Januari 2025 heeft de Wine Advocate van Robert Parker een aantal wijnen uit de stal van Juan Gil beoordeeld. Stuk voor stuk 90+ scores. Naast de allocatie wijnen zoals de Clio en Nido hebben ook de zeer betaalbare wijnen van Juan Gil Family Estate hoge beoordelingen gekregen waaronder de Silver, Blanco, Blue label en de Atalaya wijnen.
2021 Juan Gil Blue label Magnum

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (15%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Omschrijving
Juan Gil, familiebedrijf opgericht in 1916 in het centrum van de stad Jumilla en is de voorvechter van het op de kaart brengen van de Jumilia als (top)wijngebied en heeft ertoe geleid dat verschillende generaties wijnmakers zijn opgestaan voor de prestige/pontentieel van de wijnen van het gebied en de kwaliteiten van de Monastrell-druif. Trouw aan haar oorsprongheeft dit wijnhuis traditie en de nieuws technologie naadloos versmolten met respect voor het milieu. Juan Gill is ook de maker van de fameuze Clio en de de werelvermaarde El Nido.
De Juan Gil Blue Label (nieuwe naam per jaargang 2016). Hiervoor heette de wijn de Juan Gil 18 Meses en in buitenland de JUAN GIL ETIQUETA AZUL is wel een zeer schaarse en prachtige wijn. De 18 meses heeft zoals de naam al doet vermoeden 18 maanden in Franse eiken vaten en Amerikaanse eiken opgevoed. Het het topmodel uit de Label-serie van Juan Gil (Yellow, Silver en Blue). De druiven komen van zeer oude Monastrell druiven aangevuld met Cabernet Sauvignon en Syrah. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel met een zeer lage opbrengst. De wijn is donker paars van kleur en heeft een fraaie neus van grafiet, aarde noten, specerijen, zwart fruit en een hint van balsamico. De wijn is full bodied met een mooi romig mondgevoel met een fraaie lange afdronk. De wijn is op dronk maar zal gedurende de komende jaren nog verder verbeteren en heeft een zeer fraai bewaar-potentieel. De Juan Gil 18 Meses oftewel de Blue Label is een zeer schaarse wijn met internationaal zeer veel liefhebbers dus zaak is hier snel bij te zijn. Deze uitvoering is een magnum van 1.5 liter.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Murcia |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | Juan Gil |
Druif | Monastrell |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
91
Release Price
$35
Drink Date
2020 - 2025
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
10th Sep 2020
Source
September 2020 Week 2, The Wine Advocate
The 2017 Juan Gil (blue label) was formerly known as 18 Months, which is the amount of time it matured in barrel. It is a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah fermented in stainless steel and matured in new barrels for 18 months. This is the wine from the portfolio where they keep 100% new oak and use French grapes to give it more of a voluptuous, ripe (15.5% alcohol) and generously oaked, somehow international profile. Ashy and with liqueur-like notes and plenty of dusty tannins, it's for fans of ripe, heady and oaky reds. There's a sweet sensation in the finish, notes of chocolate, cocoa powder and espresso coffee. 30,000 bottles produced. It was bottled in June 2019.
The Gil Vera family have championed the style of powerful Monastrell in Jumilla since 2002, even if their roots in wine can be traced back three generations to 1916. They now own around 750 hectares of vineyards, mostly old-vine and dry-farmed Monastrell but also some Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Tempranillo and Moscatel. Most of the vineyards are worked organically, as they are certifying more and more of their vineyards and more and more of their wines. The environmental approach has also reached the winery, where they use 100% solar energy and all residuals are recycled; the whole operation is truly sustainable. They produce 2.7 million bottles per year, so it's not a small winery where these things are more or less easy to achieve.
Rating
91+
Release Price
$35
Drink Date
2019 - 2023
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Apr 2019
Source
Issue 242 End of April 2019, The Wine Advocate
The 2016 Juan Gil (blue label) is the wine formerly known as 18 Months, which is the amount of time it matured in barrel, and it has been identified for the past few years by the color of its label. It's a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah, and the Monastrell is from older vines than the other varieties. It fermented in stainless steel and matured in new barrels for 18 months. This is the one wine from the portfolio where they keep 100% oak and use French grapes, which is not the Juan Gil style—this has more of an international profile. This is very spicy and smoky, with plenty of toasty and roasted aromas. The palate reveals abundant tannins and oak-related flavors, a faint bitterness and a dry finish. This is for those who enjoy this profile of wine, not really my style. But within that profile, it's quite good. 30,000 bottles produced. It was bottled in June 2018.
The Gil family from Jumilla have built a brand new winery that has 100% renewable energy, and all the waste is reused (water goes to humus, etc.). All of their vineyards are organically farmed even though they don't have a full certification in order to avoid bureaucracy. 2017 was a Mediterranean year in the style of 2015, and 2018 was cooler, more in the style of 2016, both very challenging harvests.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op het domein van Juan Gil is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Naast de bekende en fameuze wijnen van Juan Gil onder de naam El Nido en Clio heeft de familie prachtige domeinen waaronder Pedrera, de 12 Meses (silver Label)| en de L´Altre de Can Blau. Al met al pracht-wijnen welke allen biologisch worden verbouwd en geproduceerd en een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding hebben
Miguel Gil is ook eigenaar van het topdomein El Nido en koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.
