2020 Château Valandraud Saint-Émilion Grand Cru

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2029 - 2055 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
De 2020 Valandraud heeft een verfijnd bouquet met levendige aroma's van bramen, bosbessen en wilde aardbeien, verweven met minerale tonen en perfect geïntegreerd eikenhout. Het gehemelte is medium-bodied met fijne tannines, frisheid, spanning en focus, wat leidt tot een gedetailleerde en aanhoudende afdronk.
Deze wijn belooft prachtig te rijpen op fles en is een heerlijke Saint-Émilion van Jean-Luc Thunevin. Een verfijnde en smaakvolle creatie die kracht en elegantie combineert.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres. Tevens het vermelden waard dat wij de (Bordeaux) wijnen rechtstreeks inkopen en nooit via de tussenhandel aanschaffen, doordat wij dan niet weten welke reizen de wijn allemaal heeft gemaakt en hoe deze behandeld is. De wijnen komen van de kelders van het Chateau rechtstreeks in ons geconditioneerd Warehouse te Dordrecht waar al onze wijnen liggen opgeslagen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Valandraud |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2029 |
Drinken tot | 2055 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 97 |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2043
If the 2019 vintage at this address was something of a guilty pleasure, the 2020 Valandraud is simply guilty as charged. Exhibiting aromas of jammy black fruits mingled with toasted coconut, spices and caricatural slatherings of new oak, it's full-bodied, rich and chewy, with generously extracted tannins that clamp down on the finish. All that oak and extract impedes access to the wine's generous fruit, rendering it less demonstrative and gourmand than its 2019 counterpart, and that's a pity, as recent vintages of Valandraud have been among the more successful of the few remaining hold-out "garagiste" wines of the Right Bank.
Published: Apr 06, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
99
Avg Price (ex-tax)
$ 160
Château Valandraud St.-Emilion 2020
Thursday, Dec 15, 2022
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2020
Very opulent and expressive aromas of black fruit and pine needles. So floral. Full-bodied with plush, velvety tannins and lots of fruit and texture. It goes on for minutes. Rich at the finish, but remains fresh and vivid. Superb. One of the great Valandrauds. Drink after 2027.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2028 - 2055
From: Bordeaux 2020 – The Southwold Tasting (Nov 2024)
The 2020 Valandraud has a sophisticated bouquet with vibrant blackberry, blueberry and wild strawberry scents laced with minerals and seamlessly integrated oak. The palate is medium-bodied with fine tannins, fresh, tensile and focused, leading to a detailed and persistent finish. This should mature beautifully in bottle—a quite delicious Saint-Émilion from Jean-Luc Thunevin. Tasted blind at the annual Southwold tasting.
- By Neal Martin on January 2024
96
Drinking Window
2027 - 2050
From: Thrice Is Nice: Bordeaux 2020 in Bottle (Feb 2023)
The 2020 Valandraud was a startling Saint-Émilion from barrel. Bottled in July 2022, it retains a very intense bouquet with blackberry, wild strawberry, licorice and star anis scents that remain beautifully defined. The palate is medium-bodied with succulent, plush, luxuriant tannins. There is a candied quality to this Valandraud, yet the trick is that Thunevin maintains balance and it does not overwhelm on the decadent finish. It sashays along with style. Give it several years in bottle.
- By Neal Martin on December 2022
98
Drinking Window
2028 - 2060
From: Bordeaux 2020: Saving the Best for Last (Feb 2023)
The 2020 Valandraud is a stunner. Rich, deep and explosive, the 2020 possesses dazzling intensity from start to finish. Silky tannins wrap around a core of plush dark red/black fruit, licorice, spice, mocha and new leather. Even with all of its intensity, the 2020 is bright and wonderfully focused. Sweet floral and blood orange accents liven up the explosive finish. Magnificent.
