2019 Château Pavie Decesse Saint-Émilion Grand Cru Magnum

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2025 - 2050 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
De Château Pavie Decesse Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) heeft een geparfumeerde neus van kersen, bosbessen, ceder, toast, kruidnagel en walnoten. Vol van body met een stevige, prachtige structuur van fijnkorrelige tannines. Gelaagd en elegant. Intens, krachtig en kruidig. Donker en intrigerend, met een prachtige aanwezigheid in het glas. De 3.5 wijngaard, oorspronkelijk onderdeel van het grotere Château Pavie, werd in de jaren 1880 gescheiden en opereert sindsdien als een onafhankelijke entiteit. Dit is een magnum van 1.5 liter in OWC/1
Over Château Pavie Decesse
Château Pavie Decesse is gelegen in de Saint-Émilion regio van Bordeaux, Frankrijk. Deze wijn, geklasseerd als Grand Cru Classé, is een uitstekende vertegenwoordiger van de uitzonderlijke kwaliteit en het vakmanschap dat deze regio kenmerkt. Château Pavie Decesse heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het wijnhuis is gelegen op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, wat zorgt voor een uniek terroir dat de wijnen hun karakteristieke smaak en structuur geeft. De wijngaard, oorspronkelijk onderdeel van het grotere Château Pavie, werd in de jaren 1880 gescheiden en opereert sindsdien als een onafhankelijke entiteit. De wijngaard van Château Pavie Decesse beslaat ongeveer 3,5 hectare en is beplant met oude wijnstokken die gemiddeld 45 jaar oud zijn. De dominante druivensoorten zijn Merlot (90%) en Cabernet Franc (10%). Deze samenstelling zorgt voor een rijke, volle wijn met een diep, complex karakter. De vinificatie bij Château Pavie Decesse wordt met grote zorg en precisie uitgevoerd. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit te gebruiken. De fermentatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde houten en roestvrijstalen vaten, waarna de wijn wordt gerijpt in 100% nieuwe eikenhouten vaten gedurende 18 tot 24 maanden.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Pavie Decesse |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 97 |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2029 - 2050
From a small vineyard located on the limestone slopes above Pavie itself, the Perse family's 2019 Pavie Decesse exhibits aromas of ripe cherries, crème de cassis and fruit liqueurs mingled with notions of menthol, vanilla pod and cloves. Full-bodied, rich and extracted, it's thick and muscular, with lively acids and prodigious reserves of chewy tannin that assert themselves on the finish. While it is a touch toned down by comparison with the wines produced here a decade ago, it remains one of the inkiest, most extracted wines in Saint-Émilion. I tend to think that an even gentler vinification would bear dividends without sacrificing the concentration and intensity of flavor that can be taken for granted with a terroir of such quality and viticulture of such exigence.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU PAVIE DECESSE ST.-EMILION 2019
Monday, December 5, 2022
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
98
A perfumed nose of cherries, blueberries, cedar, toast, cloves and walnuts. Full-bodied with a firm, beautiful frame of fine-grained tannins. Layered and elegant. Intense, powerful and spicy. Dark and intriguing, with wonderful presence in the glass. Keeps going. Only 2 hectares in production because 1.5 hectare replanted.Try from 2027.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(96-98)
From: 2019 Bordeaux: A Long, Strange Trip (Jun, 2020)
The 2019 Pavie-Decesse is off the charts brilliant. Blueberry jam, graphite, menthol, licorice, espresso, lavender and cloves are some of the many nuances that unfold in a statuesque Saint-Émilion of dizzying scale. Big, brawny and powerful, the 2019 is going to require years in bottle to blossom, but it is immensely promising and very clearly a great wine in the making. Yields were just 17 hectoliters per hectare. Sadly, production is down about 40% because two parcels are being redeveloped. The use of only the healthiest parcels most likely explains why Pavie-Decesse is so exceptional in 2019. Henrique Da Costa, Gérard Perse's son-in-law, explained that while 2019 was hot and dry, conditions were not extremely hot. Cool temperatures in the evenings provided respite from the daytime heat, while water reserves in the soils from the wet spring allowed the vines to avoid stress. As for the wines, they are superb across the board. Most of the attention will naturally center on Pavie, but the entire range is terrific.
