2024 Montaribaldi Roero Arneis Capural

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2029 |
- Koop 6 voor 12,95 10,70 en bespaar 7%
Op voorraad
63 items beschikbaar
Omschrijving
Uit het hart van het Roero gebied (Piemonte/Barbaresco) komt deze fraaie wijn. De DOCG Arneis wijngaarden zijn gelegen in de gemeente Vezza d'Alba op een hoogte van 250 met een zuidwestelijke ligging. De bodem is kalkhoudend wat mooi terugkomt in de wijn. De wijngaard is geplant in 1999 met een zeer lage plantdichtheid. Montaribaldi maakt Vineyard wijnen zoals zij dit zeggen en betekent dat de wijn 'gemaakt' moet worden in de wijngaard en niet met allerlei geknutsel in de wijnmakerij.
De Arneis was een vergeten druif die in Montaribaldi's handen prachtig wit oplevert. De laatste jaren worden de Arneis witte wijnen uit Piemonte terecht zeer populair omdat ze prachtige elegante witte wijnen opleveren. De druiven voor deze overheerlijke Roero Arneis worden in kleine manden van 20 kilo vervoerd. De Arneis-druiven moeten worden geoogst in het tweede helft van september. Eenmaal in de wijnmakerij worden druiven gedestrueerd, geplet en gekoeld (temperatuur van 10-13 ° C). Middels een zeer lichte persing worden de schillen en het most gescheiden (soft crush). De most laat men vervolgens een paar dagen rusten in roestvrijstalen thermo-geconditioneerde tanks (13 ° C) om de troebele stof te scheiden. De heldere most gaat door de alcoholische gisting bij een temperatuur van 15-18 ° C. Alcoholische gisting duurt ongeveer tien dagen. Zodra deze proces klaar is blijft de wijn circa 6 maanden in contact gehouden met zijn lees (su lie). Dit hele proces maakt de wijn zeer complex
In het glas heeft deze Roero Arneis Capural een intense strogele kleur met een intense neus met bloemige tonen. In de mond is de wijn vol, fluweelig zacht en heeft zeker voor een witte wijn een zeer fraaie lange afdronk. Deze aromatische, rijke volle witte wijn is geschikt voor bij vis maar gegeven z'n complexiteit ook prima bij pasta of als aperitief. Ons advies is om deze mooie witte wijn niet te koud te drinken. Wij drinken deze graag op 12 graden en bij Montaribaldi adviseren ze zelfs 14 graden maar als u liefhebber bent van meer gekoeld dan kan dat natuurlijk ook.
Perfect voor een aperitief met kleine hapjes, Roero Arneis is uitstekend te combineren met voorgerechten op basis van eieren, zoals omeletten en vegetarische taarten, vis- en witvleesgerechten, verse pasta met delicate sauzen en romige risotto.
WEETJE: Alle wijnen van Montaribaldi hebben een fantastisch bewaar-potentieel en ook deze witte Roero Arneis is een wijn die met enige jaren veroudering een heel bijzonder karakter krijgt. Fruit en frisheid blijft in de wijn met prettige oxidatieve tonen. Men heeft recent de Roero Arrneis uitgebracht 10 jaar na dato. Op verzoek bij ons te bestellen. In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Vitello tonnato met kappertjes en citroenmayonaise
Het zachte kalfsvlees en de romige tonijnsaus worden opgefrist door de citrusaroma’s en zuren in de wijn. De ziltige kappertjes en de romige textuur sluiten perfect aan bij de lichte body van de Arneis.
2. Risotto met courgette, citroen en munt
De frisse zuren van de wijn versterken het lichte karakter van dit vegetarische gerecht, terwijl de citroen en munt mooi aansluiten bij de florale en citrusachtige tonen van de wijn.
3. Kabeljauw met een beurre blanc en venkel
De subtiele smaak van de kabeljauw en de zachte saus worden in balans gehouden door de frisheid van de wijn. De venkel voegt een anijsachtig accent toe dat goed samengaat met de minerale afdronk.
4. Salade met geitenkaas, peer en walnoot
De combinatie van het romige, ziltige van de geitenkaas, de zoete peer en de notige crunch vormt een harmonieus geheel met de aroma’s van wit fruit en amandel in de wijn.
