2019 Alvear Pedro Ximenez de Anada 0.375 ltr

Wijnsoort | |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | Pedro Ximenez |
Inhoud (Alc) | 0.375 ltr (15%) |
Drink venster | 2024 - 2039 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Deze zachte zoete wijn is gemaakt van Pedro Ximenez druiven die traditioneel worden zongedroogd op matten. Dit ambachtelijke proces staat bekend onder de naam 'asoleo'. De wijn wordt 12 maanden in aardewerken vaten, de zogenaamde "tinajas", gerijpt. De Alvear Pedro Ximenez de Anada smaakt rijk en weelderig zoet met aangename tonen van honing, rozijnen en gedroogde dadels. Het best geserveerd zo rond 12-14 graden Celsius. Deze PX kan ook nog lang bewaard blijven, zeker tot 2030+.
Past goed bij zoete nagerechten en ook heerlijk bij een kaasplankje. De PX de Anada scoort altijd erg goed bij de wijnjournalisten en helemaal terecht.
Alvear werd opgericht in 1729 en is steeds in handen van dezelfde familie geweest. Alvear bezit zo'n 300 hectare wijngaarden in de appellatie Montilla-Moriles. Iedereen die het gebied bezoekt, herkent de ongelooflijke witte bodems, die worden gedomineerd door kalk/leisteen die bepalend zijn voor het zuurgehalte van de Alvear wijnen.
Specificaties
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2039 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 93 |
Professionele Recensies
Parker
Jaargang 2014
Rating 96
Release Price $25
Drink Date 2016 - 2046
Reviewed by Robert M. Parker, Jr.
Issue Date 30th Nov 2015
Source Interim - November 2015, The Wine Advocate
The 2014 Pedro Ximenez de Anada is dark amber and sweet, with notes of honeyed figs, maple syrup, toffee and almond liqueur. It is rich and unctuous, very full-bodied and a serious decadent elixir. It should last for 20-30 years, or more.
Alvear was founded in 1729 and remains under the control of the same family. They own 307 acres of vineyards in the Montilla-Moriles appellation. Anyone who visits the area recognizes the incredible white soils, which are dominated by chalk/limestone and the key to the great acids these products possess.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Jaargang 2017
ALVEAR PEDRO XIMENEZ MONTILLA-MORILES DE AÑADA 2017
Monday, November 2, 2020
Country Spain
Region Andalucia
Vintage 2017
Score
93
What a beautiful sweet wine with toffee, apple tart, caramel and hints of citrus. Thick and sweet, but so delicious and lively. Really clear and vibrant fruit at the end. Drink now.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2024 - 2039
From: The Whites of Rueda Get Serious (Feb 2024)
The 2019 Pedro Ximénez de Añada is sourced from the Sierra de Montilla, DO Montilla-Moriles, and matured for up to one year in concrete vats. This white wine boasts an enticing nose, featuring herbs and green apple complemented by quince, bakery aromas and cinnamon notes. On the palate, it is dry and creamy, offering a chalky mouthfeel subtly stirred up by mild acidity. This is a full-bodied and flavorful white wine.
- By Joaquín Hidalgo on December 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Vanwege de lange, hete en droge zomers staan de druiven op de hellingen van de bergrug Montilla y Moriles aangeplant, zodat ze ’s nachts verkoeling krijgen.
De sterdruif van Alvear is pedro ximénez. Die kan goed tegen de hitte en is gewend aan de zeer arme, kalkrijke bodems die typisch zijn voor dit gebied. Van deze suikerrijke druif maakt Alvear hetzelfde type wijn als in Jerez, zowel droog als zoet. De zoete wijn, PX, wordt van gedroogde druiven gemaakt, en heeft een intense, diepe smaak. De droge wijnen krijgen een jarenlange rijping in oude vaten. Tijdens die periode worden jongere en oudere wijnen steeds met elkaar gemengd. Een deel van de wijnen ontwikkelt zich onder een beschermend laagje gist (het type fino), een deel oxideert (oloroso) en een deel maakt het allebei mee (amontillado). Zo ontstaat een serie heel bijzondere, complexe en uitgesproken wijnen. In Jerez maken ze de droge wijnen van de druif palomino fino. Omdat Alvear pedro ximénez gebruikt, zijn hun wijnen voller en ronder van smaak. Erg lekker en absolute aanraders!