- By Antonio Galloni on June 2020
(94-96)
Drinking Window
2024 - 2050
From: Uncertain Smile: Bordeaux 2019 (Jun 2020)
The 2019 Pavie-Decesse was cropped at a measly 17hl/ha on 5 October, the same day as Bellevue-Mondotte. It is the one cuvée from proprietor Gérard Perse that suggested a bit of sur-maturité, displaying prune and dates aromas, perhaps a few bunches here that could have been picked earlier? The palate is medium-bodied with ripe tannins, fleshy but nicely structured and no, there are no indications of excessive ripeness in the mouth. There is an attractive mineral vein embroidered on the finish and certainly a very persistent aftertaste with impressive salinity. If the bouquet can address that over-ripeness it will merit a higher appraisal.
- By Neal Martin on May 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Pavie Decesse ligt in de regio Saint-Émilion in Bordeaux, Frankrijk. Deze wijn, geclassificeerd als Grand Cru Classé, is een uitstekende vertegenwoordiger van de uitzonderlijke kwaliteit en het vakmanschap dat deze regio kenmerkt. Château Pavie Decesse heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het wijnhuis ligt op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, wat zorgt voor een uniek terroir dat de wijnen hun karakteristieke smaak en structuur geeft.
De wijngaard, oorspronkelijk onderdeel van het grotere Château Pavie, werd in de jaren 1880 afgesplitst en opereert sindsdien als een onafhankelijke entiteit. De wijngaard van Château Pavie Decesse beslaat ongeveer 3,5 hectare en is beplant met oude wijnstokken die gemiddeld 45 jaar oud zijn. De dominante druivenrassen zijn Merlot (90%) en Cabernet Franc (10%). Door deze samenstelling ontstaat een rijke, volle wijn met een diep, complex karakter. De vinificatie bij Château Pavie Decesse wordt met grote zorg en precisie uitgevoerd. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit te gebruiken. De gisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde houten en roestvrijstalen vaten, waarna de wijn 18 tot 24 maanden rijpt in 100% nieuwe eikenhouten vaten.
De Château Pavie Decesse Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) heeft een geparfumeerde neus van kersen, bosbessen, ceder, toast, kruidnagel en walnoten. Vol van body met een stevige, prachtige structuur van fijnkorrelige tannines. Gelaagd en elegant. Intens, krachtig en kruidig. Donker en intrigerend, met een prachtige aanwezigheid in het glas. De 3.5 wijngaard, oorspronkelijk onderdeel van het grotere Château Pavie, werd in de jaren 1880 gescheiden en opereert sindsdien als een onafhankelijke entiteit. Dit is een magnum van 1.5 liter in OWC/1
Over Château Pavie Decesse
Château Pavie Decesse is gelegen in de Saint-Émilion regio van Bordeaux, Frankrijk. Deze wijn, geklasseerd als Grand Cru Classé, is een uitstekende vertegenwoordiger van de uitzonderlijke kwaliteit en het vakmanschap dat deze regio kenmerkt. Château Pavie Decesse heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het wijnhuis is gelegen op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, wat zorgt voor een uniek terroir dat de wijnen hun karakteristieke smaak en structuur geeft. De wijngaard, oorspronkelijk onderdeel van het grotere Château Pavie, werd in de jaren 1880 gescheiden en opereert sindsdien als een onafhankelijke entiteit. De wijngaard van Château Pavie Decesse beslaat ongeveer 3,5 hectare en is beplant met oude wijnstokken die gemiddeld 45 jaar oud zijn. De dominante druivensoorten zijn Merlot (90%) en Cabernet Franc (10%). Deze samenstelling zorgt voor een rijke, volle wijn met een diep, complex karakter. De vinificatie bij Château Pavie Decesse wordt met grote zorg en precisie uitgevoerd. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit te gebruiken. De fermentatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde houten en roestvrijstalen vaten, waarna de wijn wordt gerijpt in 100% nieuwe eikenhouten vaten gedurende 18 tot 24 maanden.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Pavie Decesse |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 98 |
Vinous rating | 97 |
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2029 - 2050