- By Antonio Galloni on December 2022
(95-97)
Drinking Window
2034 - 2050
From: 2020 Bordeaux En Primeur: Almost Back to Normal (Jun 2021)
The 2020 Valandraud is impressive. Inky, deep and exquisitely layered, it possesses tremendous richness in every dimension. crème de cassis, chocolate, licorice, new leather, spice and lavender build as the 2020 gains volume in the glass. Silky and plush, with magnificent balance, this is shaping up to be one of the wines of the year. A magnificent effort from Muriel Andraud and Jean-Luc Thunevin. Superb. Tasted two times.
- By Antonio Galloni on May 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Na een carrière van 12 jaar als bankbediende, daarna kruidenier en restaurateur in St. Emilion om daarna te eindigen als négociant-handelaar in wijnen, stort Jean-Luc Thunevin zich in het avontuur van Ch. Valandraud. In 1989 beslist hij om samen met zijn partner Murielle zijn eigen wijn te maken en vindt een terroir op de heuvel van Fongaban (de naam Valandraud is een samentrekking van 'Vallon' en 'Andraud', de naam van zijn partner). In 1990 had hij nog geen chais, dus droeg hij de vruchten naar de coöperatieve.
In 1991 maakten ze de wijn in een atelier van hun huis, dat ze de 'garage' noemden, een oude vinificatiekelder van de familie Bécot. Dit is hoe de term 'garagewijn' werd geboren, temeer dat de chai afgesloten was als een garage. Doordat Thunevin geen grote middelen had (hij had bijvoorbeeld geen ontrister) werden de bessen met de hand geplukt, wat toen al een goede selectie was, slechte bessen werden immers reeds geweerd. Ook pompen had hij niet, dus moest hij handmatig de bessen in de cuves gieten. Het zwaartekrachtprincipe werd hier noodgedwongen al een feit. Tenslotte had hij geen grote cuves en moest hij opnieuw noodgedwongen de malolactische gisting in kleine barriques laten gebeuren, een systeem dat nu ook veel opgang kent. Al deze toevallige factoren droegen bij tot een prachtige wijn die lovende pers kreeg, en die hoewel het terroir niet gekend was, nu geklasseerd werd tot Premier Grand Cru Classé in het nieuwe klassement van 2012.
De 2020 Valandraud heeft een verfijnd bouquet met levendige aroma's van bramen, bosbessen en wilde aardbeien, verweven met minerale tonen en perfect geïntegreerd eikenhout. Het gehemelte is medium-bodied met fijne tannines, frisheid, spanning en focus, wat leidt tot een gedetailleerde en aanhoudende afdronk.
Deze wijn belooft prachtig te rijpen op fles en is een heerlijke Saint-Émilion van Jean-Luc Thunevin. Een verfijnde en smaakvolle creatie die kracht en elegantie combineert.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres. Tevens het vermelden waard dat wij de (Bordeaux) wijnen rechtstreeks inkopen en nooit via de tussenhandel aanschaffen, doordat wij dan niet weten welke reizen de wijn allemaal heeft gemaakt en hoe deze behandeld is. De wijnen komen van de kelders van het Chateau rechtstreeks in ons geconditioneerd Warehouse te Dordrecht waar al onze wijnen liggen opgeslagen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Valandraud |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2029 |
Drinken tot | 2055 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 97 |
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2043
If the 2019 vintage at this address was something of a guilty pleasure, the 2020 Valandraud is simply guilty as charged. Exhibiting aromas of jammy black fruits mingled with toasted coconut, spices and caricatural slatherings of new oak, it's full-bodied, rich and chewy, with generously extracted tannins that clamp down on the finish. All that oak and extract impedes access to the wine's generous fruit, rendering it less demonstrative and gourmand than its 2019 counterpart, and that's a pity, as recent vintages of Valandraud have been among the more successful of the few remaining hold-out "garagiste" wines of the Right Bank.
