2021 B Vintners Haarlem to Hope

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2023 - 2032 |
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Omschrijving
Voor deze witte wijn maken wijnmakers Gavin Bruwer en Bruwer Raats, twee neven en samen Bruwer Vintners, gebruik van de bijzondere kwaliteit van de wijngaarden van Stellenbosch, dicht bij False Bay. De koele invloed van de oceaan geeft dit glas een uitzonderlijke spanning en frisheid. De naam is opgedragen aan de oude kolonisten, die ‘Haarlem’ verlieten, om zich de vestigen bij de Kaap de Goede Hoop.
Het is een slimme combinatie van de lokale chenin blanc met semillon en een drupje muscat. Alle druiven komen uit Stellenbosch. De chenin blanc van oude stokken geeft hem complexe fruittonen, de semillon rijkdom en pit en de muscat een vleugje bloemigheid. De gisting vindt plaats met minimale ingrepen, om een wijn te maken die prachtig puur van karakter is. De wijn gist en rijpt op hout, waarbij het contact met de lie, de gistcellen, de wijn een extra dimensie geeft in diepgang en complexiteit. Maar dat gaat niet ten koste van de frisheid en het briljante fruitkarakter van deze bijzondere witte wijn.
Lekker aperitief, bij pittig gekruiden krabkoekjes, schelvis met ratatouille, witschimmelkazen of een kipsalade.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | Bruwer Vintners |
Druif | Chenin Blanc, Muscat, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 92 |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Anthony Mueller
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2030
The 2021 Haarlem to Hope is mostly Chenin Blanc with 30% Sémillon. Medium straw in color, the nose is brilliant with citrus blossoms bursting from the glass with notes of wax melon, Meyer lemon and yellow apple skin. The medium-bodied white blend offers a rich textural weight on the palate and glides to a spicy, lingering, citrus-laced finish. Just under 2,500 bottles were filled after the wine rested for a year in French oak barrels.
Published: Jul 31, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
92
Drinking Window
2022 - 2032
From: Growing Up ‘n Getting Wiser: South Africa in 2022 (Sep 2022)
The 2021 Haarlem to Hope, which has been honed down to a Chenin/Semillon blend, has quite a complex bouquet, leans more on the pithy side with lemon sherbet, orange rind and light eucalyptus notes. The palate is fresh on the entry with fine acidity, quite understated at first with a texturally satisfying almost grassy finish. Excellent.
- By Neal Martin on August 2022
Traipsing up the steep Karibib Vineyard, Bruwer Raats casually mentions how he started out with virtually nothing. He’s one of several winemakers like Ian Naudé and Eben Sadie that launched his career with so little and have achieved so much. Together with his wingman, his cousin Gavin Bruwer Slabbert, Raats has forged close bonds with owners of some of Stellenbosch’s most coveted vineyards, building a concise but quite brilliant portfolio with Cabernet Franc at its heart. Once a stalwart of old school South African winemaking, producers like Raats chipped away over the years and introduced a modern style of viticulture and vinification that emphasises terroir, varietal and elegance. And there is more to come, as I surveyed a newly-planted parcel of Cabernet Franc whose fledglings will bear fruit to augment his portfolio once they reach adulthood. Returning to his homestead just a five-minute drive back down the valley and tasting through his 2021s and 2020s, I had to stop and marvel at the precision and complexity Bruwer and Gavin Raats are able to instill across their portfolio, both under Raats Family Wines and the more experimental Bruwer Vintners Vine Exploration Co (rebranded from “B Vintners”). Bruwer and Gavin just have that “touch”. The Cabernet Francs are quite sensational this year, each with their own personalities, the highlight a toss-up between the thrilling Family Cabernet Franc and the Eden High Density Single Vineyard from vines planted 1.00m by 1.20m on individual stakes (though you will have to beg for the 500 to 600 bottles produced). The portfolio sees a return of the MR de Compostella that was declassified in 2019 because of the March rain, the first time that difficult decision was made since 2010 for the same reason. It is brilliant and reinstates why it is revered as one of the Cape’s most eminent wines.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Bruwer Vintners is een op Stellenbosch gevestigde wijnbouwonderneming, die werd opgericht door de neven Gavin Bruwer en Bruwer Raats. De neven hebben een innovatieve aanpak, terwijl de dingen eenvoudig blijven, namelijk het voeden van de druiven om van de wijnstok naar de fles te voeden. Waardoor de wijnen hun gevoel van plaats uiten.
