2020 Dr. Bürklin-Wolf Kalkofen Grand Cru

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2027 - 2049 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim. Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide. In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.
Het Deidesheimer perceel beslaat 5 hectare, ons aandeel is 0,7 hectare. De naam van het perceel verwijst naar een voormalige Kalkoven die daar bestond. Het bevindt zich in de warme hellingzone op een smal kalkrif langs de uitlopers van de Middenhaardt. De bodem van klei en kalksteenkiezel geeft de wijn zowel volheid als potentie voor rijping.
OVER DR BÜRKLIN-WOLFF
Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt bij Dr. Bürklin Wolf. Op zo’n 85 hectare, wordt er vooral riesling verbouwd, behorend tot de beste van de gehele omgeving. Dit familiebedrijf gelegen in de Pfalz wordt gerund door Bettina, de 22e generatie. Zij heeft haar grootvaders visie doorgevoerd en is in 2001 begonnen met biodynamisch wijn maken, zowel in de wijngaard als in de kelder. De wijnen zijn daardoor nog meer terroir gedreven en spannend! In de wijngaard en wijnkelder wordt er nauwelijks iets gedaan met de wijnen, puur en uitgesproken wijnen is het doel. De wijnen vergisten en rijpen deels in RVS en deels op oude houten vaten. De wijnen staan bekend om een uitgesproken karakter, nieuwe stijl (moderne) riesling, met aanwezige zuren en enorme lengte. LEES MEER ONDER DE TAB WIJNHUIS
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Sashimi van zalm met limoen en sojasaus
De levendige zuurgraad en citrusaroma’s van de Riesling sluiten goed aan bij de vettige structuur van zalm en het zoute umami-karakter van sojasaus. De wijn snijdt door het vet en verfrist het palet. -
Gebakken kabeljauw met venkel en citroenboter
De delicate smaak van kabeljauw en de anijsachtige frisheid van venkel versterken de mineraliteit en zuren van de wijn. De citroenboter voegt romigheid toe zonder te overheersen. -
Witte asperges met hollandaise en ei
De zuren en structuur van de Kalkofen Riesling bieden tegenwicht aan de romigheid van de saus en het ei. De aardsheid van de asperges wordt extra benadrukt door de minerale ondertoon van de wijn. -
Kip met dragon en witte wijnsaus
De wijn sluit aan op de kruidigheid van dragon en brengt frisheid bij het gerecht. De textuur van de wijn past bij het malse kippenvlees en de romige saus. -
Aziatische noedels met gember, limoen en garnalen
De Riesling’s frisheid en subtiele fruittonen spelen in op de pittige, kruidige accenten van het gerecht. De zuurgraad maakt het geheel licht verteerbaar en levendig. -
Geitenkaas salade met honing en walnoten
De ziltige en romige geitenkaas contrasteert fraai met het citruskarakter van de wijn. De honing en noten zorgen voor zoetheid en structuur die de wijn mooi oppikt.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Pfalz |
Wijnhuis | Dr. Bürklin Wolf |
Druif | Riesling |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2049 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 99 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The 2020 Kalkofen G.C. is clear yet pure and very intense on the lemon-scented nose that first reveals honey, dense and slightly iodine-like notes. This leads lead to a full-bodied, rich and concentrated, dense, very salty and tannic yet sustainable finish that combines vintage and terroir characteristics. 12.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted at the domaine in November 2022.
"2021 is a classic German vintage," says Steffen Brahner from Bürklin-Wolf, remembering the cool spring with its late flowering. The summer months brought abundant rainfalls, which challenged the vineyard crew, as even more attention and precision with the vegetation was required than in a dry year. "On the other hand, after three consecutive dry years, the periodic rainfall did the soils of the Mittelhaardt good to compensate for the pronounced water deficit." A similarly wet autumn forced them into meticulously early negative selection, and then they proceeded on a vineyard-by-vineyard basis in order to achieve the ideal ripeness of the grapes. This obviously paid off, and Bürklin was able to harvest healthy, ripe and flavorful grapes in all of the vineyards. When I tasted the premier and grands crus for the first time in August this year, I was still a but reserved since the wines were dense and compact but also still caged in their phenolic grip and firm structure. Some months later, in November, the wines had slightly opened up and showed promising qualities, especially in the Kirchenstück, which is again one of the most magnificent dry Rieslings produced in Germany that year. Unfortunately it is very rare and highly expensive, Pechstein and Ungeheuer are more highlights of the 2021 vintage. I also took the chance to taste the 2020 crus, which come from a much warmer and sunnier vintage represented in full-bodied, rich and concentrated but also structured and in the best cases—Pechstein and Kirchenstück again—also tensioned wines. As always when tasting the young and the previous vintage side by side, the sympathy is with the younger. Time will reveal which is the greater vintage: the lean and classic or the richer one.