Deze zachte zoete wijn is gemaakt van Pedro Ximenez druiven die traditioneel worden zongedroogd op matten. Dit ambachtelijke proces staat bekend onder de naam 'asoleo'. De wijn wordt 12 maanden in aardewerken vaten, de zogenaamde "tinajas", gerijpt. De Alvear Pedro Ximenez de Anada smaakt rijk en weelderig zoet met aangename tonen van honing, rozijnen en gedroogde dadels. Het best geserveerd zo rond 12-14 graden Celsius. Deze PX kan ook nog lang bewaard blijven, zeker tot 2030+.
Past goed bij zoete nagerechten en ook heerlijk bij een kaasplankje. De PX de Anada scoort altijd erg goed bij de wijnjournalisten en helemaal terecht.
Alvear werd opgericht in 1729 en is steeds in handen van dezelfde familie geweest. Alvear bezit zo'n 300 hectare wijngaarden in de appellatie Montilla-Moriles. Iedereen die het gebied bezoekt, herkent de ongelooflijke witte bodems, die worden gedomineerd door kalk/leisteen die bepalend zijn voor het zuurgehalte van de Alvear wijnen.
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2039 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 93 |
Vinous rating | 93 |
Parker
Jaargang 2014
Rating 96
Release Price $25
Drink Date 2016 - 2046
Reviewed by Robert M. Parker, Jr.
Issue Date 30th Nov 2015
Source Interim - November 2015, The Wine Advocate
The 2014 Pedro Ximenez de Anada is dark amber and sweet, with notes of honeyed figs, maple syrup, toffee and almond liqueur. It is rich and unctuous, very full-bodied and a serious decadent elixir. It should last for 20-30 years, or more.
Alvear was founded in 1729 and remains under the control of the same family. They own 307 acres of vineyards in the Montilla-Moriles appellation. Anyone who visits the area recognizes the incredible white soils, which are dominated by chalk/limestone and the key to the great acids these products possess.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Jaargang 2017
ALVEAR PEDRO XIMENEZ MONTILLA-MORILES DE AÑADA 2017
Monday, November 2, 2020
Country Spain
Region Andalucia
Vintage 2017
Score
93
What a beautiful sweet wine with toffee, apple tart, caramel and hints of citrus. Thick and sweet, but so delicious and lively. Really clear and vibrant fruit at the end. Drink now.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2024 - 2039
From: The Whites of Rueda Get Serious (Feb 2024)
The 2019 Pedro Ximénez de Añada is sourced from the Sierra de Montilla, DO Montilla-Moriles, and matured for up to one year in concrete vats. This white wine boasts an enticing nose, featuring herbs and green apple complemented by quince, bakery aromas and cinnamon notes. On the palate, it is dry and creamy, offering a chalky mouthfeel subtly stirred up by mild acidity. This is a full-bodied and flavorful white wine.
- By Joaquín Hidalgo on December 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Vanwege de lange, hete en droge zomers staan de druiven op de hellingen van de bergrug Montilla y Moriles aangeplant, zodat ze ’s nachts verkoeling krijgen.
De sterdruif van Alvear is pedro ximénez. Die kan goed tegen de hitte en is gewend aan de zeer arme, kalkrijke bodems die typisch zijn voor dit gebied. Van deze suikerrijke druif maakt Alvear hetzelfde type wijn als in Jerez, zowel droog als zoet. De zoete wijn, PX, wordt van gedroogde druiven gemaakt, en heeft een intense, diepe smaak. De droge wijnen krijgen een jarenlange rijping in oude vaten. Tijdens die periode worden jongere en oudere wijnen steeds met elkaar gemengd. Een deel van de wijnen ontwikkelt zich onder een beschermend laagje gist (het type fino), een deel oxideert (oloroso) en een deel maakt het allebei mee (amontillado). Zo ontstaat een serie heel bijzondere, complexe en uitgesproken wijnen. In Jerez maken ze de droge wijnen van de druif palomino fino. Omdat Alvear pedro ximénez gebruikt, zijn hun wijnen voller en ronder van smaak. Erg lekker en absolute aanraders!