2019 Château Beausejour Héritiers Duffau-Lagarrosse Magnum

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2026 - 2051 |
Omschrijving
De 2019 Beauséjour (Duffau Lagarrosse) is prachtig tot ontwikkeling gekomen. In de neus komen aroma's van wilde bosbessen, frambozen, viooltjes, rozenblaadjes en bosgrond, omlijst door een verfijnd romig nieuw eikenhout. De wijn is medium tot vol van body, naadloos en gelaagd, met een levendige kern van fruit, heldere zuren en fijne, poederachtige tannines. De wijn eindigt met een lange, precieze en zilte afdronk. Hij vertoont alle structurele verfijning en levendigheid van smaak van het kalkstenen plateau van Saint-Émilion te bieden heeft.
De jaargang 2019 van Beauséjour (Duffau Lagarrosse) is de laatste die werd gevinifieerd, geblend en gebotteld door Nicolas Thienpont en zijn team, voordat Joséphine Duffau-Lagarrosse het domein overnam in midden 2021, en de jaargang 2020 blendde en bottelde. De wijn is prachtig ontwikkeld. Parker wil deze jaargang nomineren als de beste jaargang geproduceerd tijdens het Thienpont-tijdperk.
Dit is een magnum van 1.5 liter
Over Château Beauséjour
Château Beauséjour werd opgericht in de 19e eeuw en heeft een lange traditie in de wijnbouw. Het wijnhuis werd in 1847 gekocht door Pierre-Paulin Ducarpe, die het later naliet aan zijn neef, de heer Duffau-Lagarrosse. Vandaar de dubbele naam Beauséjour (Duffau Lagarrosse).
Het wijnhuis ligt op het kalkstenen plateau van Saint-Émilion, een regio die bekend staat om zijn uitstekende terroir voor wijnbouw. Het wijnhuis kijkt uit over het pittoreske stadje Saint-Émilion, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Château Beauséjour beslaat ongeveer 6,5 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden zijn beplant met klassieke Bordeaux-druivensoorten, voornamelijk Merlot (ongeveer 81%), gevolgd door Cabernet Franc (16%) en een klein percentage Cabernet Sauvignon (3%). De wijngaarden liggen op kalksteen en kleibodems, die ideaal zijn voor de productie van krachtige en complexe wijnen. Het unieke terroir draagt bij aan de mineraliteit en diepte van de wijnen.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Beausejour |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2051 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 97 |
Wijnhuis
Château Beauséjour werd gesticht in de 19e eeuw en heeft een lange traditie in de wijnbouw. Het wijnhuis werd in 1847 gekocht door Pierre-Paulin Ducarpe, die het later naliet aan zijn neef, de heer Duffau-Lagarrosse. Vandaar de dubbele naam Beauséjour (Duffau Lagarrosse).
Locatie: Het wijnhuis ligt op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, een regio die bekend staat om zijn uitstekende wijnbouwterroir. Het wijnhuis kijkt uit over het pittoreske stadje Saint-Émilion, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Château Beauséjour beslaat ongeveer 6,5 hectare wijngaarden. De wijngaarden zijn beplant met klassieke Bordeaux-druivensoorten, voornamelijk Merlot (ongeveer 81%), gevolgd door Cabernet Franc (16%) en een klein percentage Cabernet Sauvignon (3%). De wijngaarden liggen op kalksteen- en kleigronden, die ideaal zijn voor de productie van krachtige en complexe wijnen. Het unieke terroir draagt bij aan de mineraliteit en diepte van de wijn