"We voeren ons erfgoed in de Kaap de Goede Hoop en maken wijnen van historische Kaapse rassen." "Onze verkenning van unieke percelen en de visie voor de toekomst, brengt ons op een verdere ontdekking om terroir specifieke wijnen te produceren." Alle wijngaarden zijn onderscheidend, in hooggelegen gebieden, dicht bij de oceaan en geplant op verweerde bodems.
Vier nieuwe, kleine productiewijnen zijn toegevoegd aan de portefeuille onder het label "B Vintners". De nieuwe toevoegingen komen van de Vine Exploration Co., dat werd gelanceerd door Bruwer Raats, wijnmaker bij Raats Family Wines en het iconische merk Indaba met zijn neef Gavin Bruwer. De op Stellenbosch gevestigde wijnbouwonderneming werd opgericht om de eerlijke geschiedenis van de wijnbouw in de Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika te betalen.
Raats en Bruwer verkennen unieke wijngaardenpercelen in hooggelegen gebieden nabij de oceaan om de perfecte druiven te vinden. De meeste wijnstokken zijn volgroeid en gegroeid op verweerde gronden van ontbonden graniet. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en geplukt op het optimale moment voor de beste uiting van de terroir. Om elke fles vrij te kunnen uiten, zijn de wijnen gemaakt met weinig of geen interventie. De portefeuille bestaat uit twee reeksen: Heritage en Terroir Specific. In de Heritage reeks is de Haarlem to Hope, een mix van vooral Chenin Blanc en Semillon. De Terroir Wijnen zijn Reservoir Road Pinot Noir, Black Bream Pinot Noir en Fire Heath Chardonnay.
Voor deze witte wijn maken wijnmakers Gavin Bruwer en Bruwer Raats, twee neven en samen Bruwer Vintners, gebruik van de bijzondere kwaliteit van de wijngaarden van Stellenbosch, dicht bij False Bay. De koele invloed van de oceaan geeft dit glas een uitzonderlijke spanning en frisheid. De naam is opgedragen aan de oude kolonisten, die ‘Haarlem’ verlieten, om zich de vestigen bij de Kaap de Goede Hoop.
Het is een slimme combinatie van de lokale chenin blanc met semillon en een drupje muscat. Alle druiven komen uit Stellenbosch. De chenin blanc van oude stokken geeft hem complexe fruittonen, de semillon rijkdom en pit en de muscat een vleugje bloemigheid. De gisting vindt plaats met minimale ingrepen, om een wijn te maken die prachtig puur van karakter is. De wijn gist en rijpt op hout, waarbij het contact met de lie, de gistcellen, de wijn een extra dimensie geeft in diepgang en complexiteit. Maar dat gaat niet ten koste van de frisheid en het briljante fruitkarakter van deze bijzondere witte wijn.
Lekker aperitief, bij pittig gekruiden krabkoekjes, schelvis met ratatouille, witschimmelkazen of een kipsalade.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | Bruwer Vintners |
Druif | Chenin Blanc, Muscat, Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 92 |
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Anthony Mueller
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2030
The 2021 Haarlem to Hope is mostly Chenin Blanc with 30% Sémillon. Medium straw in color, the nose is brilliant with citrus blossoms bursting from the glass with notes of wax melon, Meyer lemon and yellow apple skin. The medium-bodied white blend offers a rich textural weight on the palate and glides to a spicy, lingering, citrus-laced finish. Just under 2,500 bottles were filled after the wine rested for a year in French oak barrels.
