2021 El Principal Calicanto

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2028 |
- Koop 6 voor 18,95 15,66 en bespaar 10%
Op voorraad
40 items beschikbaar
Omschrijving
ViƱa EL Principal behoort tot de absolute top uit Zuid Amerika - Chili en dat is niet vreemd want het huis is in 1993 opgericht door partners Jorge Fontaine Aldunate, eigenaar van het landgoed El Principal, en Jean Paul Valette, Franse wijnmaker en voormalig eigenaar van het beroemde Premier Grand Cru ClassĆ© ChĆ¢teau Pavie in Saint-Ćmilion. Tegenwoordig is de eigenaar de Said Sandal Family en de wijnmakerij is van de meest exclusieve en premium van Chili met slechts 4 wijnen, maar een reeks wijnen van de hoogste kwaliteit die de geest en typiciteit van Chileense terroir weergeeft. De hand, traditie en ervaring van de familie Valette van ChĆ¢teau Pavie komt in ieder element terug en de stijl (en keuze vd druivensoort) heeft onlosmakelijke een Bordelaises St Emillion twist maar enfin dat is niet vreemd gezien de achtergrond.
Het terroir van El Principal, gelegen aan de voet van het Andesgebergte in de Alto Maipo-vallei (D.O Maipo Andes), was perfect voor hun project; De unieke combinatie van klimaat, bodemtype en hoogte maakte het ideaal voor het produceren van wijnen met karakter, unieke identiteit en buitengewone kwaliteit. Sinds de eerste jaargang van Calicanto in 2007 onderscheidt deze rode blend van Andetelmo Estate zich door zijn frisse en fruitige karakter, kruidige tonen en gepolijste, zijdezachte tannines. Mede door de hoger gelegen wijngaarden uit Andes krijgt de Callicanto een extra dosis helderheid en frisheid. Heerlijk fruitig met kruiden- en bessenaroma's combineert met een pittig spicy toets. Medium-bodied met fijne en ronde tannines, een zachte textuur en een goede balans onvergelijkbaar met de vaak zeer fruit gedreven wijnen uit Chili. Dit is een Chileense Fransman niet verrassend als de basis en opleiding komt van Château Pavie.
De wijngaard is gelegen op 770 m boven zeeniveau en bestaat uitLeem - Colluviaal van oorsprong. De wijngaard ligt sterkt onder invloed van de Oceaan met een significante invloed van het Andesgebergte. De gemiddelde ligt tussen de 18°C āāen 22°C. De wijn is een blend van de typische franse rassen: 49% Cabernet Sauvignon, 38% CarmenĆØre, 3% Malbec, 3% Cabernet Franc, 7% Syrah welke 12 maanden verouderd in 100% Franse eik
Calicanto werd genoemd ter ere van de eerste brug die tussen 1767 en 1782 over de rivier de Mapocho in de stad Santiago werd gebouwd. In de loop van de tijd groeiden er verschillende winkels en bedrijven langs de zijkanten, waardoor het een van de eerste commerciƫle centra voor Chileense wijn was. Net als die eerste brug symboliseert Calicanto de unie tussen traditie en moderniteit en toewijding om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren die de ziel van het Chileense terroir uitdrukken door de Franse variƫteiten die in de wijngaarden worden geplant.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiƫle factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Maipo Valley |
Wijnhuis | ViƱa EL Principal |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The juicy and fruit-driven 2018 Calicanto, a blend of 49% Cabernet Sauvignon, 38% CarmenĆØre, 7% Syrah, 3% Malbec and 2% Cabernet Franc, has the light of the higher-altitude vineyards from Los Andes, a kind of brightness that combines some herbal and wild berry aromas and a spicy touch. This is higher in CarmenĆØre, and it's spicier and peppery, with a medium-bodied palate with fine and round tannins, a gentle texture and good balance.