5. Tartaar van coquilles met groene appel en limoenolie
De delicate textuur van de coquilles en het frisse, zurige karakter van de appel versterken de zuivere stijl van de Arneis. De lichte vetheid van de olie wordt mooi in balans gebracht door de zuren in de wijn.
6. Ravioli gevuld met ricotta en truffel, geserveerd met gesmolten boter en salie
De romige vulling en aardse truffeltonen krijgen extra verfijning door de frisheid van de wijn. De salie sluit aan bij de subtiele kruidigheid en diepte van de Arneis, zonder te overheersen.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Roero Arneis |
Wijnhuis | Montaribaldi |
Druif | Arneis |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Kruidig, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
De ‘azienda agricola Montaribaldi’ is van historie een familie bedrijf, gevestigd midden in de heuvels Langhe in het kleine dorpje Barbaresco. Het wijnhuis Montaribaldi is al vanaf het begin eigendom van de familie Taliano en heeft 19 hectare in het Barberesco gebied. In 1994 namen Luciano en Roberto het bedrijf over van hun vader en besloten toen meteen om alleen nog maar hoge kwaliteits wijnen te gaan produceren. Het is nog steeds een echt familie bedrijf, vader Guiseppe en moeder Carla evenals de vrouwen van de eigenaren, Antonella en Franca, werken allemaal mee. Op dit moment produceren ze ongeveer 75000 flessen per jaar. Dankzij de perfecte ligging van de wijngaarden van Montaribaldi en de typische witte bodem van de heuvels in Langhe, zijn de elegante wijnen die er vandaan komen een lang leven beschoren. Nb het land rondom de Montaribaldi wijngaarden is van Gaja. De familie maakt een aantal van de meest bekende wijnen uit de Piedmont regio: Barbaresco DOCG, Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC, Barbera d’Asti DOCG, Roero Arneis. Ze bieden een compleet assortiment van wijnen aan, van druiven die typerend zijn voor deze streek. Typerend voor dit wijnhuis is dat de wijnen hun oorsprong kennen in Piedmont, altijd herkenbaar zijn als een ‘Montaribaldi’ wijn en duurzaam worden verbouwd en geproduceerd. Zoals zij dit zelf noemen: het maken van ‘vineyard wines’ onderscheidt hen van anderen.
Uit het hart van het Roero gebied (Piemonte/Barbaresco) komt deze fraaie wijn. De DOCG Arneis wijngaarden zijn gelegen in de gemeente Vezza d'Alba op een hoogte van 250 met een zuidwestelijke ligging. De bodem is kalkhoudend wat mooi terugkomt in de wijn. De wijngaard is geplant in 1999 met een zeer lage plantdichtheid. Montaribaldi maakt Vineyard wijnen zoals zij dit zeggen en betekent dat de wijn 'gemaakt' moet worden in de wijngaard en niet met allerlei geknutsel in de wijnmakerij.
De Arneis was een vergeten druif die in Montaribaldi's handen prachtig wit oplevert. De laatste jaren worden de Arneis witte wijnen uit Piemonte terecht zeer populair omdat ze prachtige elegante witte wijnen opleveren. De druiven voor deze overheerlijke Roero Arneis worden in kleine manden van 20 kilo vervoerd. De Arneis-druiven moeten worden geoogst in het tweede helft van september. Eenmaal in de wijnmakerij worden druiven gedestrueerd, geplet en gekoeld (temperatuur van 10-13 ° C). Middels een zeer lichte persing worden de schillen en het most gescheiden (soft crush). De most laat men vervolgens een paar dagen rusten in roestvrijstalen thermo-geconditioneerde tanks (13 ° C) om de troebele stof te scheiden. De heldere most gaat door de alcoholische gisting bij een temperatuur van 15-18 ° C. Alcoholische gisting duurt ongeveer tien dagen. Zodra deze proces klaar is blijft de wijn circa 6 maanden in contact gehouden met zijn lees (su lie). Dit hele proces maakt de wijn zeer complex
In het glas heeft deze Roero Arneis Capural een intense strogele kleur met een intense neus met bloemige tonen. In de mond is de wijn vol, fluweelig zacht en heeft zeker voor een witte wijn een zeer fraaie lange afdronk. Deze aromatische, rijke volle witte wijn is geschikt voor bij vis maar gegeven z'n complexiteit ook prima bij pasta of als aperitief. Ons advies is om deze mooie witte wijn niet te koud te drinken. Wij drinken deze graag op 12 graden en bij Montaribaldi adviseren ze zelfs 14 graden maar als u liefhebber bent van meer gekoeld dan kan dat natuurlijk ook.
