2020 Alejandro Fernandez Pesquera MXI Selección De Barricas
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2032 |
- Koop 6 voor 32,95 27,23 en bespaar 15%
Omschrijving
Tinto Pesquera is een pionier in de productiemethoden van Tempranillo. De wijn kreeg deze naam ter ere van Pesquera de Duero, een stad waar het wijnhuis zich bevindt en waar Alejandro en Esperanza werden geboren. Pesquera hecht veel waarde aan het milieu. De behandeling van zijn wijngaarden, zoals in de rest van de wijngaarden, is volledig ecologisch. Daartoe wordt het gebruik van behandelingen verminderd door altijd ecologische doses te handhaven om ongedierte in de wijngaard te voorkomen.
De MXI werd geboren als een nieuw project van het wijnhuis Tinto Pesquera. Een wijn gemaakt met toewijding, liefde en respect voor de aarde en die de nieuwe generaties van Fernández Rivera Family verwelkomt. De kleindochters van Familia Fernández Rivera presenteren MXI 2020, een eerbetoon aan Ribera del Duero. MXI dankt zijn naam aan de Tempranillo waarmee het is gemaakt van percelen 10 en 11 van de boerderij, geplant op een hoogte van 800 meter op zandgrond. Deze wijn wordt alleen maar gemaakt in de topjaren en de 2020 is de opvolger van de 2016. In het glas heeft de wijn een schoon en helder uiterlijk met een intense violette kleur In de neus vinden we frisheid, tonen van rood en zwart fruit met aandacht voor bramen en frambozen. In de mond afgeronde tannines en een perfecte zuurgraad. De afdronk is zeer fraai. Perfect om nu te drinken maar de wijn kan zich nog vele jaren blijven evolueren. We raden aan om de wijn 30 minuten voor het genieten te decanteren.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij bestelling van deze wijn
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Pesquera |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Op gebied van succes kan slechts Vega Sicilia van Ribera del Duero zich meten aan de Pesquera wijnen van Alejandro Fernández. Fernández maakt wijnen van een rijk en uitzonderlijk karakter aan relatief realistische prijzen, en hij is dan ook het archetype van een ‘succes story’ in moderne tijden. Geboren in 1932, verlaat hij de schoolbanken op 14 jarige leeftijd en wordt opgevoed in de velden. In zijn ‘curriculum vitae’ staan dan ook beroepen als timmerman, hoefsmid en uitvinder van talrijke landbouwmachines welke de bewerking van de o.a. bietvelden moest vergemakkelijken. Nochtans droomde hij met zijn vrouw Esperanza en hun 4 dochters om wijn te verbouwen met internationale allures.
In 1972 verkrijgt hij door zijn bedrijf in landbouwwerktuigen een lening die hem in staat stelt zich in de wijnbouw te lanceren. Een van zijn eerste assistenten (en mentor), de oenoloog Teofilo Reyes, zal een bepalende invloed hebben op de stijl van de wijn door meer nadruk te leggen op de rijpheid van de druiven dan het rijpen op vat. In een periode dat de Spaanse wijnbouw achteruit gaat en druivenstokken uitgerukt worden om vervangen te worden door bieten, plant Fernández wijnstokken en brengt zijn eerste wijn op de markt in 1975. In tegenstelling tot de meeste Spaanse wijnen die in de wijnkelders op vat verouderen en verkocht worden wanneer ze hun rijpheid bereiken, rijpt de Pesquera wijn op fles naar voorbeeld van de grote Bordeaux. Heel sobere robijn- purpere kleur, veel fruit, typerend hout, opmerkelijke rijpheid en intensiteit, met een mooie structuur en veel tanines, door deze karakteristieken worden de Pesquera wijnen beschouwd als huidige maatstaf van het potentieel van de Spaanse wijnen.