2019 Morlet Family Vineyards Force de la Nature Cabernet Franc

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2023 - 2040 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
“Luc Morlet has certainly proven once again his incredible talents. This is possibly the finest 100% Cabernet Franc ever made in California.” Robert Parker
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van de Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
De Morlets combineren principes uit de oude wereld met het terroir van Californië. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van low-intervention wijnmaaktechnieken creëren Luc en Jodie krachtige maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Deze wijn vangt het krachtige, rijke en dichte karakter van de Cabernet Franc druiven uit de wereldberoemde Oakville appellatie. Alleen gebotteld in uitmuntende jaargangen, eert deze wijn Luc’s overgrootvader, Gaston Morlet, die in zijn geboortedorp Avenay-Val-d’Or bekendstond als een natuurkracht. Zijn pioniersgeest is nog steeds een van de drijvende krachten achter de familiepassie om de beste wijnen te maken. Gemaakt van 100% Cabernet Franc druiven, is deze wijn werkelijk een ‘Force of Nature’ of ‘Force de la Nature.’
Wijnmaker notities: Dark red with a hue of purple. Intense and complex bouquet of mocha, toasted coffee bean and freshly cracked black pepper. The palate is reminiscent of the nose, intermixed with notes of black raspberries, scorched earth and forest floor. Full-bodied with a massive tannic structure, this one-of-a-kind stunner is meant to be cellared and will age gracefully for many decades.
WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u fraaie presentaties over het wijnhuis en de wijnmaker, de awards en de officiële factsheet van deze prachtige wijn
Over Oakville - Napa Valley
Oakville, gelegen in het hart van de regio, vertegenwoordigt enkele van de grootste, krachtigste wijnen van Napa Valley. Het is dit deel van Napa Valley dat zich heeft gevestigd als een toonaangevende producent van cabernet sauvignon, wat resulteert in internationaal erkende, bekroonde wijnen. Met even machtige regio's rondom Oakville, waaronder Rutherford, Yountville en St. Helena, is de AVA van Oakville erin geslaagd om wijnen van wereldklasse te produceren uit de unieke bodem en perfecte hitte. Met een duidelijke combinatie van klei-, leem- en zandgronden is de regio Oakville erin geslaagd om zeer complexe en gestructureerde Cabernet Sauvignon te produceren, evenals Merlot, Sauvignon Blanc, Zinfandel en Chardonnay. Het zijn deze Bordeaux-variëteiten die meerdere wijnhuizen internationaal in de schijnwerpers hebben gezet. Een van deze wijnhuizen is de Screaming Eagle Winery, die consistente uitdrukkingen van Cabernet Sauvignon heeft geproduceerd en een van hun jaargangen kon veilen voor $ 500.000. Dit prijskaartje heeft het tot een van de duurste wijnen ter wereld gemaakt. Naast de Screaming Eagle Winery heeft Oakville verschillende andere wijnmakerijen in de hele regio zoals Harlan, Bond, Promontory en Morlet.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Morlet Family Vineyards |
Druif | Cabernet Franc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
RP 96
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Drink Date:
2023 - 2040
Now sourced entirely from Block B on the family's Oakville estate, the 100% varietal 2019 Cabernet Franc Force de la Nature seamlessly marries a fine dusting of dried herbs (sage, bay leaves, mint) with dark berry fruit (cassis, blackberries, black cherries). It's full-bodied and rich, already fully open for business and approachable yet concentrated and velvety, with a long, elegant finish.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Vinous 97:
The 2019 Cabernet Franc Force de la Nature is 100% Franc from Cœur de Vallée. The aromatic intensity of Franc in this gravelly soils is so alluring. Crushed raspberry, mint, spicecake, dried flowers and mocha are all laced together in the captivating bouquet. Beams of tannin add to a feeling of drive as this resonant, textured Franc continues to open in the glass. This is a stunning wine by any measure. But considering the vines were planted only in 2015, even more so!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
95
Decanter 95:
Epernay-born Luc Morlet and his wife Jodie’s Cabernet Franc is a powerhouse at first, with prominent, seemingly unyielding tannins. But within a few hours, those tannins transform and the wine’s underlying suppleness takes the stage. Morlet is not afraid of Franc’s greener side – and his is loaded with spicy menthol and spearmint aromas and flavours. Force de la Nature is an homage to Morlet’s great-grandfather Gaston Morlet, who was often described as such.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
Luc Morlet, een vijfde generatie wijnmaker uit Epernay, Frankrijk, draagt een rijke erfenis van wijnbouw met zich mee. Opgegroeid te midden van de wijngaarden van het familiedomein, ontwikkelde Luc een diepgaande waardering voor de nuances van wijn maken. Zijn academische reis, die een master in oenologie en uitgebreide training in gerenommeerde wijnregio's zoals Bourgogne en Bordeaux omvatte, legde de basis voor zijn expertise. Toen hij in 1996 in Californië aankwam, streefde Luc ernaar om de verfijnde principes van het Franse wijn maken aan te passen aan het terroir van Napa Valley, resulterend in wijnen die de intensiteit van Amerikaanse wijn combineren met elegantie.