Perfect voor een aperitief met kleine hapjes, Roero Arneis is uitstekend te combineren met voorgerechten op basis van eieren, zoals omeletten en vegetarische taarten, vis- en witvleesgerechten, verse pasta met delicate sauzen en romige risotto.
WEETJE: Alle wijnen van Montaribaldi hebben een fantastisch bewaar-potentieel en ook deze witte Roero Arneis is een wijn die met enige jaren veroudering een heel bijzonder karakter krijgt. Fruit en frisheid blijft in de wijn met prettige oxidatieve tonen. Men heeft recent de Roero Arrneis uitgebracht 10 jaar na dato. Op verzoek bij ons te bestellen. In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Vitello tonnato met kappertjes en citroenmayonaise
Het zachte kalfsvlees en de romige tonijnsaus worden opgefrist door de citrusaroma’s en zuren in de wijn. De ziltige kappertjes en de romige textuur sluiten perfect aan bij de lichte body van de Arneis.
2. Risotto met courgette, citroen en munt
De frisse zuren van de wijn versterken het lichte karakter van dit vegetarische gerecht, terwijl de citroen en munt mooi aansluiten bij de florale en citrusachtige tonen van de wijn.
3. Kabeljauw met een beurre blanc en venkel
De subtiele smaak van de kabeljauw en de zachte saus worden in balans gehouden door de frisheid van de wijn. De venkel voegt een anijsachtig accent toe dat goed samengaat met de minerale afdronk.
4. Salade met geitenkaas, peer en walnoot
De combinatie van het romige, ziltige van de geitenkaas, de zoete peer en de notige crunch vormt een harmonieus geheel met de aroma’s van wit fruit en amandel in de wijn.
5. Tartaar van coquilles met groene appel en limoenolie
De delicate textuur van de coquilles en het frisse, zurige karakter van de appel versterken de zuivere stijl van de Arneis. De lichte vetheid van de olie wordt mooi in balans gebracht door de zuren in de wijn.
6. Ravioli gevuld met ricotta en truffel, geserveerd met gesmolten boter en salie
De romige vulling en aardse truffeltonen krijgen extra verfijning door de frisheid van de wijn. De salie sluit aan bij de subtiele kruidigheid en diepte van de Arneis, zonder te overheersen.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Roero Arneis |
Wijnhuis | Montaribaldi |
Druif | Arneis |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Kruidig, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
De ‘azienda agricola Montaribaldi’ is van historie een familie bedrijf, gevestigd midden in de heuvels Langhe in het kleine dorpje Barbaresco. Het wijnhuis Montaribaldi is al vanaf het begin eigendom van de familie Taliano en heeft 19 hectare in het Barberesco gebied. In 1994 namen Luciano en Roberto het bedrijf over van hun vader en besloten toen meteen om alleen nog maar hoge kwaliteits wijnen te gaan produceren. Het is nog steeds een echt familie bedrijf, vader Guiseppe en moeder Carla evenals de vrouwen van de eigenaren, Antonella en Franca, werken allemaal mee. Op dit moment produceren ze ongeveer 75000 flessen per jaar. Dankzij de perfecte ligging van de wijngaarden van Montaribaldi en de typische witte bodem van de heuvels in Langhe, zijn de elegante wijnen die er vandaan komen een lang leven beschoren. Nb het land rondom de Montaribaldi wijngaarden is van Gaja. De familie maakt een aantal van de meest bekende wijnen uit de Piedmont regio: Barbaresco DOCG, Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC, Barbera d’Asti DOCG, Roero Arneis. Ze bieden een compleet assortiment van wijnen aan, van druiven die typerend zijn voor deze streek. Typerend voor dit wijnhuis is dat de wijnen hun oorsprong kennen in Piedmont, altijd herkenbaar zijn als een ‘Montaribaldi’ wijn en duurzaam worden verbouwd en geproduceerd. Zoals zij dit zelf noemen: het maken van ‘vineyard wines’ onderscheidt hen van anderen.