2019 Bouchard Père & Fils Corton-Charlemagne Grand Cru Magnum

595,00 491,74
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Appellatie Corton-Charlemagne
Wijnhuis Bouchard Père & Fils
Jaar 2019
Druif Chardonnay
Inhoud (Alc) 1.5 ltr (14.5%)
Drink venster 2024 - 2055
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Uit de eigen wijngaard van Bouchard Père & Fils in de Corton-Charlemagne komt deze grote wijn. Hij behoort tot één van de grootste witte Bourgognes en is zeer zeldzaam. De wijn heeft intense aroma's van fruit en toast met tonen van mineraligheid. De smaak is krachtig vol en de afdronk is lang en indrukwekkend.

De Corton-Charlemagne Grand Cru onthult een aantrekkelijk boeket van rijp boomgaardfruit, citrus, lentebloemen en banketbakkersroom. In de mond is de wijn vol, elegant glanzend en precies, met een vlezige kern van fruit die wordt getemperd door stevige zuren, eindigend met een delicaat kalkachtige afdronk. Dit is een charmante, expressieve Corton-Charlemagne in wording. 94/100 Parker en 96/100 Suckling. Drinkvesnter is tot 2050+ en dit is een schaarse magnum uitvoering van 1.5 liter in een fraaie houten kist.

Vineyard for 2019 Bouchard Père & Fils Corton-Charlemagne Grand Cru Magnum

Bouchard Père & Fils, opgericht in 1731 in Beaune door Michel Bouchard, is een van de oudste wijndomeinen in Bourgondië en zet de traditie voort gedurende bijna 3 eeuwen en 9 generaties. In 1775 verwierf Joseph Bouchard zijn eerste wijngaarden in Volnay in het beroemde klimaat van "Les Caillerets" en begon hij de wijngaarden van de familie te ontwikkelen. Tijdens de Franse Revolutie werden eigendommen van de geestelijkheid en de adel geconfisqueerd en te koop aangeboden. De zoon van Joseph, Antoine Philibert Joseph Bouchard, maakte van de gelegenheid gebruik om de wijngaarden van de familie in Beaune uit te breiden, waaronder de beroemde "Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jesus". Deze wens om een uitzonderlijk landgoed in de Côte d'Or op te bouwen, bleef generaties lang bestaan en acquisities in de beste dorpen werden toegevoegd gedurende de 19e eeuw en opnieuw in het begin van de 20e eeuw.

In 1820 kocht Bernard Bouchard het Château de Beaune, een voormalig koninklijk fort gebouwd in de 15e eeuw door koning Lodewijk XI. Vier van de vijf oorspronkelijke torens van het fort, evenals delen van de wallen, staan er nog steeds en staan sinds 1937 op de lijst van historische monumenten. De kelders lopen diep onder de grond en bieden ideale natuurlijke opslagomstandigheden voor de heerlijke wijnen van Bouchard Père & Fils. Tot 10 meter diepte ontwikkelen en rijpen de wijnen ongestoord. Zo is er een unieke collectie van ruim 2.000 flessen uit de 19e eeuw. Een historisch erfgoed van onschatbare waarde met als icoon de oudste wijn – een Meursault Charmes 1846 die nog steeds zijn glans behoudt.

Door met veel zorg en geduld verschillende terroirs te verwerven, heeft Bouchard Père & Fils in de loop van de tijd een enorm domein in Côte-d'Or opgebouwd. Tegenwoordig beschikt het landgoed over 130 hectare wijnstokken, waarvan 12 Grand Cru en 74 Premier Cru. Bouchard Père & Fils is een voorbeeld van uniek Bourgondisch erfgoed, biedt een grote diversiteit en een reeks prestigieuze appellaties: Montrachet, Corton-Charlemagne, Beaune Grèves Vignes de l'Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault Perrières... namen die resoneren met de geschiedenis, inspirerend respect en het stimuleren van het streven naar uitmuntendheid, met 4 monopolies en exclusiviteiten onder hen.

Sinds 1731 streeft Bouchard Père & Fils er voortdurend naar om het eigen karakter van de terroirs van de Bourgogne tot uitdrukking te brengen. Met ervaring heeft het bedrijf gemoderniseerd, maar blijft trouw aan de traditie en respecteert altijd de schoonheid en tijdloosheid van zijn omgeving. De puurheid van expressie van de terroirs, hard werken, nauwgezette aandacht voor detail, creativiteit"¦.dit zijn allemaal onderdeel van de familiewaarden van het bedrijf. Door traditie en innovatie te combineren, werkt Bouchard Père & Fils er hard aan om het onderscheidende vermogen van elke opeenvolgende wijngaard en vintage naar voren te brengen, en streeft ernaar om van zijn wijnen voortreffelijke kunstwerken te maken, elk met zijn eigen persoonlijkheid en charme. Over de hele wereld worden de wijnen geserveerd om belangrijke gebeurtenissen te markeren, om de zintuigen te prikkelen en om culinaire creaties te inspireren, om liefhebbers van goede wijn te bekoren.

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Appellatie Corton-Charlemagne
Wijnhuis Bouchard Père & Fils
Druif Chardonnay
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2055
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 1.5 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 96
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Strak, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2019 Bouchard Père & Fils Corton-Charlemagne Grand Cru Magnum
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

06.03.2023

2021 Quinta da Falorca Encruzado Reserva Blanco

"Na 19,20 nu 21 geproefd. Blijft toch een juweel van een wijn. vooral als..." Rolf

Bekijk product recensie