Bij Morlet Family Vineyards staat kwaliteit voorop. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van “low-intervention” wijnmaaktechnieken, creëren Luc en Jodie krachtige, maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Een van de juweeltjes van Morlet Family Vineyards is het landgoed zelf, gehuisvest in een historisch stenen gebouw uit 1880, voorheen bekend als de Castner Winery. Dit charmante landgoed, gelegen net ten noorden van St. Helena, is getransformeerd tot een levendige wijnmakerij, waar de familie Morlet zich toelegt op het ambacht van wijn maken. De omliggende wijngaarden, waaronder de gerenommeerde Cœur de Vallée en Mon Chevalier, profiteren van het uitzonderlijke klimaat van de regio, wat resulteert in variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay en Pinot Noir.
Elke fles Morlet-wijn vertelt een verhaal - een van plaats, passie en doorzettingsvermogen. De wijnen zijn gemaakt om gracieus te verouderen, waardoor ze prachtig evolueren in de loop van de tijd. Ze hebben erkenning gekregen en zijn vaak te vinden op de tafels van wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.
De gerenommeerde wijncriticus Robert M. Parker Jr. prees Luc om zijn vermogen om Frans savoir-faire te infuseren in het intense fruit van Californië, en verdedigde het unieke karakter dat de Morlet-wijnen definieert.
“Luc Morlet has certainly proven once again his incredible talents. This is possibly the finest 100% Cabernet Franc ever made in California.” Robert Parker
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van de Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
De Morlets combineren principes uit de oude wereld met het terroir van Californië. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van low-intervention wijnmaaktechnieken creëren Luc en Jodie krachtige maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Deze wijn vangt het krachtige, rijke en dichte karakter van de Cabernet Franc druiven uit de wereldberoemde Oakville appellatie. Alleen gebotteld in uitmuntende jaargangen, eert deze wijn Luc’s overgrootvader, Gaston Morlet, die in zijn geboortedorp Avenay-Val-d’Or bekendstond als een natuurkracht. Zijn pioniersgeest is nog steeds een van de drijvende krachten achter de familiepassie om de beste wijnen te maken. Gemaakt van 100% Cabernet Franc druiven, is deze wijn werkelijk een ‘Force of Nature’ of ‘Force de la Nature.’
Wijnmaker notities: Dark red with a hue of purple. Intense and complex bouquet of mocha, toasted coffee bean and freshly cracked black pepper. The palate is reminiscent of the nose, intermixed with notes of black raspberries, scorched earth and forest floor. Full-bodied with a massive tannic structure, this one-of-a-kind stunner is meant to be cellared and will age gracefully for many decades.
WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u fraaie presentaties over het wijnhuis en de wijnmaker, de awards en de officiële factsheet van deze prachtige wijn
Over Oakville - Napa Valley
Oakville, gelegen in het hart van de regio, vertegenwoordigt enkele van de grootste, krachtigste wijnen van Napa Valley. Het is dit deel van Napa Valley dat zich heeft gevestigd als een toonaangevende producent van cabernet sauvignon, wat resulteert in internationaal erkende, bekroonde wijnen. Met even machtige regio's rondom Oakville, waaronder Rutherford, Yountville en St. Helena, is de AVA van Oakville erin geslaagd om wijnen van wereldklasse te produceren uit de unieke bodem en perfecte hitte. Met een duidelijke combinatie van klei-, leem- en zandgronden is de regio Oakville erin geslaagd om zeer complexe en gestructureerde Cabernet Sauvignon te produceren, evenals Merlot, Sauvignon Blanc, Zinfandel en Chardonnay. Het zijn deze Bordeaux-variëteiten die meerdere wijnhuizen internationaal in de schijnwerpers hebben gezet. Een van deze wijnhuizen is de Screaming Eagle Winery, die consistente uitdrukkingen van Cabernet Sauvignon heeft geproduceerd en een van hun jaargangen kon veilen voor $ 500.000. Dit prijskaartje heeft het tot een van de duurste wijnen ter wereld gemaakt. Naast de Screaming Eagle Winery heeft Oakville verschillende andere wijnmakerijen in de hele regio zoals Harlan, Bond, Promontory en Morlet.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Morlet Family Vineyards |
Druif | Cabernet Franc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
RP 96
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Drink Date:
2023 - 2040
Now sourced entirely from Block B on the family's Oakville estate, the 100% varietal 2019 Cabernet Franc Force de la Nature seamlessly marries a fine dusting of dried herbs (sage, bay leaves, mint) with dark berry fruit (cassis, blackberries, black cherries). It's full-bodied and rich, already fully open for business and approachable yet concentrated and velvety, with a long, elegant finish.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Vinous 97:
The 2019 Cabernet Franc Force de la Nature is 100% Franc from Cœur de Vallée. The aromatic intensity of Franc in this gravelly soils is so alluring. Crushed raspberry, mint, spicecake, dried flowers and mocha are all laced together in the captivating bouquet. Beams of tannin add to a feeling of drive as this resonant, textured Franc continues to open in the glass. This is a stunning wine by any measure. But considering the vines were planted only in 2015, even more so!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
95
Decanter 95:
Epernay-born Luc Morlet and his wife Jodie’s Cabernet Franc is a powerhouse at first, with prominent, seemingly unyielding tannins. But within a few hours, those tannins transform and the wine’s underlying suppleness takes the stage. Morlet is not afraid of Franc’s greener side – and his is loaded with spicy menthol and spearmint aromas and flavours. Force de la Nature is an homage to Morlet’s great-grandfather Gaston Morlet, who was often described as such.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
Luc Morlet, een vijfde generatie wijnmaker uit Epernay, Frankrijk, draagt een rijke erfenis van wijnbouw met zich mee. Opgegroeid te midden van de wijngaarden van het familiedomein, ontwikkelde Luc een diepgaande waardering voor de nuances van wijn maken. Zijn academische reis, die een master in oenologie en uitgebreide training in gerenommeerde wijnregio's zoals Bourgogne en Bordeaux omvatte, legde de basis voor zijn expertise. Toen hij in 1996 in Californië aankwam, streefde Luc ernaar om de verfijnde principes van het Franse wijn maken aan te passen aan het terroir van Napa Valley, resulterend in wijnen die de intensiteit van Amerikaanse wijn combineren met elegantie.
Bij Morlet Family Vineyards staat kwaliteit voorop. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van “low-intervention” wijnmaaktechnieken, creëren Luc en Jodie krachtige, maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Een van de juweeltjes van Morlet Family Vineyards is het landgoed zelf, gehuisvest in een historisch stenen gebouw uit 1880, voorheen bekend als de Castner Winery. Dit charmante landgoed, gelegen net ten noorden van St. Helena, is getransformeerd tot een levendige wijnmakerij, waar de familie Morlet zich toelegt op het ambacht van wijn maken. De omliggende wijngaarden, waaronder de gerenommeerde Cœur de Vallée en Mon Chevalier, profiteren van het uitzonderlijke klimaat van de regio, wat resulteert in variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay en Pinot Noir.
Elke fles Morlet-wijn vertelt een verhaal - een van plaats, passie en doorzettingsvermogen. De wijnen zijn gemaakt om gracieus te verouderen, waardoor ze prachtig evolueren in de loop van de tijd. Ze hebben erkenning gekregen en zijn vaak te vinden op de tafels van wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.
De gerenommeerde wijncriticus Robert M. Parker Jr. prees Luc om zijn vermogen om Frans savoir-faire te infuseren in het intense fruit van Californië, en verdedigde het unieke karakter dat de Morlet-wijnen definieert.