The creamy 2020 Calicanto was produced with a blend of 66% Cabernet Sauvignon, 11% Carmenere, 10% Petit Verdot, 9% Cabernet Franc and 4% Syrah fermented with selected yeasts with good ripeness but no excess at 14% alcohol. It matured in 225-liter French barriques for a couple of months. It has straightforward notes of berries and herbs, a Bordeaux aromatic profile and a soft palate and texture.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
VIĆA EL PRINCIPAL VALLE DE MAIPO CALICANTO 2020
Tuesday, May 9, 2023
CountryChile
RegionValle Central
Vintage2020
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
91
Fresh and lifted nose with currants, berries and intense chili chocolate. Intense and flavorful on the palate with compact and dusty tannins. Lovely freshness from 2020. Cabernet sauvignon, cabernet franc, carmenere and syrah.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2022 - 2028
From: Chile in Transition (Jun 2022)
The 2018 Red Blend Calicanto is a blend of 49% Cabernet Sauvignon, 38% Carménère, 7% Syrah, 3% Cabernet Franc and 3% Malbec that spent 10 months in used barrels. Red with a purple sheen. The markedly fruity, expressive but precise nose offers elderberry, sour cherry and black currant. In the mouth, the tannins are fine, active and a little spiky, while the flow is juicy and finish fruity and refreshing. A Bordelais-style wine with an Italian accent.
- By JoaquĆn Hidalgo on June 2022
Established in 1993 in Pirque, Maipo, El Principal has been owned by businessman Said Handal since 2009, operating out of a 300-hectare estate (of which 92 acres are under vine, half Cabernet Sauvignon). Until 2020, oenology was overseen by Gonzalo GuzmĆ”n, but now itās run by Marco Puyó. The vineyard also produces grapes for several other wineries.
90
Drinking Window
2021 - 2026
From: Chile: A Stylistic Journey From the Andes to the Coastal Ridge (May 2021)
The 2019 Calicanto, from Maipo Andes, is a blend of 61% Cabernet Sauvignon, 20% Carménère, 16% Cabernet Franc and 3% Syrah aged for a year in used French barrels. Bright, intense purple in the glass. The nose features plum, sour cherry, white pepper and a hint of mint. The voluminous palate offers firm tannins with good body and concentration.
- By JoaquĆn Hidalgo on March 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
ViƱa EL Principal behoort tot de absolute top uit Zuid Amerika - Chili en dat is niet vreemd want het huis is in 1993 opgericht door partners Jorge Fontaine Aldunate, eigenaar van het landgoed El Principal, en Jean Paul Valette, Franse wijnmaker en voormalig eigenaar van het beroemde Premier Grand Cru ClassĆ© ChĆ¢teau Pavie in Saint-Ćmilion. Tegenwoordig is de eigenaar de Said Sandal Family en de wijnmakerij is van de meest exclusieve en premium van Chili met slechts 4 wijnen, maar een reeks wijnen van de hoogste kwaliteit die de geest en typiciteit van Chileense terroir weergeeft. De hand, traditie en ervaring van de familie Valette van ChĆ¢teau Pavie komt in ieder element terug en de stijl (en keuze vd druivensoort) heeft onlosmakelijke een Bordelaises St Emillion twist maar enfin dat is niet vreemd gezien de achtergrond.Het terroir van El Principal, gelegen aan de voet van de Andes-bergketen in het Andes-deel van de Maipo-vallei (D.O. Maipo Andes) was de perfecte plek voor hun project.
Er zijn veel factoren die bijdragen aan het unieke karakter van VinĢa El Principal wijnen maar ongetwijfeld een van de belangrijkste is het uitzonderlijke terroir. Tegenwoordig bevindt het landgoed zich in de Valle de Alto Maipo (Maipo Andes ) op de hellingen van
De oenologie van ViƱa El Principal is ontwikkeld vanaf de wijngaard. Deze wijnen worden geproduceerd met druiven die uitsluitend op het terrein worden verbouwd en waar de wijngaarden permanent worden bestudeerd en geanalyseerd met betrekking tot plantfysiologie en hun relatie tot het terroir om de beste blokken te identificeren en te perfectioneren en op deze manier de hoogste hoogwaardige grondstoffen. Alle oogsten worden handmatig uitgevoerd, met gecontroleerde producties en zorgvuldige selectie van clusters, zowel op het veld als in het magazijn. Later ondergaan we een zorgvuldig proces van traditionele Bordeaux-fermentatie en veroudering in eikenhouten vaten, wat resulteert in een unieke wijn die de elegantie en identiteit van het terroir weerspiegelt.
De wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die in onze eigen wijngaarden worden verbouwd, waar we volledige controle hebben over de productie, de druiven met de hand oogsten en ze eerst in de wijngaard en daarna opnieuw in de wijnmakerij selecteren. Men maakt de wijnen zorgvuldig met behulp van traditionele technieken en rijpen ze in Frans eiken. Dit resulteert in wijnen met unieke kenmerken die de elegantie en identiteit van het terroir van El Principal weerspiegelen.
De naam van het wijnbedrijf is vernoemd naar Chief Picunche Andetelmo, "El Principal", de heer van de landen die het terroir vormt, in de uitlopers van het Andesgebergte in de Maipo Andes-vallei. Zijn visionaire en vreedzame karakter leverde hem het respect op van de Spaanse veroveraars, waarmee hij een geschiedenis van openheid en uitwisseling op gang bracht die tot op de dag van vandaag voortduurt. De geest van Andetelmo leeft voort in de wijnen, die alle adel en kwaliteit van een uniek terroir uitdrukken.
De wijnmaker van Viña EL Principal is Marco Puyo. Marco is een begrip in de internationale wijnbouw. Hij is landbouwingenieur en wijnmaker, afgestudeerd aan de Pontificia Universidad Católica de Chile, heeft 29 jaar in belangrijke Chileense wijnmakerijen gewerkt, waardoor hij de verschillende "terroirs" van Chili tot in detail kent. Op internationaal niveau oogstte hij druiven in Bordeaux, Champagne en Bourgondië in Frankrijk, Napa in de Verenigde Staten en de Uco-vallei in Argentinië. Sinds december 2020 is hij Executive Consultant en Winemaker van Viña El Principal.
ViƱa EL Principal behoort tot de absolute top uit Zuid Amerika - Chili en dat is niet vreemd want het huis is in 1993 opgericht door partners Jorge Fontaine Aldunate, eigenaar van het landgoed El Principal, en Jean Paul Valette, Franse wijnmaker en voormalig eigenaar van het beroemde Premier Grand Cru ClassĆ© ChĆ¢teau Pavie in Saint-Ćmilion. Tegenwoordig is de eigenaar de Said Sandal Family en de wijnmakerij is van de meest exclusieve en premium van Chili met slechts 4 wijnen, maar een reeks wijnen van de hoogste kwaliteit die de geest en typiciteit van Chileense terroir weergeeft. De hand, traditie en ervaring van de familie Valette van ChĆ¢teau Pavie komt in ieder element terug en de stijl (en keuze vd druivensoort) heeft onlosmakelijke een Bordelaises St Emillion twist maar enfin dat is niet vreemd gezien de achtergrond.
Het terroir van El Principal, gelegen aan de voet van het Andesgebergte in de Alto Maipo-vallei (D.O Maipo Andes), was perfect voor hun project; De unieke combinatie van klimaat, bodemtype en hoogte maakte het ideaal voor het produceren van wijnen met karakter, unieke identiteit en buitengewone kwaliteit. Sinds de eerste jaargang van Calicanto in 2007 onderscheidt deze rode blend van Andetelmo Estate zich door zijn frisse en fruitige karakter, kruidige tonen en gepolijste, zijdezachte tannines. Mede door de hoger gelegen wijngaarden uit Andes krijgt de Callicanto een extra dosis helderheid en frisheid. Heerlijk fruitig met kruiden- en bessenaroma's combineert met een pittig spicy toets. Medium-bodied met fijne en ronde tannines, een zachte textuur en een goede balans onvergelijkbaar met de vaak zeer fruit gedreven wijnen uit Chili. Dit is een Chileense Fransman niet verrassend als de basis en opleiding komt van Château Pavie.