Published: Jul 31, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
92
Drinking Window
2022 - 2032
From: Growing Up ‘n Getting Wiser: South Africa in 2022 (Sep 2022)
The 2021 Haarlem to Hope, which has been honed down to a Chenin/Semillon blend, has quite a complex bouquet, leans more on the pithy side with lemon sherbet, orange rind and light eucalyptus notes. The palate is fresh on the entry with fine acidity, quite understated at first with a texturally satisfying almost grassy finish. Excellent.
- By Neal Martin on August 2022
Traipsing up the steep Karibib Vineyard, Bruwer Raats casually mentions how he started out with virtually nothing. He’s one of several winemakers like Ian Naudé and Eben Sadie that launched his career with so little and have achieved so much. Together with his wingman, his cousin Gavin Bruwer Slabbert, Raats has forged close bonds with owners of some of Stellenbosch’s most coveted vineyards, building a concise but quite brilliant portfolio with Cabernet Franc at its heart. Once a stalwart of old school South African winemaking, producers like Raats chipped away over the years and introduced a modern style of viticulture and vinification that emphasises terroir, varietal and elegance. And there is more to come, as I surveyed a newly-planted parcel of Cabernet Franc whose fledglings will bear fruit to augment his portfolio once they reach adulthood. Returning to his homestead just a five-minute drive back down the valley and tasting through his 2021s and 2020s, I had to stop and marvel at the precision and complexity Bruwer and Gavin Raats are able to instill across their portfolio, both under Raats Family Wines and the more experimental Bruwer Vintners Vine Exploration Co (rebranded from “B Vintners”). Bruwer and Gavin just have that “touch”. The Cabernet Francs are quite sensational this year, each with their own personalities, the highlight a toss-up between the thrilling Family Cabernet Franc and the Eden High Density Single Vineyard from vines planted 1.00m by 1.20m on individual stakes (though you will have to beg for the 500 to 600 bottles produced). The portfolio sees a return of the MR de Compostella that was declassified in 2019 because of the March rain, the first time that difficult decision was made since 2010 for the same reason. It is brilliant and reinstates why it is revered as one of the Cape’s most eminent wines.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Bruwer Vintners is een op Stellenbosch gevestigde wijnbouwonderneming, die werd opgericht door de neven Gavin Bruwer en Bruwer Raats. De neven hebben een innovatieve aanpak, terwijl de dingen eenvoudig blijven, namelijk het voeden van de druiven om van de wijnstok naar de fles te voeden. Waardoor de wijnen hun gevoel van plaats uiten.
"We voeren ons erfgoed in de Kaap de Goede Hoop en maken wijnen van historische Kaapse rassen." "Onze verkenning van unieke percelen en de visie voor de toekomst, brengt ons op een verdere ontdekking om terroir specifieke wijnen te produceren." Alle wijngaarden zijn onderscheidend, in hooggelegen gebieden, dicht bij de oceaan en geplant op verweerde bodems.
Vier nieuwe, kleine productiewijnen zijn toegevoegd aan de portefeuille onder het label "B Vintners". De nieuwe toevoegingen komen van de Vine Exploration Co., dat werd gelanceerd door Bruwer Raats, wijnmaker bij Raats Family Wines en het iconische merk Indaba met zijn neef Gavin Bruwer. De op Stellenbosch gevestigde wijnbouwonderneming werd opgericht om de eerlijke geschiedenis van de wijnbouw in de Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika te betalen.
Raats en Bruwer verkennen unieke wijngaardenpercelen in hooggelegen gebieden nabij de oceaan om de perfecte druiven te vinden. De meeste wijnstokken zijn volgroeid en gegroeid op verweerde gronden van ontbonden graniet. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en geplukt op het optimale moment voor de beste uiting van de terroir. Om elke fles vrij te kunnen uiten, zijn de wijnen gemaakt met weinig of geen interventie. De portefeuille bestaat uit twee reeksen: Heritage en Terroir Specific. In de Heritage reeks is de Haarlem to Hope, een mix van vooral Chenin Blanc en Semillon. De Terroir Wijnen zijn Reservoir Road Pinot Noir, Black Bream Pinot Noir en Fire Heath Chardonnay.