Published: Apr 06, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
99
Avg Price (ex-tax)
$ 160
Château Valandraud St.-Emilion 2020
Thursday, Dec 15, 2022
Color
Red
Country
France
Region
Bordeaux
Vintage
2020
Very opulent and expressive aromas of black fruit and pine needles. So floral. Full-bodied with plush, velvety tannins and lots of fruit and texture. It goes on for minutes. Rich at the finish, but remains fresh and vivid. Superb. One of the great Valandrauds. Drink after 2027.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2028 - 2055
From: Bordeaux 2020 – The Southwold Tasting (Nov 2024)
The 2020 Valandraud has a sophisticated bouquet with vibrant blackberry, blueberry and wild strawberry scents laced with minerals and seamlessly integrated oak. The palate is medium-bodied with fine tannins, fresh, tensile and focused, leading to a detailed and persistent finish. This should mature beautifully in bottle—a quite delicious Saint-Émilion from Jean-Luc Thunevin. Tasted blind at the annual Southwold tasting.
- By Neal Martin on January 2024
96
Drinking Window
2027 - 2050
From: Thrice Is Nice: Bordeaux 2020 in Bottle (Feb 2023)
The 2020 Valandraud was a startling Saint-Émilion from barrel. Bottled in July 2022, it retains a very intense bouquet with blackberry, wild strawberry, licorice and star anis scents that remain beautifully defined. The palate is medium-bodied with succulent, plush, luxuriant tannins. There is a candied quality to this Valandraud, yet the trick is that Thunevin maintains balance and it does not overwhelm on the decadent finish. It sashays along with style. Give it several years in bottle.
- By Neal Martin on December 2022
98
Drinking Window
2028 - 2060
From: Bordeaux 2020: Saving the Best for Last (Feb 2023)
The 2020 Valandraud is a stunner. Rich, deep and explosive, the 2020 possesses dazzling intensity from start to finish. Silky tannins wrap around a core of plush dark red/black fruit, licorice, spice, mocha and new leather. Even with all of its intensity, the 2020 is bright and wonderfully focused. Sweet floral and blood orange accents liven up the explosive finish. Magnificent.
- By Antonio Galloni on December 2022
(95-97)
Drinking Window
2034 - 2050
From: 2020 Bordeaux En Primeur: Almost Back to Normal (Jun 2021)
The 2020 Valandraud is impressive. Inky, deep and exquisitely layered, it possesses tremendous richness in every dimension. crème de cassis, chocolate, licorice, new leather, spice and lavender build as the 2020 gains volume in the glass. Silky and plush, with magnificent balance, this is shaping up to be one of the wines of the year. A magnificent effort from Muriel Andraud and Jean-Luc Thunevin. Superb. Tasted two times.
- By Antonio Galloni on May 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Na een carrière van 12 jaar als bankbediende, daarna kruidenier en restaurateur in St. Emilion om daarna te eindigen als négociant-handelaar in wijnen, stort Jean-Luc Thunevin zich in het avontuur van Ch. Valandraud. In 1989 beslist hij om samen met zijn partner Murielle zijn eigen wijn te maken en vindt een terroir op de heuvel van Fongaban (de naam Valandraud is een samentrekking van 'Vallon' en 'Andraud', de naam van zijn partner). In 1990 had hij nog geen chais, dus droeg hij de vruchten naar de coöperatieve.
In 1991 maakten ze de wijn in een atelier van hun huis, dat ze de 'garage' noemden, een oude vinificatiekelder van de familie Bécot. Dit is hoe de term 'garagewijn' werd geboren, temeer dat de chai afgesloten was als een garage. Doordat Thunevin geen grote middelen had (hij had bijvoorbeeld geen ontrister) werden de bessen met de hand geplukt, wat toen al een goede selectie was, slechte bessen werden immers reeds geweerd. Ook pompen had hij niet, dus moest hij handmatig de bessen in de cuves gieten. Het zwaartekrachtprincipe werd hier noodgedwongen al een feit. Tenslotte had hij geen grote cuves en moest hij opnieuw noodgedwongen de malolactische gisting in kleine barriques laten gebeuren, een systeem dat nu ook veel opgang kent. Al deze toevallige factoren droegen bij tot een prachtige wijn die lovende pers kreeg, en die hoewel het terroir niet gekend was, nu geklasseerd werd tot Premier Grand Cru Classé in het nieuwe klassement van 2012.