De wijngaard is gelegen op 770 m boven zeeniveau en bestaat uitLeem - Colluviaal van oorsprong. De wijngaard ligt sterkt onder invloed van de Oceaan met een significante invloed van het Andesgebergte. De gemiddelde ligt tussen de 18°C āāen 22°C. De wijn is een blend van de typische franse rassen: 49% Cabernet Sauvignon, 38% CarmenĆØre, 3% Malbec, 3% Cabernet Franc, 7% Syrah welke 12 maanden verouderd in 100% Franse eik
Calicanto werd genoemd ter ere van de eerste brug die tussen 1767 en 1782 over de rivier de Mapocho in de stad Santiago werd gebouwd. In de loop van de tijd groeiden er verschillende winkels en bedrijven langs de zijkanten, waardoor het een van de eerste commerciƫle centra voor Chileense wijn was. Net als die eerste brug symboliseert Calicanto de unie tussen traditie en moderniteit en toewijding om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren die de ziel van het Chileense terroir uitdrukken door de Franse variƫteiten die in de wijngaarden worden geplant.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiƫle factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Maipo Valley |
Wijnhuis | ViƱa EL Principal |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Parker
The juicy and fruit-driven 2018 Calicanto, a blend of 49% Cabernet Sauvignon, 38% CarmenĆØre, 7% Syrah, 3% Malbec and 2% Cabernet Franc, has the light of the higher-altitude vineyards from Los Andes, a kind of brightness that combines some herbal and wild berry aromas and a spicy touch. This is higher in CarmenĆØre, and it's spicier and peppery, with a medium-bodied palate with fine and round tannins, a gentle texture and good balance.
The creamy 2020 Calicanto was produced with a blend of 66% Cabernet Sauvignon, 11% Carmenere, 10% Petit Verdot, 9% Cabernet Franc and 4% Syrah fermented with selected yeasts with good ripeness but no excess at 14% alcohol. It matured in 225-liter French barriques for a couple of months. It has straightforward notes of berries and herbs, a Bordeaux aromatic profile and a soft palate and texture.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
VIĆA EL PRINCIPAL VALLE DE MAIPO CALICANTO 2020
Tuesday, May 9, 2023
CountryChile
RegionValle Central
Vintage2020
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
91
Fresh and lifted nose with currants, berries and intense chili chocolate. Intense and flavorful on the palate with compact and dusty tannins. Lovely freshness from 2020. Cabernet sauvignon, cabernet franc, carmenere and syrah.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2022 - 2028
From: Chile in Transition (Jun 2022)
The 2018 Red Blend Calicanto is a blend of 49% Cabernet Sauvignon, 38% Carménère, 7% Syrah, 3% Cabernet Franc and 3% Malbec that spent 10 months in used barrels. Red with a purple sheen. The markedly fruity, expressive but precise nose offers elderberry, sour cherry and black currant. In the mouth, the tannins are fine, active and a little spiky, while the flow is juicy and finish fruity and refreshing. A Bordelais-style wine with an Italian accent.
- By JoaquĆn Hidalgo on June 2022
Established in 1993 in Pirque, Maipo, El Principal has been owned by businessman Said Handal since 2009, operating out of a 300-hectare estate (of which 92 acres are under vine, half Cabernet Sauvignon). Until 2020, oenology was overseen by Gonzalo GuzmĆ”n, but now itās run by Marco Puyó. The vineyard also produces grapes for several other wineries.
90
Drinking Window
2021 - 2026
From: Chile: A Stylistic Journey From the Andes to the Coastal Ridge (May 2021)
The 2019 Calicanto, from Maipo Andes, is a blend of 61% Cabernet Sauvignon, 20% Carménère, 16% Cabernet Franc and 3% Syrah aged for a year in used French barrels. Bright, intense purple in the glass. The nose features plum, sour cherry, white pepper and a hint of mint. The voluminous palate offers firm tannins with good body and concentration.