From a small vineyard located on the limestone slopes above Pavie itself, the Perse family's 2019 Pavie Decesse exhibits aromas of ripe cherries, crème de cassis and fruit liqueurs mingled with notions of menthol, vanilla pod and cloves. Full-bodied, rich and extracted, it's thick and muscular, with lively acids and prodigious reserves of chewy tannin that assert themselves on the finish. While it is a touch toned down by comparison with the wines produced here a decade ago, it remains one of the inkiest, most extracted wines in Saint-Émilion. I tend to think that an even gentler vinification would bear dividends without sacrificing the concentration and intensity of flavor that can be taken for granted with a terroir of such quality and viticulture of such exigence.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CHÂTEAU PAVIE DECESSE ST.-EMILION 2019
Monday, December 5, 2022
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
98
A perfumed nose of cherries, blueberries, cedar, toast, cloves and walnuts. Full-bodied with a firm, beautiful frame of fine-grained tannins. Layered and elegant. Intense, powerful and spicy. Dark and intriguing, with wonderful presence in the glass. Keeps going. Only 2 hectares in production because 1.5 hectare replanted.Try from 2027.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(96-98)
From: 2019 Bordeaux: A Long, Strange Trip (Jun, 2020)
The 2019 Pavie-Decesse is off the charts brilliant. Blueberry jam, graphite, menthol, licorice, espresso, lavender and cloves are some of the many nuances that unfold in a statuesque Saint-Émilion of dizzying scale. Big, brawny and powerful, the 2019 is going to require years in bottle to blossom, but it is immensely promising and very clearly a great wine in the making. Yields were just 17 hectoliters per hectare. Sadly, production is down about 40% because two parcels are being redeveloped. The use of only the healthiest parcels most likely explains why Pavie-Decesse is so exceptional in 2019. Henrique Da Costa, Gérard Perse's son-in-law, explained that while 2019 was hot and dry, conditions were not extremely hot. Cool temperatures in the evenings provided respite from the daytime heat, while water reserves in the soils from the wet spring allowed the vines to avoid stress. As for the wines, they are superb across the board. Most of the attention will naturally center on Pavie, but the entire range is terrific.
- By Antonio Galloni on June 2020
(94-96)
Drinking Window
2024 - 2050
From: Uncertain Smile: Bordeaux 2019 (Jun 2020)
The 2019 Pavie-Decesse was cropped at a measly 17hl/ha on 5 October, the same day as Bellevue-Mondotte. It is the one cuvée from proprietor Gérard Perse that suggested a bit of sur-maturité, displaying prune and dates aromas, perhaps a few bunches here that could have been picked earlier? The palate is medium-bodied with ripe tannins, fleshy but nicely structured and no, there are no indications of excessive ripeness in the mouth. There is an attractive mineral vein embroidered on the finish and certainly a very persistent aftertaste with impressive salinity. If the bouquet can address that over-ripeness it will merit a higher appraisal.
- By Neal Martin on May 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Pavie Decesse ligt in de regio Saint-Émilion in Bordeaux, Frankrijk. Deze wijn, geclassificeerd als Grand Cru Classé, is een uitstekende vertegenwoordiger van de uitzonderlijke kwaliteit en het vakmanschap dat deze regio kenmerkt. Château Pavie Decesse heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het wijnhuis ligt op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, wat zorgt voor een uniek terroir dat de wijnen hun karakteristieke smaak en structuur geeft.
De wijngaard, oorspronkelijk onderdeel van het grotere Château Pavie, werd in de jaren 1880 afgesplitst en opereert sindsdien als een onafhankelijke entiteit. De wijngaard van Château Pavie Decesse beslaat ongeveer 3,5 hectare en is beplant met oude wijnstokken die gemiddeld 45 jaar oud zijn. De dominante druivenrassen zijn Merlot (90%) en Cabernet Franc (10%). Door deze samenstelling ontstaat een rijke, volle wijn met een diep, complex karakter. De vinificatie bij Château Pavie Decesse wordt met grote zorg en precisie uitgevoerd. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit te gebruiken. De gisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde houten en roestvrijstalen vaten, waarna de wijn 18 tot 24 maanden rijpt in 100% nieuwe eikenhouten vaten.