Organische/biologische wijnbouw en sustainability zijn belangrijke elementen in de visie van de Gil Family. Klik voor een fraaie overzichts video: Gil Family Estates - Video
Juan Gil, familiebedrijf opgericht in 1916 in het centrum van de stad Jumilla en is de voorvechter van het op de kaart brengen van de Jumilia als (top)wijngebied en heeft ertoe geleid dat verschillende generaties wijnmakers zijn opgestaan voor de prestige/pontentieel van de wijnen van het gebied en de kwaliteiten van de Monastrell-druif. Trouw aan haar oorsprongheeft dit wijnhuis traditie en de nieuws technologie naadloos versmolten met respect voor het milieu. Juan Gill is ook de maker van de fameuze Clio en de de werelvermaarde El Nido.
De Juan Gil Blue Label (nieuwe naam per jaargang 2016). Hiervoor heette de wijn de Juan Gil 18 Meses en in buitenland de JUAN GIL ETIQUETA AZUL is wel een zeer schaarse en prachtige wijn. De 18 meses heeft zoals de naam al doet vermoeden 18 maanden in Franse eiken vaten en Amerikaanse eiken opgevoed. Het het topmodel uit de Label-serie van Juan Gil (Yellow, Silver en Blue). De druiven komen van zeer oude Monastrell druiven aangevuld met Cabernet Sauvignon en Syrah. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel met een zeer lage opbrengst. De wijn is donker paars van kleur en heeft een fraaie neus van grafiet, aarde noten, specerijen, zwart fruit en een hint van balsamico. De wijn is full bodied met een mooi romig mondgevoel met een fraaie lange afdronk. De wijn is op dronk maar zal gedurende de komende jaren nog verder verbeteren en heeft een zeer fraai bewaar-potentieel. De Juan Gil 18 Meses oftewel de Blue Label is een zeer schaarse wijn met internationaal zeer veel liefhebbers dus zaak is hier snel bij te zijn. Deze uitvoering is een magnum van 1.5 liter.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Murcia |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | Juan Gil |
Druif | Monastrell |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Parker
Rating
91
Release Price
$35
Drink Date
2020 - 2025
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
10th Sep 2020
Source
September 2020 Week 2, The Wine Advocate
The 2017 Juan Gil (blue label) was formerly known as 18 Months, which is the amount of time it matured in barrel. It is a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah fermented in stainless steel and matured in new barrels for 18 months. This is the wine from the portfolio where they keep 100% new oak and use French grapes to give it more of a voluptuous, ripe (15.5% alcohol) and generously oaked, somehow international profile. Ashy and with liqueur-like notes and plenty of dusty tannins, it's for fans of ripe, heady and oaky reds. There's a sweet sensation in the finish, notes of chocolate, cocoa powder and espresso coffee. 30,000 bottles produced. It was bottled in June 2019.
The Gil Vera family have championed the style of powerful Monastrell in Jumilla since 2002, even if their roots in wine can be traced back three generations to 1916. They now own around 750 hectares of vineyards, mostly old-vine and dry-farmed Monastrell but also some Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Tempranillo and Moscatel. Most of the vineyards are worked organically, as they are certifying more and more of their vineyards and more and more of their wines. The environmental approach has also reached the winery, where they use 100% solar energy and all residuals are recycled; the whole operation is truly sustainable. They produce 2.7 million bottles per year, so it's not a small winery where these things are more or less easy to achieve.
Rating
91+
Release Price
$35
Drink Date
2019 - 2023
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Apr 2019
Source
Issue 242 End of April 2019, The Wine Advocate
The 2016 Juan Gil (blue label) is the wine formerly known as 18 Months, which is the amount of time it matured in barrel, and it has been identified for the past few years by the color of its label. It's a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah, and the Monastrell is from older vines than the other varieties. It fermented in stainless steel and matured in new barrels for 18 months. This is the one wine from the portfolio where they keep 100% oak and use French grapes, which is not the Juan Gil style—this has more of an international profile. This is very spicy and smoky, with plenty of toasty and roasted aromas. The palate reveals abundant tannins and oak-related flavors, a faint bitterness and a dry finish. This is for those who enjoy this profile of wine, not really my style. But within that profile, it's quite good. 30,000 bottles produced. It was bottled in June 2018.
The Gil family from Jumilla have built a brand new winery that has 100% renewable energy, and all the waste is reused (water goes to humus, etc.). All of their vineyards are organically farmed even though they don't have a full certification in order to avoid bureaucracy. 2017 was a Mediterranean year in the style of 2015, and 2018 was cooler, more in the style of 2016, both very challenging harvests.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op het domein van Juan Gil is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Naast de bekende en fameuze wijnen van Juan Gil onder de naam El Nido en Clio heeft de familie prachtige domeinen waaronder Pedrera, de 12 Meses (silver Label)| en de L´Altre de Can Blau. Al met al pracht-wijnen welke allen biologisch worden verbouwd en geproduceerd en een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding hebben
Miguel Gil is ook eigenaar van het topdomein El Nido en koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.
Organische/biologische wijnbouw en sustainability zijn belangrijke elementen in de visie van de Gil Family. Klik voor een fraaie overzichts video: Gil Family Estates - Video