Published: Dec 30, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
99
Dr. Bürklin-Wolf Riesling Pfalz Kalkofen GC 2020
Friday, Jul 09, 2021
Color
White
Country
Germany
Region
Pfalz
Vintage
2020
The staggering depth and finesse of this dry white make you reel slightly, but in the nicest possible way. So many delicate, exotic nuances (fruit, flowers and spices) on the nose and, in spite of the considerable power, it feels almost weightless. Then comes the compact and complex mineral finish. From biodynamically grown grapes. Drinkable now, but best from 2022.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim.Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide.
In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.
Dr. Bürklin-Wolf staat voor Iconische Rieslings uit de Pfalz
Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597 en is sindsdien nauw verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin en behoort inmiddels tot de absolute top van Duitsland. Met 86 hectare aan wijngaarden is het een van de grootste particuliere landgoederen van het land. Sinds 1992 wordt het domein geleid door Christian von Guradze, samen met zijn vrouw Bettina Bürklin-von Guradze, erfgename van het familiewijngoed. Onder hun leiding heeft het wijnhuis een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse producenten volledig biodynamisch te gaan werken.
Waar het domein vroeger vooral bekendstond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, ligt de focus nu op droge witte wijnen van topniveau, vrijwel uitsluitend gemaakt van Riesling.
Begin van Dr. Bürklin-Wolf
Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597, en is sindsdien verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin, die inmiddels behoort tot de absolute top van Duitsland. Onder leiding van Bettina Bürklin-von Guradze heeft het domein een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse wijnhuizen volledig biodynamisch te gaan werken.
De wijnmakerij, met 86 hectare aan wijngaarden, is een van de grootste particuliere landgoederen in Duitsland en wordt sinds 1992 beheerd door Christian von Guradze samen met zijn vrouw, de erfgename van de familiewijnmakerij. Hoewel het al enige tijd bekend stond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, werd het zwaartepunt van de productie verlegd naar droge witte wijnen, voornamelijk gevinifieerd van Riesling.
Dr. Bürklin-Wolf, een pionier biodynamische wijnbouw
Dr. Bürklin-Wolf was het eerste Duitse wijnhuis dat zich in 2005 volledig committeerde aan de biodynamische principes van Demeter. Deze benadering, waarbij er een balans is tussen mens, natuur en wijn, wordt er gezorgd voor een gezonde wijngaarden en druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De wijnen zijn levendig, puur en uitgesproken in hun expressie van herkomst.
De kracht van Riesling en terroir
De focus van Dr. Bürklin-Wolf ligt volledig op Riesling, dé druif bij uitstek om het unieke karakter van de Pfalz tot uiting te brengen. De wijngaarden zijn onderverdeeld in ‘Grosse Lagen’ (Grand Cru) en ‘Erste Lagen’ (Premier Cru), naar voorbeeld van het Bourgondische classificatiesysteem. Bekende topwijngaarden als Pechstein, Kirchenstück en Gaisböhl leveren Rieslings die moeiteloos tientallen jaren kunnen rijpen.
Kenmerken van Dr. Bürklin-Wolf Rieslings
- Droog en mineraal: de meeste wijnen zijn trocken (droog), met een elegante structuur.
- Complex en gelaagd: subtiele aroma’s van citrus, steenfruit, bloemen en natte steen.
- Rijpingspotentieel: topwijnen kunnen zich prachtig ontwikkelen in de fles.
Van de frisse, toegankelijke instap-Rieslings tot de indrukwekkende Grosse Gewächse: elke wijn van Dr. Bürklin-Wolf is een toonbeeld van precisie en puurheid. Of je nu kiest voor de elegante Ruppertsberger Hoheburg Erste Lage of de monumentale Forster Kirchenstück G.C., je proeft altijd het unieke terroir van de Pfalz.
Dr. Bürklin-Wolf wijnen kopen bij Grandcruwijnen
Bij Grandcruwijnen vind je een ruim assortiment Dr. Bürklin-Wolf wijnen, rechtstreeks geïmporteerd uit Duitsland. Als specialist in hoogwaardige Duitse Riesling hebben wij een zorgvuldig geselecteerd aanbod, variërend van frisse instapwijnen tot complexe toppers met bewaarpotentieel.
Sommelieradvies
Serveer een droge Bürklin-Wolf Riesling bij oesters, ceviche of sushi. De krachtigere GG’s zijn ideaal bij kalfsvlees, rijke visgerechten of Aziatische keuken met een beetje pit. Schenk de wijn bij voorkeur tussen de 8 en 10°C voor optimale expressie.
Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim. Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide. In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.
Het Deidesheimer perceel beslaat 5 hectare, ons aandeel is 0,7 hectare. De naam van het perceel verwijst naar een voormalige Kalkoven die daar bestond. Het bevindt zich in de warme hellingzone op een smal kalkrif langs de uitlopers van de Middenhaardt. De bodem van klei en kalksteenkiezel geeft de wijn zowel volheid als potentie voor rijping.
OVER DR BÜRKLIN-WOLFF
Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt bij Dr. Bürklin Wolf. Op zo’n 85 hectare, wordt er vooral riesling verbouwd, behorend tot de beste van de gehele omgeving. Dit familiebedrijf gelegen in de Pfalz wordt gerund door Bettina, de 22e generatie. Zij heeft haar grootvaders visie doorgevoerd en is in 2001 begonnen met biodynamisch wijn maken, zowel in de wijngaard als in de kelder. De wijnen zijn daardoor nog meer terroir gedreven en spannend! In de wijngaard en wijnkelder wordt er nauwelijks iets gedaan met de wijnen, puur en uitgesproken wijnen is het doel. De wijnen vergisten en rijpen deels in RVS en deels op oude houten vaten. De wijnen staan bekend om een uitgesproken karakter, nieuwe stijl (moderne) riesling, met aanwezige zuren en enorme lengte. LEES MEER ONDER DE TAB WIJNHUIS
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Sashimi van zalm met limoen en sojasaus
De levendige zuurgraad en citrusaroma’s van de Riesling sluiten goed aan bij de vettige structuur van zalm en het zoute umami-karakter van sojasaus. De wijn snijdt door het vet en verfrist het palet. -
Gebakken kabeljauw met venkel en citroenboter
De delicate smaak van kabeljauw en de anijsachtige frisheid van venkel versterken de mineraliteit en zuren van de wijn. De citroenboter voegt romigheid toe zonder te overheersen. -
Witte asperges met hollandaise en ei
De zuren en structuur van de Kalkofen Riesling bieden tegenwicht aan de romigheid van de saus en het ei. De aardsheid van de asperges wordt extra benadrukt door de minerale ondertoon van de wijn. -
Kip met dragon en witte wijnsaus
De wijn sluit aan op de kruidigheid van dragon en brengt frisheid bij het gerecht. De textuur van de wijn past bij het malse kippenvlees en de romige saus. -
Aziatische noedels met gember, limoen en garnalen
De Riesling’s frisheid en subtiele fruittonen spelen in op de pittige, kruidige accenten van het gerecht. De zuurgraad maakt het geheel licht verteerbaar en levendig. -
Geitenkaas salade met honing en walnoten
De ziltige en romige geitenkaas contrasteert fraai met het citruskarakter van de wijn. De honing en noten zorgen voor zoetheid en structuur die de wijn mooi oppikt.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Pfalz |
Wijnhuis | Dr. Bürklin Wolf |
Druif | Riesling |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2049 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 99 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The 2020 Kalkofen G.C. is clear yet pure and very intense on the lemon-scented nose that first reveals honey, dense and slightly iodine-like notes. This leads lead to a full-bodied, rich and concentrated, dense, very salty and tannic yet sustainable finish that combines vintage and terroir characteristics. 12.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted at the domaine in November 2022.
"2021 is a classic German vintage," says Steffen Brahner from Bürklin-Wolf, remembering the cool spring with its late flowering. The summer months brought abundant rainfalls, which challenged the vineyard crew, as even more attention and precision with the vegetation was required than in a dry year. "On the other hand, after three consecutive dry years, the periodic rainfall did the soils of the Mittelhaardt good to compensate for the pronounced water deficit." A similarly wet autumn forced them into meticulously early negative selection, and then they proceeded on a vineyard-by-vineyard basis in order to achieve the ideal ripeness of the grapes. This obviously paid off, and Bürklin was able to harvest healthy, ripe and flavorful grapes in all of the vineyards. When I tasted the premier and grands crus for the first time in August this year, I was still a but reserved since the wines were dense and compact but also still caged in their phenolic grip and firm structure. Some months later, in November, the wines had slightly opened up and showed promising qualities, especially in the Kirchenstück, which is again one of the most magnificent dry Rieslings produced in Germany that year. Unfortunately it is very rare and highly expensive, Pechstein and Ungeheuer are more highlights of the 2021 vintage. I also took the chance to taste the 2020 crus, which come from a much warmer and sunnier vintage represented in full-bodied, rich and concentrated but also structured and in the best cases—Pechstein and Kirchenstück again—also tensioned wines. As always when tasting the young and the previous vintage side by side, the sympathy is with the younger. Time will reveal which is the greater vintage: the lean and classic or the richer one.
