montaribaldi en dan pas is hij klaar om op de markt gebracht te worden.
De Dü Gir wijngaard is een zeer oude wijngaard die zoals Luciano zegt 'alles al heeft meegemaakt' en jaar-in-jaar-uit zeer constante top-druiven voortbrengt. De Dü Gir is zonder twijfel één van de mooiste Barbera's die verkrijgbaar zijn en is een wijn die fantastisch kan verouderen. 10 jaar of langer is geen probleem.
In het glas is de wijn robijnrood met een zwart-violette reflectie. Zeer fruitig, vooral zwarte bosvruchten en pruimenjam komen naar boven en worden aangevuld met een mix van kaneel, vanille, cacao en tabak. Vol en rond, met gepaste frisse zuren. Deze wijn smaakt heerlijk bij pastagerechten, wild (hert, ree), kalfs- en varkensvlees al dan niet geroosterd en bij oude kazen.
De ‘azienda agricola Montaribaldi’ is van historie een familie bedrijf, gevestigd midden in de heuvels Langhe in het kleine dorpje Barbaresco. De druiven van Montaribaldi groeien tussen de wijngaarden van Angelo Gaja’s beroemde wijnhuis. Niet de minste om als buren te hebben. De eigenaars van wijnhuis Montaribaldi, de broers Luciano en Roberto Taliano prijzen zich dan ook gelukkig met hun stukjes grond, die verspreid liggen in de Langhe en Monferrato heuvels. Hier wordt al eeuwenlang wijn gemaakt en zelfs de Unesco waardeert het samenspel van mens en natuur door deze streek onlangs op te nemen in de prestigieuze World Heritage List. Hoewel het wijnhuis Montaribaldi al veel langer bestaat, zijn de broers in wijntermen nog niet zo lang bezig, sinds 1994. Maar samen met wijnmaker Carlo Arnulfo maken ze nu al prachtige Piemonte wijnen met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.
De familie maakt een aantal van de meest bekende wijnen uit de Piedmont regio: Barbaresco DOCG, Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC, Barbera d’Asti DOCG, Roero Arneis. Ze bieden een compleet assortiment van wijnen aan, van druiven die typerend zijn voor deze streek. Typerend voor dit wijnhuis is dat de wijnen hun oorsprong kennen in Piedmont, altijd herkenbaar zijn als een ‘Montaribaldi’ wijn en duurzaam worden verbouwd en geproduceerd. Zoals zij dit zelf noemen: het maken van ‘vineyard wines’ onderscheidt hen van anderen. Geen scheikunde-doos maar een gezonde wijngaard maakt de typische Montaribaldi Terroir wijnen.
De Barbera druif staat bekend om zijn hoge zuren en was vroeger de wijn van het volk vanwege de grote oogst en brede inzetbaarheid. Tijden zijn veranderd en Barbera wijnen hebben een grote kwaliteitsslag gemaakt. Deze Barbera van Montaribaldi komt van oudere stokken uit de wijngaard met de naam Dü Gir. Door de wijn op nieuwe houten barrique vaten te laten rijpen voor een jaartje, ontstaat een prachtige balans tussen de typische frisse Barbera zuren en ronde tannines van het eikenhout. De Taliano’s laten de flessen daarna nog acht maanden tot rust komen in hun kelder, voordat deze wijn de verkoop ingaat. Hierin proeft u de liefde voor het wijn maken en deze kwaliteit maakt de Barbera Dü Gir onverslaanbaar, zeker voor deze prijs.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Geroosterde kip met tijm, citroen en gepofte knoflook
De frisse zuren van de Barbera verlevendigen het sappige vlees en snijden mooi door het vet. De kruidige tonen in de wijn versterken het aroma van de tijm en de geroosterde knoflook.
2. Tagliatelle met aubergine, tomaat en basilicum
De hartige smaak van gegrilde aubergine en de zuurgraad van tomaat vinden een natuurlijke balans in de frisse, fruitige stijl van de wijn. De kruidige toets van basilicum sluit aan bij het peperige randje van de Barbera.
3. Pizza met prosciutto, rucola en Parmezaan
Een combinatie van zoute ham, pittig groen en hartige kaas wordt mooi afgerond door het kersenfruit en de frisse zuren. De romige structuur van de kaas wordt verlevendigd door de wijn.
4. Kalfsgehaktballetjes in tomatensaus met rozemarijn
De sappige structuur van het vlees en de zurige saus vormen een klassieke combinatie met Barbera. De rozemarijn benadrukt de kruidige achtergrond in de wijn.
5. Risotto met geroosterde rode biet, geitenkaas en walnoten
De aardse zoetheid van biet, het romige van geitenkaas en de notigheid van walnoot creëren een speelse en gelaagde combinatie die goed past bij het rood fruit en de zuren in de wijn.
6. Ravioli gevuld met eendenragout en sinaasappelschil in salie-botersaus
De rijke en kruidige vulling van eend wordt prachtig gedragen door de structuur van de Barbera, terwijl de citrusaccenten mooi harmoniëren met de frisheid en de fruitige intensiteit van de wijn.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barbera d'Alba |
Wijnhuis | Montaribaldi |
Druif | Barbera |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Summer party, Terras, Voor alledag |
De ‘azienda agricola Montaribaldi’ is van historie een familie bedrijf, gevestigd midden in de heuvels Langhe in het kleine dorpje Barbaresco. Het wijnhuis Montaribaldi is al vanaf het begin eigendom van de familie Taliano en heeft 19 hectare in het Barberesco gebied. In 1994 namen Luciano en Roberto het bedrijf over van hun vader en besloten toen meteen om alleen nog maar hoge kwaliteits wijnen te gaan produceren. Het is nog steeds een echt familie bedrijf, vader Guiseppe en moeder Carla evenals de vrouwen van de eigenaren, Antonella en Franca, werken allemaal mee. Op dit moment produceren ze ongeveer 75000 flessen per jaar. Dankzij de perfecte ligging van de wijngaarden van Montaribaldi en de typische witte bodem van de heuvels in Langhe, zijn de elegante wijnen die er vandaan komen een lang leven beschoren. Nb het land rondom de Montaribaldi wijngaarden is van Gaja. De familie maakt een aantal van de meest bekende wijnen uit de Piedmont regio: Barbaresco DOCG, Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC, Barbera d’Asti DOCG, Roero Arneis. Ze bieden een compleet assortiment van wijnen aan, van druiven die typerend zijn voor deze streek. Typerend voor dit wijnhuis is dat de wijnen hun oorsprong kennen in Piedmont, altijd herkenbaar zijn als een ‘Montaribaldi’ wijn en duurzaam worden verbouwd en geproduceerd. Zoals zij dit zelf noemen: het maken van ‘vineyard wines’ onderscheidt hen van anderen.