- By JoaquĆn Hidalgo on March 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
ViƱa EL Principal behoort tot de absolute top uit Zuid Amerika - Chili en dat is niet vreemd want het huis is in 1993 opgericht door partners Jorge Fontaine Aldunate, eigenaar van het landgoed El Principal, en Jean Paul Valette, Franse wijnmaker en voormalig eigenaar van het beroemde Premier Grand Cru ClassĆ© ChĆ¢teau Pavie in Saint-Ćmilion. Tegenwoordig is de eigenaar de Said Sandal Family en de wijnmakerij is van de meest exclusieve en premium van Chili met slechts 4 wijnen, maar een reeks wijnen van de hoogste kwaliteit die de geest en typiciteit van Chileense terroir weergeeft. De hand, traditie en ervaring van de familie Valette van ChĆ¢teau Pavie komt in ieder element terug en de stijl (en keuze vd druivensoort) heeft onlosmakelijke een Bordelaises St Emillion twist maar enfin dat is niet vreemd gezien de achtergrond.Het terroir van El Principal, gelegen aan de voet van de Andes-bergketen in het Andes-deel van de Maipo-vallei (D.O. Maipo Andes) was de perfecte plek voor hun project.
Er zijn veel factoren die bijdragen aan het unieke karakter van VinĢa El Principal wijnen maar ongetwijfeld een van de belangrijkste is het uitzonderlijke terroir. Tegenwoordig bevindt het landgoed zich in de Valle de Alto Maipo (Maipo Andes ) op de hellingen van
De oenologie van ViƱa El Principal is ontwikkeld vanaf de wijngaard. Deze wijnen worden geproduceerd met druiven die uitsluitend op het terrein worden verbouwd en waar de wijngaarden permanent worden bestudeerd en geanalyseerd met betrekking tot plantfysiologie en hun relatie tot het terroir om de beste blokken te identificeren en te perfectioneren en op deze manier de hoogste hoogwaardige grondstoffen. Alle oogsten worden handmatig uitgevoerd, met gecontroleerde producties en zorgvuldige selectie van clusters, zowel op het veld als in het magazijn. Later ondergaan we een zorgvuldig proces van traditionele Bordeaux-fermentatie en veroudering in eikenhouten vaten, wat resulteert in een unieke wijn die de elegantie en identiteit van het terroir weerspiegelt.
De wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die in onze eigen wijngaarden worden verbouwd, waar we volledige controle hebben over de productie, de druiven met de hand oogsten en ze eerst in de wijngaard en daarna opnieuw in de wijnmakerij selecteren. Men maakt de wijnen zorgvuldig met behulp van traditionele technieken en rijpen ze in Frans eiken. Dit resulteert in wijnen met unieke kenmerken die de elegantie en identiteit van het terroir van El Principal weerspiegelen.
De naam van het wijnbedrijf is vernoemd naar Chief Picunche Andetelmo, "El Principal", de heer van de landen die het terroir vormt, in de uitlopers van het Andesgebergte in de Maipo Andes-vallei. Zijn visionaire en vreedzame karakter leverde hem het respect op van de Spaanse veroveraars, waarmee hij een geschiedenis van openheid en uitwisseling op gang bracht die tot op de dag van vandaag voortduurt. De geest van Andetelmo leeft voort in de wijnen, die alle adel en kwaliteit van een uniek terroir uitdrukken.
De wijnmaker van Viña EL Principal is Marco Puyo. Marco is een begrip in de internationale wijnbouw. Hij is landbouwingenieur en wijnmaker, afgestudeerd aan de Pontificia Universidad Católica de Chile, heeft 29 jaar in belangrijke Chileense wijnmakerijen gewerkt, waardoor hij de verschillende "terroirs" van Chili tot in detail kent. Op internationaal niveau oogstte hij druiven in Bordeaux, Champagne en Bourgondië in Frankrijk, Napa in de Verenigde Staten en de Uco-vallei in Argentinië. Sinds december 2020 is hij Executive Consultant en Winemaker van Viña El Principal.