Published: Dec 30, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
99
Dr. Bürklin-Wolf Riesling Pfalz Kalkofen GC 2020
Friday, Jul 09, 2021
Color
White
Country
Germany
Region
Pfalz
Vintage
2020
The staggering depth and finesse of this dry white make you reel slightly, but in the nicest possible way. So many delicate, exotic nuances (fruit, flowers and spices) on the nose and, in spite of the considerable power, it feels almost weightless. Then comes the compact and complex mineral finish. From biodynamically grown grapes. Drinkable now, but best from 2022.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim.Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide.
In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.
Dr. Bürklin-Wolf staat voor Iconische Rieslings uit de Pfalz
Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597 en is sindsdien nauw verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin en behoort inmiddels tot de absolute top van Duitsland. Met 86 hectare aan wijngaarden is het een van de grootste particuliere landgoederen van het land. Sinds 1992 wordt het domein geleid door Christian von Guradze, samen met zijn vrouw Bettina Bürklin-von Guradze, erfgename van het familiewijngoed. Onder hun leiding heeft het wijnhuis een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse producenten volledig biodynamisch te gaan werken.
Waar het domein vroeger vooral bekendstond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, ligt de focus nu op droge witte wijnen van topniveau, vrijwel uitsluitend gemaakt van Riesling.
Begin van Dr. Bürklin-Wolf
Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597, en is sindsdien verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin, die inmiddels behoort tot de absolute top van Duitsland. Onder leiding van Bettina Bürklin-von Guradze heeft het domein een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse wijnhuizen volledig biodynamisch te gaan werken.
De wijnmakerij, met 86 hectare aan wijngaarden, is een van de grootste particuliere landgoederen in Duitsland en wordt sinds 1992 beheerd door Christian von Guradze samen met zijn vrouw, de erfgename van de familiewijnmakerij. Hoewel het al enige tijd bekend stond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, werd het zwaartepunt van de productie verlegd naar droge witte wijnen, voornamelijk gevinifieerd van Riesling.
Dr. Bürklin-Wolf, een pionier biodynamische wijnbouw
Dr. Bürklin-Wolf was het eerste Duitse wijnhuis dat zich in 2005 volledig committeerde aan de biodynamische principes van Demeter. Deze benadering, waarbij er een balans is tussen mens, natuur en wijn, wordt er gezorgd voor een gezonde wijngaarden en druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De wijnen zijn levendig, puur en uitgesproken in hun expressie van herkomst.
De kracht van Riesling en terroir
De focus van Dr. Bürklin-Wolf ligt volledig op Riesling, dé druif bij uitstek om het unieke karakter van de Pfalz tot uiting te brengen. De wijngaarden zijn onderverdeeld in ‘Grosse Lagen’ (Grand Cru) en ‘Erste Lagen’ (Premier Cru), naar voorbeeld van het Bourgondische classificatiesysteem. Bekende topwijngaarden als Pechstein, Kirchenstück en Gaisböhl leveren Rieslings die moeiteloos tientallen jaren kunnen rijpen.
Kenmerken van Dr. Bürklin-Wolf Rieslings
- Droog en mineraal: de meeste wijnen zijn trocken (droog), met een elegante structuur.
- Complex en gelaagd: subtiele aroma’s van citrus, steenfruit, bloemen en natte steen.
- Rijpingspotentieel: topwijnen kunnen zich prachtig ontwikkelen in de fles.
Van de frisse, toegankelijke instap-Rieslings tot de indrukwekkende Grosse Gewächse: elke wijn van Dr. Bürklin-Wolf is een toonbeeld van precisie en puurheid. Of je nu kiest voor de elegante Ruppertsberger Hoheburg Erste Lage of de monumentale Forster Kirchenstück G.C., je proeft altijd het unieke terroir van de Pfalz.
Dr. Bürklin-Wolf wijnen kopen bij Grandcruwijnen
Bij Grandcruwijnen vind je een ruim assortiment Dr. Bürklin-Wolf wijnen, rechtstreeks geïmporteerd uit Duitsland. Als specialist in hoogwaardige Duitse Riesling hebben wij een zorgvuldig geselecteerd aanbod, variërend van frisse instapwijnen tot complexe toppers met bewaarpotentieel.
Sommelieradvies
Serveer een droge Bürklin-Wolf Riesling bij oesters, ceviche of sushi. De krachtigere GG’s zijn ideaal bij kalfsvlees, rijke visgerechten of Aziatische keuken met een beetje pit. Schenk de wijn bij voorkeur tussen de 8 en 10°C voor optimale expressie.