2019 Château Pape Clement Blanc Grand Cru Classé de Graves

Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pessac-Léognan
Wijnhuis Château Pape Clement
Jaar 2019
Druif Muscadelle Sauvignon Blanc Semillon
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13%)
Drink venster 2023 - 2037
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Château Pape Clement Blanc Grand Cru Classé de Graves is een van de hoogst beoordeelde witte Graves. Lich strogeel in het glas heeft de wijn in de neus tropische tonen van warme ananas, verse mango en groene guave plus hints van nootmuskaat, oranjebloesem, lanoline en minerale tinen. Vol, rijk en verleidelijk, absoluut beladen met laagjes tropisch fruit en kruiden, met een pittige lijn ter ondersteuning en een lange, weelderige afdronk. De Pape Clement Blanc is een blend van 57% Sauvignon Blanc, 39% Sémillon en 4% Muscadelle. De wijn heeft 16 maanden gerijpt in 55% nieuwe en 45% 2e jaars Franse eiken vaten.

97/100 Suckling

Vineyard for 2019 Château Pape Clement Blanc Grand Cru Classé de Graves

De geschiedenis van Château Pape Clément is een van de langste en boeiendste van alle Franse wijndomeinen. Pape Clément is een van de beste Grands Crus van Bordeaux en is gelegen in Pessac, in de Graves. Het is vernoemd naar zijn beroemde eigenaar Paus Clemens V. Bertrand de Goth, vanaf 1305 de eerste paus die zetelde in Avignon onder de naam Clemens V, werd aartsbisschop van Bordeaux in 1299 en ontving bij deze gelegenheid het bestaande wijngoed, dat hij daarna sterk uitbreidde. Clemens' pauselijke naam is de reden dat het château diezelfde naam erfde en de wijn een icoon werd.

Het wijngoed bleef na zijn vertrek naar Avignon bezit van het aartsbisdom van Bordeaux. Sinds deze periode is het landgoed vijf eeuwen lang goed beheerd gebleven. De beperkte productie was voornamelijk gereserveerd voor gebruik door het aartsbisdom zelf. Tijdens de Franse Revolutie werd het château publiek domein maar tevens succesvol uitgebreid. De wijnen werden door helder management van de eigenaren verkocht tegen dezelfde prijzen als de 2ième Grand Crus Classés uit de Medoc.

In de jaren '80 van de vorige eeuw nam Bernard Magrez, visionair en gepassioneerd wijnliefhebber, het kasteel over en maakte de reputatie zelfs nog groter. Bernard Magrez heeft alle mogelijke middelen ingezet om ervoor te zorgen dat het uitzonderlijke terroir van Pape Clément, dat de wijnen zo beroemd heeft gemaakt en de wijnen hun buitengewone finesse geeft, zo sterk mogelijk tot uiting blijft komen.

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie Pessac-Léognan
Wijnhuis Château Pape Clement
Druif Muscadelle, Sauvignon Blanc, Semillon
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2037
Alcohol % 13
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 97
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Strak, Vol, Wit fruit
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2019 Château Pape Clement Blanc Grand Cru Classé de Graves
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

06.03.2023

2021 Quinta da Falorca Encruzado Reserva Blanco

"Na 19,20 nu 21 geproefd. Blijft toch een juweel van een wijn. vooral als..." Rolf

Bekijk product recensie